Arnika yağı: Ciltte oluşan çürükleri iyileştirir

Mayıs 05, 2018 0 Comments

Arnika yağı: Ciltte oluşan çürükleri iyileştirir - https://www.sagliklimiyim.com/arnika-yagi-ciltte-olusan-curukleri-iyilestirir/





(adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push();




Cilt için; yağ, krem, merhem veya pomad şeklinde uygulanan arnika, 1500’lerden beri tıbbi amaçlı kullanılmaktadır. Güçlü bir antienflamatuvar olan ve her türlü doğal ilk yardım kiti için gerekli olan helenalin içerir.


 


Cilde uygulandığında ağrı ve hastalığa neden olan inflamasyonu azaltma yeteneği, her türlü çürük, ağrı, burkulma ve hatta artrit alevlenmeleri için elverişli olmasını sağlar. Tahriş ve inflamasyonu azaltmak için böcek ısırıklarına bile uygulanabilir.


 


Birçok arnika türü vardır, ancak en ünlü olanı ve ticari olarak satılanları arasında dağ tütünü olarak bilinen Arnica montana bulunur. Arnika bitkileri yaz mevsiminde tomurcuklanmaya ve sonbaharda çiçeklenmeye başlayan büyük, parlak sarı veya sarı-turuncu çiçeklere sahiptir.


 


Buhar damıtma veya CO2 ekstaksiyonu sayesinde, günümüzde yaygın olarak kullanılan arnika yağı üretilmektedir. Palmitik, linolenik, linoleik ve miristik gibi çeşitli yağ asitlerini barındırır ve ayrıca timol içerir. Arnika esansiyel yağında bulunan timol içeriğinin antibakteriyel aktivitesi, pek çok bilimsel çalışmada takdir edilmiştir.



Ciltte Oluşan Çürükleri İyileştirir


Çürük, kan damarlarının delinmesi veya yaralanmasının neden olduğu bir durumdur. Çürükleri hızlı bir şekilde doğal yollardan iyileştirmek için arnika yağı kullanabilirsiniz. Arnika yağını günde iki kez çürüklere uygulayın.


 


Northwestern Üniversitesi’nin Dermatoloji Bölümü’nden yapılan bir araştırmada, arnikanın topikal şekilde uygulanmasının morlukları azaltmada, düşük konsantrasyonlu K vitamini formülasyonlarından ziyade daha etkili olduğu bulunmuştur. Araştırmacılar içerisinde, kafein türevleri de dahil olmak üzere, bir dizi yararlı bileşen tespit ettiler.


 


Osteoartrit Tedavisine Yardım Eder


Arnikanın, osteoartrite karşı etkili olduğu ve artrit tedavisini kolaylaştırdığı gösterilmiştir. Hızlı rahatlama için topikal olarak kullanımı osteoartrit söz konusu olduğunda daha yaygın görülmektedir. Rheumatology International’da yayınlanan bir 2007 çalışması, topikal olarak uygulanan arnika yağının, ellerdeki osteoartrit tedavisinde nonsteroidal antienflamatuvar bir ilaç olan ibuprofen kadar etkili olduğunu bulmuştur.


 


Ayrıca diz osteoartriti için etkili bir topikal tedavi olduğu bulundu. Topikal uygulamanın güvenliğini ve etkinliğini değerlendiren bir İsviçre çalışması, hem erkek hem de kadınların altı hafta boyunca günde iki kez arnika uygulamasını sağladı. Çalışma arnika’nın; dizde hafif ila orta dereceli osteoartrit için güvenli, iyi tolere edilen ve etkili bir tedavi olduğunu buldu.


 


Karpal Tünel Sendromunun Neden Olduğu Ağrıyı Azaltabilir


Arnika yağı, karpal tünel için mükemmel bir doğal çözümdür. Karpal tünel ile ilişkili ağrının azalmasına ve ideal olarak cerrahiden kaçınmak için hastalara yardımcı olabilir. Ayrıca yapılan çalışmalar arnikanın, cerrahiye karar veren insanlar için, karpal tünel ameliyatı sonrası ağrıyı azaltabildiğini de göstermiştir.


 


1998 ve 2002 yılları arasında, ameliyat sonrasındaki hastalara arnika uygulandı. İki hafta sonra katılımcıların ağrısında belirgin bir azalma oldu. Ayrıca güçlü antienflamatuvar etkileri, karpal tünel sendromu için akıllıca bir seçimdir.


 


Burkulma, Kas Ağrısı ve Diğer İltihapları Hafifletir


Arnika yağı, çeşitli inflamatuvar sorunlar ve egzersizle ilgili yaralanmalar için güçlü bir ilaçtır. Topikal olarak uygulanan arnikanın; ağrıyı, iltihaplanma belirtilerini ve kas hasarını azaltmada etkili olduğu ve bunun da atletik performansı artırabileceği kanıtlanmıştır. Avrupa Spor Bilimi Dergisi’nde yayınlanan sonuçlara göre, arnika kullanan katılımcıların yoğun egzersizden 72 saat sonra daha az ağrı ve kas hassasiyeti yaşadığı bulundu.


 


Arnika geleneksel tıpta, hematom, ezilme, burkulma ve romatizmal hastalıklardan ciltteki yüzeysel iltihaplara kadar her şey için kullanılmıştır. Böyle güçlü bir antienflamatuvar olmasını sağlayan bileşenlerinden biri, helenalindir.


 


Ayrıca, arnikada bulunan timol maddesinin, kan ve diğer sıvı birikimlerinin dağılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olan ve normal iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak için bir antienflamatuvar olarak işlev gören, etkili bir vazodilatatör olduğu bulunmuştur. Ayrıca, belirli bir bölgede toplanan kanı; kaslara, eklemlere ve çürük dokuya dağıtmaya yardımcı olmak için işleyen beyaz kan hücrelerinin akışını uyarır.


 


Saç Uzamasını Teşvik Ediyor


Erkek tipi kellik ya da herhangi bir sebepten dolayı saç dökülmesi yaşayan herkes, doğal saç bakımı ürünü olarak arnika yağını denemelidir. Çünkü saç dökülmesini tersine çevirmek için en iyi gizli tedavilerden biridir.


 


Arnika yağı ile kafa derisine düzenli olarak masaj yapmak; yeni ve sağlıklı saçların gelişimini desteklemek için saç köklerini uyaran canlandırıcı bir etki sağlayabilir. Arnikanın kellik durumunda yeni saçların büyümesini uyarabildiği bile söylenmektedir. Ayrıca, arnika içeren şampuan, saç kremi ve diğer saç ürünlerini de kullanabilirsiniz.


 


Olası Yan Etkiler ve Dikkat Edilecek Noktalar


Topikal kullanımı genellikle güvenli kabul edilir. Temas bölgesinde kızarıklık veya iltihaplanma olursa, arnika yağı kullanımını durdurun. Asteraceae veya Compositae familyasına duyarlı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu ailenin üyeleri kanarya otu, krizantem, marigold ve papatyadır. Bu bitki veya bitki ailelerinden herhangi birine karşı alerjiniz varsa, arnika içeren ürünleri kullanmadan önce sağlık uzmanınıza danışın. Yağa herhangi bir alerjik reaksiyonunuz olup olmadığını görmek için bir yama testi de yapabilirsiniz.


 


Açık yara bulunmayan cilt üzerinde kullanılır. Hasarlı veya açık yara olan cilde sürmeyin çünkü çok fazla emilebilir ve vücuttan içeri girerse toksik olabilir. Ayrıca mukoza ile temastan kaçının.


 


Gebe ve emziren kadınların yanı sıra aşırı hassas cildi olan insanlar, kullanmaktan kaçınmalıdır. Her zaman çocukların ulaşamayacağı yerlerde tutulmalıdır. Oral olarak alınan yüksek miktarda arnika zehirleyebilir ve hatta ölümcül olabilir. Arnikayı asla oral olarak tüketmeyin.


 






#Burkulma, #CiltteOluşanÇürükleriİyileştirir, #KarpalTünelSendromununNedenOlduğuAğrıyıAzaltabilir, #KasAğrısıVeDiğerİltihaplarıHafifletir, #OlasıYanEtkilerVeDikkatEdilecekNoktalar, #OsteoartritTedavisineYardımEder, #SaçUzamasınıTeşvikEdiyor
https://is.gd/64ODbT
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: