Çocuklarda İştahsızlık Sebepleri

Mart 25, 2018 0 Comments

Çocuklarda İştahsızlık Sebepleri - https://www.sagliklimiyim.com/cocuklarda-istahsizlik-sebepleri/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/03/istahsizliga-hangi-bolum-bakar-1.jpg




İştah, bir yemeğin zevkle, neşeyle ve arzu edilerek yenmesidir. Lokmayı uzun süre ağzında çeviren, çiğnemek



için zaman kazanmaya çalışan, tabağındaki yemeği bir türlü bitiremeyen bir çocuk karşısında önce aklımıza fiziksel bir rahatsızlığın var olup olmadığı gelmelidir.



Örneğin; yüksek ateş, kulak ağrısı, boğaz ağrısı, nefes almayı güçleştiren nezle-grip gibi üst solunum yolları enfeksiyonları gibi bir rahatsızlık çocuğun sofrada nazlanmasına neden olur. Böyle durumlarda doktor kontrolünden geçirilen çocuğa, önerilen biçimde yiyecek verirken çocuğun isteklerini de dikkate almak en uygun yoldur. Hastalık sırasında çocuğu yemek yemeye zorlamanın hiçbir yararı yoktur. İştahla ilgili olarak ebeveynlerin bilmeleri gereken en önemli şey çocukların bireysel farklılıklar gösterdikleridir. Bu nedenle de başka çocuklara bakarak, onların yemek yeme davranışı ile kendi çocuğunuzun yemek yemesini kıyaslamak, çocuğunuzun daha az yediğini düşünmenize neden olabilir.



Neler Yapılabilir
Bazı çocukların iştahlı bazı çocukların iştahsız olmaları pek çok nedene bağlı olabilir. Çocuğu iştahlı ya da iştahsız yapan faktörlerin başında onların iç dünyalarında yaşadıkları büyük önem taşır. Çocuğun bilinçaltına yerleşmiş bir endişe, üzüntü, nefret veya kıskançlık gibi bir duygu onun iştahını kesebilir. Bu nedenle iştahsız bir çocuk için öncelikle organik bir rahatsızlığının olup olmadığı araştırılırken diğer yandan ruhsal çatışmalarının olup olmadığı, duygusal bir sorunun bulunup bulunmadığı da araştırılmalıdır. Bu arada çocukların iyi gıda alamadıkları için problemli olabileceklerinin yanısıra problemli oldukları için de iştahsız olabilecekleri düşünülmelidir.




Çocuklarda iştahsızlığı engellemek ve çocukların iştahını açmak için uzmanların görüşlerini dinlemek istermisiniz?



Bu yazı iştahsızlık nedir, iştahsızlık sebepleri, iştahsızlık nedenleri, çocuklarda, bebeklerde, iştahsızlık, neden olur, nasıl geçer, ne iyi gelir, iştahsızlık tedavisi, iştahsızlığa iyi gelen bitkiler, bitkisel iştahsızlık tedavisi, çocuklarda, bebeklerde konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.



iştahsızlığa ne iyi gelir, çocuklarda iştahsizliga ne iyi gelir, çocuklarda iştahsızlık nedenleri, istahsizlik sebebleri, Cocuk ıstahsızlıgına ne ıyı gelır, istahsizli in nedenleri, bebeklerde iştahsızlık nedenleri, iştahsız bebeklerde gelişiminasıl olur, bebek iştahsızlığına ne iyi gelir, cocukta istahsizli nasil onleriz




#Bebeklerde, #Çocuklarda, #ÇocuktaIştahsızlıkNedenleri, #İştahsızlık, #NasılGeçer, #NedenOlur, #NEDENLERİ, #Sebepleri, #Tedavisi
https://goo.gl/GBd94e
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: