Hormonlar Biyokimya Tahlilleri

Mayıs 04, 2018 0 Comments

Hormonlar Biyokimya Tahlilleri - https://is.gd/qk0tL6

Kandaki CRP Yüksekliği Düşürmek Adına Neler Yapılması Gerekmektedir?


Kan içinde yer aln crp yüksekliği için ilaç tedavisinin yanı sıra bitkisel destekler de kullanılabilmektedir. Bitkisel desteklerin kullanımlarından uzman hekimlerin mutlaka haberi olması gerekir.


1 Kandaki CRP Yüksekliği Nasıl Düşürülür? – Tedavi Yöntemleri

CRP (Yüksek C-Reaktif Protein) yüksekliğinin bir anlam kazanması için 5-10mg/L referanslarının üstünde bir değerin oluştuğunun gözlenmesi gerekmektedir. Bununla beraber 3mg/L değeri üstündeki crp değer yüksekliği hafif yükseklik olmak la beraber kanser riskinin artışına bir işaret olarak da değerlendirilebilir. Hafif crp yükselmesi neticesinde meme, kalın bağırsak, yumurtalık, akciğer ve rahim kanser risk oranını yükseltmektedir. Buna gör crp değerinde meydana gelen yüksekliklerin başlıca sebepleri aşağıda belirtildiği gibidir. Crp teşhisi konulan kişilerin tedavi aşamasında kök neden tespit edilerek tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Bu uygulama süresinde hastaya crp oranının düşürülebilmesi için bazı önerilerde bulunulur.


Crp`nin düşürülmesinde en etkili besin katkısı olan zeytinyağıdır. Bu sebeple hastaların salata ve ana yemeklerinde zeytinyağı kullanmaları önerilmektedir.

Crp değerinin yüksek seviyede olmasının en çok görülen sebebi hareketsiz yaşam kültürüne bağlı olarak aşırı kilo alımıdır. Bu nedenle doktorlarında öncelikli tavsiyelerinin başında devamlı ve düzenli olarak yürüyüş ve egzersiz yapılmasıdır.

İçeriğinde magnezyum açısından son derece zengin olan koyu yeşil sebzeler, muz, balık, ayçiçeği çekirdeği, ceviz, badem, yer fıstığı, kaju ve çam fıstığı besinlerinin tüketilmesi crp oranının düşmesine etki ederler.

Uykusuzluk başta olmak üzere aşırı yorgunluk ve stres de crp oranının yükselmesinin başlıca nedenleri arasındadır. Bu sebeple kişinin bu gibi durumlara karşı kendisini kollaması ve kontrol altına alması tavsiye edilir.

Crp değerini düşürmek konusunda en önemli faktörlerden birisi de omega-3 dür. Bu anlamda ringa balığı, hamsi, ton balığı, somon ve alabalık omega-3 açısından en zengin içerikli besinlerdir ve tüketilmesi tavsiye edilir.

İbrahim Saraçoğlu`nun crp ve kan içerisinde oluşan iltihapların ortadan kaldırılması için hazırlamış olduğu etkili bir kür bulunmaktadır. Kirazın kurumuş sapı ile ısırgan otundan birer tutamı ufak bir kap içerisinde 5 dakika kaynatarak içilmesi neticesinde kanda oluşan iltihaplanmalara engel olunabilir. Bu karışım kollarda meydana gelen uyuşmalara da engel olabilmektedir. Bu karışım her ne kadar crp seviyesinin düşmesine yardımcı olsa da akşam vakitlerinde karabaş çayı ile desteklendiğinde vücuttaki sedimantasyon oranının düşmesini de sağlar. Sedimantasyon ise özellikle kanser, romatizma ve iltihaplı enfeksiyonlar da yükselmektedir. Bu nedenle karabaş çayı içilmesi son derece faydalıdır. Karabaş çayının bulunamadığı yerlerde ebegümeci çayı da alternatif olarak kullanılabilir.


İltihap Kurutucu Bitkiler ve Etkileri


Kurkumin; Zerdeçalın etken maddesidir. Özelliği ise siklooksijenaz-2 (COX-2), lipooksijenaz (LOX) benzeri enflamasyonun köprülerini yatkın bir biçimde baskılama yeteneğine sahiptir. Yapılan araştırmaların sonucunda inflamasyon seviyesini aşağı çektiği ve artrite bağlı olarak meydana gelen şişlik ve ağrıların şiddetini de azalttığı ortaya çıkmıştır.


Yeşil çay; içerdiği polifenol antioksidan, Cox-2 ve TNF-a baskı altına alarak anti- enflamatuar içeriklerine sahip olduğu biliniyor.


Serrapeptase; ipek böceği bağırsağında doğal bulunan bir çeşit proteolitik enzimdir. Bu enzim Avrupa ve Asya da 25 yılı aşkın süredir. İlaç olarak kullanılmaktadır. Serrapeptase enflamasyon seviyesini düşürmekle beraber iltihaplı dokuların sızdırdığı aminleri duraklatma yeteneği sayesinde ağrıları azalmayı sağlar.


Resveratrol; Üzüm üzerinde antioksidan etkisi yaratır. Daha çok siyah üzüm kabuğun da bulunurlar. Prostaglantin üretimi ile siklooksijenaz-2 aktivitesini COX-1 baskı altına almak suretiyle inflamasyon seviyesini düşürücü etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalar neticesinde resveratrol eklemlerde oluşan iltihaplanmalara karşı kusursuz bir etki sağlamıştır. Sağlıklı kişiler üzerinde günde 40 gm dozlar halinde kullanıldığı takdirde enflamatuarı ve oksidatif stresi azalttığı kanıtlanmıştır.


İltihap kurutucu Vitaminler ve Etkileri

C Vitamini; kan içinde bulunan iltihapların % 45 oranında düzelmesine olanak sağlar. C vitaminin içinde bulunan antioksidan özellikle serbest olan radikallere karşı savunma yapar. Bu sayede bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.


Quercetin; kırmızı şarap, çay, elma kabuğu gibi ürünlerin içinde bulunan bir pigmenttir. Var olan iltihapların aktivitelerinin azalması konusunda oldukça büyük faydaları bulunur. Yapılan bir çalışmada 4 hafta boyunca quercetin takviyesi verilen ve iltihap sorunu olan kişilerde % 23 oranında düşüşler gözlemlenmiştir. Antioksidan özelliği sayesinde insan vücuduna faydaları bulunur.


Kedi Pençesi; özellikle Asya ve Güney Afrika’da sık şekilde kullanılmaktadır. Bitkinin düzenli ve aksatılmadan kullanılması enflamasyon sorunlarında azalmalara olanak sağlamaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde romatoid artrit tarzında hastalıklarda önemli düzeyde iyileşmelere olanak sağladığı ortaya çıkmıştır. Bitkinin içinde en aktif doğal antienflamatuar yer almaktadır. Bu sağlık açısında fayda sağlar. Tüm bu bitkilerin kullanımları konusunda uzman hekimden teyit almak ve onun bilgisi dâhilinde kullanım yapmak gerekir.



#HormonlarBiyokimyaTahlilleri
https://is.gd/qk0tL6
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: