Çuha çiçeği yağı: Akne oluşumunu azaltır

Mayıs 05, 2018 0 Comments

Çuha çiçeği yağı: Akne oluşumunu azaltır - https://www.sagliklimiyim.com/cuha-cicegi-yagi-akne-olusumunu-azaltir/





(adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push();




Günümüze kadar sağlık yararları için kullanılmıyordu, bu yüzden hormonlar, cildiniz, saçlarınız ve kemikleriniz üzerindeki etkilerini öğrenmek sizin için şaşırtıcı olabilir.


 


Yerli Amerikalılar ve Avrupalılar, doğu ve orta Kuzey Amerika’da yetişen bir kır çiçeği olan çuha çiçeğini yemek için kullandılar. Çiçeğin tohumları, yağları için toplanır ve soğuk sıkım yapılır. Daha sonra yağ, besin takviyesi kullanımı için kapsül haline getirilir, böylece insanlar çuha çiçeği yağından faydalanabilirler. Yağ, hücre zarları ve çeşitli hormonlar ve hormon benzeri maddeler için yapı taşları sağlayan esansiyel yağ asitleri bakımından yüksektir.



Esansiyel yağ asitleri insan sağlığı için gereklidir, ancak vücut bunları yapamaz, gerekeni yiyeceklerden almanız gerekir. Omega-3 yağ asitleri ile birlikte, omega-6 yağ asitleri, beyin fonksiyonlarında ve normal büyüme ve gelişmede önemli bir rol oynar.


 


Vücudunuzun omega-3 ve omega-6 gibi sağlıklı yağ asitleri dengesine ihtiyacı vardır. Tüketilen esansiyel yağlar emilimi yavaşlatır, böylece açlık hissetmeden daha uzun süre tok kalabilirsiniz; aynı zamanda yağda çözünen A vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini için taşıyıcı görevi görürler. Karotenin A vitaminine dönüşümü için bu yağlar gereklidir.


 


Çuha çiçeği yağı, bir dizi tedavi edici özelliğe sahiptir. Adet öncesi sendromu (PMS) ile ilişkili ağrının azaltılmasına yardımcı olduğu ve cilt tahrişlerini ve sorunlarını azalttığı bilinmektedir. Yağ ayrıca bir antienflamatuvar ajan olarak kullanılabilir ve otoimmün hastalıklar ile ilgili problemleri tedavi etmek için kullanılır.



Hormonları Dengeleyebilir


Tüm Dünyada kadınlar, esansiyel yağ asidi içeriği nedeniyle adet öncesi sendromu (PMS) belirtilerini tedavi etmek için kullanıyorlar. LA ve GLA gibi yeterli omega-6 yağ asitleri tüketiminin vücutta genel hormonal işlevi desteklediği gösterilmiştir. Kadınlar premenstrüel döneminde, meme hassasiyeti, şişkinlik, ödem, akne, depresyon, sinirlilik, düşünme zorluğu ve baş ağrıları yaşar. Bir çalışmaya göre, bu semptomları azalttığı bildirilmektedir.


 


Polikistik over sendromu (PCOS) en karmaşık ve yaygın olanlar sorunlardan biridir ve üreme çağındaki kadınlarda görülen endokrin bir bozukluktur. PCOS doğurganlığı etkiler ve özellikle tedavi edilmediğinde ciddi sağlık etkileri vardır. PCOS’un; adet düzensizliği, obezite, akne, saç dökülmesi, aşırı adet kanaması ve yumurtalık kistleri gibi belirtileri vardır.


 


Esansiyel yağ asitleri tüketmek, gebe kalmak için sağlıklı bir ortam oluşturur; kilo vermenize ve hormonların dengelenmesine yardımcı olur. Servikal mukus ve metabolik işlevi artırmaya yardımcı olur. Yumurtlama dönemine kadar, adet döngüsünün ilk gününde başlayarak, 1.500 miligram almanız önerilir.


 


Doğurganlığı Destekler


Amerika’da ve dünyada infertilite oranı artmaya devam ediyor. Modern dünyadaki toksinlerin bir çoğu vücudu kirletiyor ve doğurganlık, hamilelik ve çocuk doğurmak gibi değerli işlevleri tehlikeye atıyor. Bir omega-3 yağ asidi olan GLA’nın, servikal mukus üretimini artırdığı gösterilmiştir ve dolayısıyla infertiliteyi azaltmada etkili olabilir. Servikal mukus, spermin serviksten serbestçe yüzmesini sağlamak için hayati öneme sahiptir. Servikal mukus, az olursa veya hiç salgılanmazsa hamile kalmak zorlaşır çünkü spermler harekete geçmekte zorlanırlar.


 


Servikal mukusu artırmak için önerilen doz günde üç kez 500 miligram çuha çiçeği yağıdır. Günde 1,500 miligram aldıktan sonra sonuç alamıyorsanız, bir sonraki adet döngüsü sırasında dozu ikiye katlayın.


 


İçerisinde yüksek oranda bulunan esansiyel yağ asitleri, uterus hücreleri üzerinde de doğrudan bir etkiye sahiptir. Bu esansiyel yağ asitleri kas dokusunun daralmasına ve gevşemesine neden olur ve bu da rahim kaslarını gebeliğe hazırlanırken uyarır. Ancak uterusun kasılması sorun yaratabileceği için hamile olan kadınlar için kullanımı uygun değildir.


 


Bir hayvan çalışması, üreme performansı üzerindeki etkisini ölçmek için çiftleşme mevsiminde çuha çiçeği yağı verilen erkek ve dişi mavi tilkileri araştırmıştır. Sonuç olarak; erkeklerin tedavisinin bir etkisi olarak üreme organının boyutunda bir artış yaşanmıştır. Bu, semen kalitesi üzerinde de bir etkiye sahip olduğunu gösterebilir.



Akne Oluşumunu Azaltır


Hormonal akne, birçok insan için, özellikle de ergenlik döneminde hormon dalgalanmasıyla uğraşan gençler için sıkıntı verici olabilir. Hormonal dengesizlik hem gençler hem de yetişkinlerde akneye yol açabilir ve birçok insan aknenin doğal olarak tedavi edilebileceğini düşünmez. Bu özellikle kadınlar için geçerlidir çünkü düzenli olarak hormon dalgalanmalarına maruz kalmaktadırlar.


 


Hormonal akneyi tedavi etmek için, sorunun köküne inmek gerekir: Hormonal dengesizlik. Topikal tedavi sizin için işe yaramaz. Sadece zaten var olan sivilcelere ya da yara izlerine etki edebilir. Çuha çiçeği yağında bulunan omega-6 yağ asitleri, hormon seviyenizi düzenleyip hormonal akne sorununuzu tedavi etmenize yardımcı olur. Bu yağ asitleri ayrıca hücre yapısında, sinir fonksiyonunu iyileştirmede ve cilt elastikiyetini artırmada da rol oynarlar.


 


Hormonal akne için; her gün bir kapsül alabilirsiniz. Yağı yüzünüze doğrudan uygulayabilirsiniz. Bunun iyileşme sürecine yardımcı olduğu ve cildinizin genel görünümünü iyileştirdiği bilinmektedir.


 


Saç Dökülmesini Azaltır


Erkekler de kadınlar da saç dökülmesiyle mücadele ederler ve bazen bu sorunu diyet veya takviyelerle önlemek en iyi çözümdür. Saç söz konusu olduğunda, hormonlar önemli bir rol oynar. Erkeklerde saç dökülmesinin hormonal nedeni saç foliküllerinin DHT (5α-Dihidrotestosteron) adı verilen bir hormona olan duyarlılığından kaynaklanmaktadır. DHT, foliküllerin büzülmesine ve saç üretiminde azalmaya neden olan bir erkek androjen hormonudur.


 


Normal süreçte, saç dökülür ve aynı folikülden bir kıl büyümeye başlar, ancak DHT yüksek olduğunda, saç uzaması azalır. Kadın saç dökülmesi genellikle yüksek stres düzeylerine, hormon dengesizliğine, tiroid durumuna veya toksik maruziyetine bağlıdır.


 


Bu yağın içerisindeki temel omega-6 yağı GLA, saç dökülmesine karşı mücadelede oldukça etkili olabilir. Günde iki kez 500 miligram almayı deneyin. Sonuçları altı ila sekiz hafta içinde görmeye başlayacaksınız.


 


Ayrıca saçınıza da sürebilirsiniz veya şampuanınıza ekleyebilirsiniz. Maryland Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, saç dökülmesi sorunu yaşayan 86 kişinin kafa derisine esansiyel yağlarla masaj yapıldı. 7 ay boyunca bu prosedür devam etti. Sonunda, günlük olarak esansiyel yağ kullananlarda önemli ölçüde yeni saç oluştuğu görüldü.



Cilt Hastalıklarını İyileştirir


Egzama, sedef hastalığı ve atopik dermatit gibi cilt rahatsızlıkları olan kişiler için değerli bir tedavi seçeneği olduğunu kanıtlamıştır. Uluslararası Kozmetik Bilimi Dergisi’nde yayınlanan çalışmalar, cilt dokularında yaşa bağlı yapısal ve fonksiyonel değişikliklere yardımcı olabileceğini göstermiştir.


 


Egzama genellikle, gıdalara, kimyasallara veya parfüm veya sabun gibi diğer maddelere karşı alerjik bir tepkiye neden olur. Araştırmalar, egzamadan şikayetçi olan kişilerin yağ asitlerini işlemek için normal yeteneğe sahip olmadığını göstermektedir. Bu, gamma-linolenik asit veya GLA eksikliğiyle sonuçlanır. Çalışmalar, kaşıntı, kızarıklık ve ödem dahil olmak üzere birçok egzama semptomunun giderilmesinde oldukça etkili olduğunu kanıtlıyor.


 


Yan Etkileri


Önerilen dozlarda kullanıldığında genellikle güvenlidir. Bildirilen yan etkiler nadir ve hafiftir ve bulantı, mide ağrısı ve baş ağrısı ile seyreder. Mide ağrısı ve ishal, dozun çok yüksek olduğu anlamına gelebilir.


 


Son araştırmalar, çok fazla omega-6’nın, prostaglandin üretimini engelleyebilecek bir dengesizlik yarattığını ortaya koymaktadır. Bu bozulma, kan pıhtıları, iltihaplanma, yüksek tansiyon, sindirim sistemi tahrişleri, depresif bağışıklık fonksiyonu, hücre proliferasyonu, kanser ve kilo artışı eğilimi ile sonuçlanabilir.






#AkneOluşumunuAzaltır, #CiltHastalıklarınıİyileştirir, #DoğurganlığıDestekler, #HormonlarıDengeleyebilir, #SaçDökülmesiniAzaltır, #YanEtkileri
https://is.gd/eHsaEf
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: