Kabızlığa Neden Olan Yiyecekler

Şubat 20, 2018 0 Comments

Kabızlığa Neden Olan Yiyecekler - https://www.sagliklimiyim.com/kabizliga-neden-olan-yiyecekler/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/kabC4B1zlC4B1k-nedenleri.jpg




Gün içinde tükettiklerimiz, sindirim sisteminizi sizin sandığınızdan daha fazla etkilemektedir. Sindirim sisteminin etkilenmesi, bağırsak hareketlerinizin de etkilenmesi demektir. Kabızlığa neden olan yiyecekleri sık sık tükettiğinizde, bağırsak hareketleriniz yavaşlar ve bu da kabızlık sorununu ortaya çıkarır. Kabızlık, genellikle ciddi bir sağlık sorunu değildir, ancak uzun süreli olarak görülen kronik kabızlık, sindirim sistemi ve bağırsaklarla ilgili ciddi sorunları da ortaya çıkarabilir. İşte kabızlığa neden olan yiyecekler


Kabızlığa neden olan yiyecekler


  • Muzun sık tüketildiğinde kabızlığa neden olduğunu bilmeyen yok. Olgunlaşmamış muz, sindirimi zorladığı için bağırsak problemlerine ve dolayısı ile de kabızlığa neden olur.


  • Kafein, vücudun su kaybetmesine neden olur. Her ne kadar bağırsakları harekete geçirse de, su kaybettirmesi nedeniyle kabızlık probleminin ortaya çıkmasına neden olur.

Kabızlığa neden olan yiyecekler



  • Kabızlığa neden olan yiyeceklerden biri de çikolatadır. Fazla tüketildiği durumlarda, içerdiği yüksek yağ oranı ile huzursuz bağırsak sendromunun oluşmasına neden olur.

  • Süt ve süt ürünleri de kabızlığa neden olur. Özellikle peynir, yetişkinler için kabız yapan besinler arasında yer alır.


  • Kırmızı et, yanında lifli gıdalar ile birlikte tüketilmediğinde, sindirimi zor bir besin türüdür. Bu da, yine kabızlığın ortaya çıkmasına neden olur.

  • Makarna, pirinç, cips, beyaz ekmek, kızarmış patates, sosis, salam, sucuk, kahvaltılık gevrekler, dondurulmuş ürünler, pasta, kraker, kurabiye ve bisküvi gibi işlenmiş gıdalar da yine kabızlığa neden olan yiyecekler arasında yer almaktadır.



#BebeklerdeKabızlıkNedenleri, #HamilelikteKabızlıkNasılGiderilir, #KabızlığaNedenOlanYiyecekler, #Kabızlık, #KabızlıkGidericiBesinler, #KabızlıkGidericiYiyecekler, #KabızlıkNasılGider, #KabızlıkNasılÖnlenir, #KabızlıkNedenOlur, #KabızlıkNedenleri, #KabızlıkNedenleriVeÇözümleri, #SağlıkBilgileri
https://goo.gl/ZjasT1
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: