Gebelik Öncesi Hangi Doktora, Hastanenin Hangi Bölümüne Gidilir

Mayıs 09, 2018 0 Comments

Gebelik Öncesi Hangi Doktora, Hastanenin Hangi Bölümüne Gidilir - https://www.sagliklimiyim.com/gebelik-oncesi-hangi-doktora-hastanenin-hangi-bolumune-gidilir/



 


Gebelik düşünen çiftler gebelik öncesi hangi doktora gidilir konusu üzerine bilgi sahibi oluyor ve gebelik sürecini en iyi şekilde atlatmaya çalışıyorlar. Gebelik öncesi gebelik döneminde olduğu kadar önemli olan bir dönemdir. Tıp alanında yaşanılan gelişmeler ile birlikte insan hayatının daha değerli olduğu gün yüzüne çıkmaya ve toplumda aynı şekilde insan sağlığının ne kadar önemli olduğu konusunda bilinçlenmeye başladı.


Gebelik öncesi doktora gitmek gebeliğe en iyi şekilde hazırlanmak, gebelik sürecinin kaliteli bir şekilde geçirilmesi ve doğumunda aynı şekilde beklenildiği gibi sonuçlanması için son derece değer taşıyor. Geçmiş dönemlerde çiftler doktora başvurmadan tüm gebelik sürecini uzman desteği almadan geçirmiş ve hatta gebeler doğumu bile kendi imkanları ile yapmışlardır.


Ancak bu durum oldukça risklidir. Doğumdan kaynaklı ölüm oranlarının azaltılmasında ve çiftlerin gebelik sürecini birlikte birbirlerine destek olarak atlatmalarında bir uzman yardımı almak oldukça önemlidir.



Gebelik Öncesi Doktor Kontrolü


Çiftlerin bebek yapma üzerine planları var ise hem gebelik döneminin kolay atlatılması hem çiftlerin bebek sahibi olma konusunda bilinçlendirilmesi hem gebelikte nasıl bir yaşam tarzının benimsenmesi için gebelik öncesi doktor kontrolü öne çıkar. Doktor kontrolünden geçen çiftler aynı zamanda belirli testlerden de geçmişlerdir.


İlk etapta yapılan testler anne ve babada bebeğin sağlıklı gelişimine olumsuz etki etme ihtimali olabilecek durumların belirlenmesidir. Anne adaylarının bebeği etkilemesi muhtemel kalıtımsal hastalıkları var ise gebelik sürecinde anne karnındaki bebeğin kötü etkilenmemesi için bazı önlemlerin alınması gerekir. Özellikle diyabet veya yüksek tansiyon gibi hastalıklar gebelik sürecinin normal dışı seyir etmesine sebep olabilir. Bebeğin bu durumdan olumsuz etkilenmesi ise muhtemeldir.


Anne karnındaki bebeğin olumsuz etkilenmesini önlemek amacı ile kadın doğum doktorlarından randevu alıp çiftlerin gebelik düşündüklerini belirtmeleri ve gerekli kontrollerin yapılmasını talep etmelidirler.


Gebelik Öncesi Testler


Gebelik öncesi bazı testlerden geçen çiftlerin biyolojileri ile ilgili olan gerekli her ayrıntı gözden geçirilir. Gebelik öncesi testler ile kalıtımsal hastalıklardan bilinen veya bilinmeyen tüm hastalıklara kadar anne ve babaların tüm sağlık durumları gözden geçiriliyor ve bebeği etkilemesi muhtemel hastalıkların bebeğe zarar vermemesi için gerekli önlemler alınıyor. Gebelik öncesinde hem annelere hem de babalara uygulanan testler ise şunlardır:


  • Pelvik ultrosonografi

  • Kan grubu

  • Tam kan sayımı

  • Kanama profili

  • Tam idrar tahlili

  • Rutin biyokimya


Bu testler ilk defa gebelik yaşayacak olan çiftlere ve daha önceki gebeliğinde sağlık sorunları ile karşılaşmamış çiftlere yapılan testlerdir. Bu testler arasından pelvik ultrosonografi testi baba adaylarına değil yalnızca anne adaylarına uygulanan bir testtir. Anne adaylarının pelvik kemiklerinin darlığı ölçülür ve doğumun ne şekilde yapılacağı hakkında bilgi sunar.


Eğer önceki gebeliklerde bazı sorunlarla karşılaşılmış ise bu testler ayrıca daha da özel testler uygulanır ve önceki gebelikte karşılaşılan sorunun bir daha yaşanmaması için önlem alınır. Gebelik öncesinde hangi doktora gidileceği elbette merak konusudur. İlk olarak kadın uzmanları ile görüşülmelidir. Ardından kadın doğum uzmanının yönlendirmesi itibari ile diğer alanlarda da gerekli kontrollerin veya varsa gebelik öncesinde gerekli tedavilerin yaptırılması gerekecektir.


Gebelik Öncesi Doktora Ne Zaman Gidilir?


Çiftlerin bebek sahibi olmaya hazırlandıkları sırada dikkate almaları gereken birden fazla konu olduğundan bahsedilebilir. Bu noktada gebelik öncesi doktora ne zaman gidilir soru yer alır. Gebe kalmadan çiftler 3 ay öncesinden bir kadın doğum uzmanı ile görüşmelidirler.


 


 




#GebelikÖncesiDoktorKontrolü, #GebelikÖncesiDoktoraNeZamanGidilir, #GebelikÖncesiHangiDoktoraGidilir, #GebelikÖncesiTestler
https://is.gd/ufW4aS
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: