Kızamıkçık Hastalığı ve Tedavisi

Mart 26, 2018 0 Comments

Kızamıkçık Hastalığı ve Tedavisi - https://www.sagliklimiyim.com/kizamikcik-hastaligi-ve-tedavisi/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/03/kizamikcik-hastaligi-nedir.jpg




Çoğu insanın kızamık hastalığı ile karıştırdığı kızamıkçık hastalığı ile ilgili bilgiler vermek istiyorum sizlere. Özellikle gebelik dönemi geçiren ve çoçuğu olan anne ve anne adaylarının mutlaka öğrenmesi lazım kızamıkçık hastalığını.



Kızamıkçık virüsüne bağlı gelişen ve genelde tam olarak düzelen bir hastalıktır. Ciltte döküntünün görülür. Bazen diğer bir çok organı etkileyebilir. Genelde hafif seyretmesine rağmen bazen öldürücü olacak şekilde ağır seyredebilir. Kızamıkçık bazen mutlaka doktorlar tarafından ilaçla tedavi edilmelidir. Yoksa Kızamıkçık ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Bu yüzden mutlaka Kızamıkçık iyi bir şekilde tedavi edilmelidir. Damlacık yolu ile bulaşır. Bulaştırıcılık döküntünün başlamasından 7 gün önce ve 4 gün sonrasına kadar devam eder. Kuluçka süresi 14-21 gündür. Çocukluk çağında tehlikeli değildir. Gebeliğin ilk 3 ayında anne rahmindeki bebek için tehlikelidir. Döküntü yüz ve boyundan başlar. Gövde ve ekstremitelere kızamıktan daha hızlı bir şekilde yayılır. Birinci .günün sonunda döküntüler tüm vücuda yayılmıştır. 2.Gün başladığı yerden solmaya başlar. 3.Gün tamamen kaybolur.



Kızamıkçık nedenleri nelerdir?
Kızamıkçık virüsünün başkasından bulaşması sonucu oluşur. Bu nedenle bulaşıcı bir hastalık olduğu için Kızamıkçık olan kişiden iyileşinceye kadar uzak durulmalıdır.



Kızamıkçık belirtileri (belirtisi) nelerdir?
Kızamıkçık bulguları ve belirtileri bebeklerde, çocuklarda ve yetişkin gibi farklı yaş gruplarında farklı olarak ortaya çıkabilir. En sık görülen Kızamıkçık belirtileri ve bulguları arasında bir çok neden sayılabilir. Bunlarda en sık görülen belirtiler Döküntü yüz ve boyundan başlar. Gövde ve ekstremitelere kızamıktan daha hızlı bir şekilde yayılır. Birinci .günün sonunda döküntüler tüm vücuda yayılmıştır. 2.Gün başladığı yerden solmaya başlar. 3.Gün tamamen kaybolur. Kızamıkçık olan bireylerde bu belirtilerin biri yada bir çoğu bulunabilir. Kızamıkçık belirtiler kişiden kişiye göre farklı şiddette ve sıklıkta ortaya çıkabilir. Kızamıkçık olanlarda uygun bir tedavi ile bu belirti ve bulgularda belirgin düzelme görülür.



Kızamıkçık tanısı nasıl konulur?
Kızamıkçık tanısı fizik muayene, hikaye, tipik döküntüler, laboratuar testleri ve diğer testler ile tanısı tecrübeli doktorlar tarafından rahatlıkla konulur. Kızamıkçık tanısı laboratuar testleri ve diğer testler normal olduğunda sadece fizik muayeneye göre bile tanısı konulabilir. Fizik muayene ve tipik cilt lezyonlarının görülmesi gibi tanı yöntemleri Kızamıkçık tanısı en sık kullanılan tanı testleridir. Bazen Özellikle çocuklarda tüm testlere ve muayeneye rağmen kesin Kızamıkçık tanısı koymak oldukça zor olabilir.




Kızamıkçık tedavisi nasıl olur ? 
Ülkemizde ve dünyada kullanılan çeşitli Kızamıkçık tedavileri vardır. Hekimden hekime bu tedavi seçenekleri farklılık göstermesine rağmen çoğunlukla hastanın klinik bulguları ve belirtilerinin şiddetine göre verilen tedavilerle yüksek oranda düzelme sağlanır. Kısacası ateş düşürücü bazen de virüse karşı tedaviler en sık tercih edilen tedavilerdir.



Kızamıkçık geç tedavi edilirse Kızamıkçık olan kişi hastalık esnasında ciddi sağlık problemleri ile karşılaşabilir. Kızamıkçık olan kişi bu hastalığı hafif şekilde ve kısa sürede geçireceği hastalığı çok daha ağır ve uzun süre geçirebilir. Buda hem hayat konforunu bozabilir hem de iş gücü kaybına neden olabilir.



Bu yazı kızamıkçık hastalığının etkeni kızamıkçık hastalığı nasıl bulaşır tedavisi nedenleri korunma yolları kızamıkçık hastalığı nedir kızamıkçık hastalığı hakkında bilgi kızamıkçık belirtileri aşısı nedir aşısı ne zaman yapılır kızamıkçığın belirtileri tedavisi konusunda yazılmıştır.




#Aşısı, #Belirtileri, #Kızamıkçığa, #Kızamıkçık, #KızamıkçıkNasılBulaşır, #KızamıkçıkNedir, #NASILBULAŞIR, #NEDENLERİ, #Nedir, #Tedavisi
https://goo.gl/srkzSj
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: