Havuç Bebeklerde Gaz, Kabızlık Yaparmı, Bebeklere Ne Zaman Verilir?

Şubat 05, 2018 0 Comments

Havuç Bebeklerde Gaz, Kabızlık Yaparmı, Bebeklere Ne Zaman Verilir? - https://www.sagliklimiyim.com/havuc-bebeklerde-gaz-kabizlik-yaparmi-bebeklere-ne-zaman-verilir/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/havuc-bebeklerde-gaz-kabizlik-yaparmi-bebeklere-ne-zaman-verilir-1471732422.jpg



Havuç, vitamin, mineral ve lif deposu olarak en sağlıklı sebzelerdendir. Salatalara katılabilir, yemeklere eklenebilir, yahut yalın olarak tüketilebilir.


Sodyum, protein, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, A vitamini, D vitamini, B12, B16 vitamini havuçta bulunan vitamin ve minerallerdir.


Sual: Havuç gaz yapar diyorlar doğru mu?


CEVAP



Prof. Dr. Korhan Taviloğlu’nun cevabı: (Evet, havuç, lahana, Brüksel lahanası, soğan, fasulye, mercimek, kayısı ve kuru erik yemek, bazı kişilerde aşırı gaza neden olabilir.)


Sual: Havuç kabızlık yapar mı? Başka kabızlık yapan besinler nelerdir?


CEVAP



Dr. Tarkan Akbulut’un cevabı: (Evet, havuç kabızlık yapabilir. Ayrıca elma, süt, muz, kola, tuzlu kraker, patates ve pirinç pilavı da kabızlık yapan yiyecekler arasında yer alır.)



Sual: Kabız oldum, hangi besinleri yememeliyim?


CEVAP



Dr. Duygu Gür Ünal’ın cevabı: (Havuç, beyaz pilav, makarna, beyaz ekmek, hamur işleri (kek, kurabiye, börek, çörek, kraker..), muz, elma, şeftali, patates, kabızlık yapan yiyecekler olduğundan bunlardan uzak durmalısınız.)


Sual: 4 aylık kızıma havuç suyu verebilir miyim? Havuç kabızlık veya gaz yapar mı?


CEVAP



Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzman Dr. Tarkan Akbulut’un cevabı: (Anne sütü alıyorsa ek gıdalara 6. aydan önce başlamayın. Mama alıyorsa 4. ayda başlayabilirsiniz. Havuç kabızlık yapabilir. Kabızlığı gidermek için sabah akşam 1-2 çay kaşığı zeytinyağı verebilirsiniz.)



Sual: Bebeklere havuç ve havuç suyu ne zaman, nasıl verilir?


CEVAP



Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzman Dr. Duygu Gür Ünal’ın cevabı: (Bebeklerde havuç tüketimine, haşlanmış havuç ezilip püre yapılarak, veya sebze çorbasına katılarak, yahut havuç suyu diğer meyvelerin pürelerine ilave edilerek 4-6. aydan itibaren havuca başlanabilir.)


Not: Bu cevaplar şahsa münhasırdır. Yalnızca soru soranları bağlar. Doktorunuza danışmadan bebeğinize havuç veya havuç suyu vermeyin.


Mandalina, Portakal, Portakal Suyu Gaz Yaparmı? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız



Muz Gaz Yapar mı, Şişkinliğe Neden Olur mu? Tıklayınız



Ceviz Suyu İle Kabızlıktan Kurtulma Kürü Tarifi Tıklayınız




#AnneÇocuk, #Diyet, #KadınSitesi, #KadınaÖzelKonular, #MaviKadın, #SaçBakımı, #Sağlık
https://goo.gl/PyvKsF
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: