Çocuklarda Kızamıkçık Hastalığı

Mart 26, 2018 0 Comments

Çocuklarda Kızamıkçık Hastalığı - https://www.sagliklimiyim.com/cocuklarda-kizamikcik-hastaligi/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/03/cocuklarda-kizamikcik.jpg




Kızamıkçık: Bu hastalık hafif geçirilen bir hastalıktır. Bu yüzden çocuğunuzun genel durumu iyi olup yatmak istemeyebilir. Belirtiler virüsün alınmasından iki üç hafta sonra ortaya çıkar. Çocuğunuzun bol sıvı almasını sağlayın. İlk günlerde hafif boğaz ağrısı, kulak arkasında, boyunda ve bezelerde şişlik görülebilir.



Yüzden başlayarak vücuda yayılan pembe renkli döküntüler oluşur. Genelde 10 gün sürer. Kızamıkçık geçiren çocukları gebelerden uzak tutmalısınız. Yoksa bebeklerinde anormallikler görülebilir. Gebelikleri sırasında kızamıkçık geçiren annelerin çocuklarında %20-50 ihtimalle doğumsal bozukluklar görülebilir. Körlük, sağırlık ve kalp rahatsızlıkları en sık rastlananlardır. Özellikle kızamıkçık gebeliğin erken dönemlerinde geçirildiğinde bebekte doğumsal bozukluk riski daha yüksektir.



Gebeliğin 20. haftasından sonra geçirilen kızamıkçıklarda risk sıfıra yakındır. Gebeliğin ilk 6 ayı içinde kızamıkçık düşünülen kadınlarda çeşitli yöntemlerle antikor aranmalı ve 3 hafta sonra da testler tekrarlanmalıdır. Antikor var, fakat miktarı artmıyorsa gebelik devam ettirilebilir.Erken dönemde antikor olmasa bile 3 hafta sonra gelişir ve artarsa gebelik sonlandırılmalıdır.



– Çocuk hastalık süresince veya döküntü gelişmişse, döküntü kaybolduktan sonra bir hafta süreyle evde tutulmalıdır.
– Şikayetlere yönelik tedavi uygulanır. Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir.
– Gebeyseniz ve kızamıkçık enfeksiyonuna maruz kalma riski varsa.
– Çocuğunuz kızamıkçık geçiriyor ve sürekli uyku eğilimindeyse, huzursuz ve gerginse, sayıklıyorsa veya şiddetli kasılmaları varsa. Çok nadir olsa da çocuğunuzda beyin iltihabı gelişmiş olabilir.
– Çocuğunuz kızamıkçık geçiriyor ve aynı zamanda çocuğunuzda kusmayla beraber karın ağrısı varsa. Bu durumda pankreas veya karaciğer iltihabı gelişmiş olabilir.




Zayıflatılmış canlı virüs aşısı 15 aylık çocuklara tek doz uygulanır. Çocukluğunda kızamıkçık geçirmemiş kız çocukları ergenlik çağına kadar mutlaka aşılanmalıdır. Aşı canlı olduğu için gebelikte kullanılamaz. Çocuk doğurma çağındaki erişkinler aşılandıktan sonra 2 ay süreyle gebe kalmamalıdır.



Bu yazı kızamıkçık hastalığı nedir, kızamıkçık hastalığı belirtileri, kızamıkçık sebepleri, kızamıkçık nedenleri, çocuklarda kızamıkçık, bebeklerde kızamıkçık hastalığı, kızamıkçık tedavisi, kızamıkçık nasıl geçer, kızamıkçığa ne iyi gelir, çocukta kızamıkçık hastalığı, kızamıkçık nasıl bulaşır konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.



mantar çeşitleri




#Bebeklerde, #Belirtileri, #Çocuklarda, #Hastalığı, #Kızamıkçık, #KızamıkçıkNasılBulaşır, #NEDENLERİ, #Sebepleri
https://goo.gl/yWGeRF
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: