Akdiken Çayının Faydaları

Mayıs 04, 2018 0 Comments

Akdiken Çayının Faydaları - https://www.sagliklimiyim.com/akdiken-cayinin-faydalari/



Akdiken çayı konusunda faydalarından bahsetmeden önce nerede ve nasıl yetiştiği konusunda biraz bilgiler vermeye çalışalım. Aslında akdiken denilen bitki büyük bir çalı ya da küçük bir araç olarak büyüyebilir. Kaliforniya’da Alaska’ya doğru uzanan kesimde doğal olarak yetişmektedir. Kısacası Amerika’nın Kuzeybatı bölgesinde yetiştiğini söyleyebiliriz. Boyu 15 metreye kadar uzayabilir. Ayrıca gövde kalınlığı ise 20 ile 50 santim arasında değişmektedir. Küçük çiçekleri ağırlıklı olarak yeşile çalan 5 sarı yaprak açar. Meyvesi ise koyu bordo şeklinde çıkar. Bazen mor ve siyaha yakın renklerde de olabilir.


3 adet farklı tohumu bulunmaktadır. Bağırsakları yumuşatmak anlamında gerçekten çok etkili olduğu ortaya çıkmış bulunmaktadır. Özellikle son zamanlarda yapılan araştırmalar ve çalışmalar da bu yönde ağırlık kazanmaktadır. Özellikle aktif olan kimyasallardan araması için bir yıl kadar bekletmek daha sağlıklı bir kullanım sağlama açısından değerlendirmek gerekir. Diğer adı olarak cehri, topalak, gövemeriği, güvem eriği, geyik dikeni gibi isimlerle de anılmaktadır.



Akdiken Çayı Faydaları Nelerdir?


Başlıklar halinde söyleyecek olursak öncelikli olarak kabızlığı gidermesi ile öne çıkmaktadır. Basur tedavisinde yardımcı ürün olarak kullanıldığı ve bağırsakları temizlemek için kullanıldığı söylenmektedir. Özellikle kolonoskopi öncesi kullanılan bir doğal bitki olarak bilinmektedir. Elbette ki akdiken çayını hazırlamak için de bilmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Burada yapmanız gereken öncelikle bir çay kaşığı kadar akciğer kabuğunu üç bardak suyu kaynattıktan sonra içine atarak 20 dakika kadar beklemeniz gerekmektedir. Bu su, oda sıcaklığında soğuduktan sonra günde bir veya iki bardak kadar tüketme şansınız olacaktır. Oldukça acı bir çaydır. Belki sade olarak kullandığınızda tadı hoşunuza gitmeyebilir. Bunun için balla tatlandırma veya anason gibi bitkiler bir miktar katarak tat verme yoluna da gidebilirsiniz.


Akdiken Sağlığa Faydaları Ve Yan Etkileri


Akdikenin sağlığa faydaları konusunda aslında doğal bir müshil ilacı olduğunu söyleyerek başlamak gerekir. Özellikle safra salgılarını arttırdığı ve safra kesesi taşlarının tedavisinde yardımcı ürün olarak kullanılması da çok büyük önem taşımaktadır. Bitki çayı tüketildikten 6 ile 12 saat sonra bağırsak hareketlerinin başladığınız sizler de fark edersiniz. Akdiken çayı kullandığınızda kabızlığa karşı çok rahatlıkla sonuç alabilirsiniz. Doğal çalışma sistemini bozmadan ve yan etkileri dışında çok dikkatli bir şekilde kullanılabilirsiniz.



Herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Akdiken diğer doğal bitkilerden biraz daha farklı olarak özellikle yan etkileri de bulunan bir çay olarak karşımıza çıkmaktadır. Akdiken çayının aşırı tüketimi durumunda bağırsak dokusu zarar görebilir. Bu yüzden de günde iki veya en fazla 3 bardak tüketmek hatta bir haftadan uzun sürelerde tüketmemek özellikle doktorlar tarafından da önerilmektedir. Ayrıca emzirme döneminde olan kadınların ve hamilelik sürecini yaşayan kadınların akdiken çayı tüketmemesi gerekmektedir. Mide ve bağırsak iltihaplanması, mide kanaması, mide ülseri gibi rahatsızlıkları bulunan veya yaşamış olan insanların da bu çayı tüketmemeleri tavsiye edilmektedir. Özellikle vücudunda bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bu yüzden de bu tarz bir durumda doktora danışmak hatta akdiken çayı ürünlerini kullanmadan önce bir doktor ile görüşmek sizler için en doğru sonuçları sunacaktır.


Bu anlamda akdiken çayı yan etkisi konusunda da bilgi sahibi olarak hareket etmek genel anlamda çok daha sağlıklı olacaktır. Bu arada şunu da söylemek gerekir ki her zaman için sizler için en doğru sistem aslında doktorunuz ile görüşerek tamamen tüm hareketleri buna göre gerçekleştirmek olacaktır. Bunları da göz önünde bulundurarak sizler de istediğiniz sonuçlara tam anlamıyla ulaşma şansınız olacaktır.




#AkdikenÇayı, #AkdikenÇayıFaydalarıNelerdir, #AkdikenÇayıYanEtkisi, #AkdikenÇayınıHazırlamak, #AkdikenSağlığaFaydalarıVeYanEtkileri, #AkdikeninSağlığaFaydaları
https://is.gd/t7DUOI
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: