Kaya Tuzu Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Mayıs 10, 2018 0 Comments

Kaya Tuzu Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir? - https://www.sagliklimiyim.com/kaya-tuzu-nedir-nasil-kullanilir-faydalari-nelerdir/



Son yıllarda işlenmemiş gıdaların sağlığa yararları hususunda birçok araştırma yapılıyor. Bu araştırmaların sonucunda ortaya çıkan birçok veri, insanların daha sağlıklı beslenmelerini sağlıyor. Uzmanların sofra tuzu yerine önerdiği kaya tuzu nedir, neden sofra tuzuna tercih edilmelidir sizin için araştırdık.


Kaya Tuzu Nedir?


Sofra tuzunun işlenmemiş hali olan kaya tuzu, sodyum kolürürün mineral şeklinde olanıdır. Tam 84 mineralden oluşan kaya tuzu, insan sağlığı için önemli olan bu minerallerin kaynağıdır. Kaya tuzunun işlenmiş hali sofra tuzu olduğu için işlenmemiş biçimde kullanılması sağlık açısından yararlıdır.


Kaya Tuzu Nerelerde Kullanılır?


Eskiden kaya tuzu parçaları evlerde kullananlar ve dekoratif olarak bu taşları kullanıp radyasyon yayılımını engelleyenler vardır. Canan Karatay’ın demeçleriyle ortaya çıkan kaya tuzu, normal tuz gibi ödeme neden olmadığından kaya tuzunun kullanılması kilo verme, tansiyon açısından önemlidir. Kaya tuzu nerelerde kullanılır sorumuzun cevabına gelecek olursak;


  • Anti ödem ve anti stres özelliği bulunur,

  • Astım hastaları kaya tuzu mağaralarında şifa bulur,

  • Demir, magnezyum ve kalsiyum içeriği yüksektir.


Yemeklerde kullanılan kaya tuzu, evlerde televizyonun yanına koyularak radyasyonu büyük ölçüde önler. Cilt bakımında peeling olarak kullanılır ve mide sorunları için farklı tariflerle şifa verir. Yani gıdadan cilt bakımına, astım hastalığından kas ağrılarına kadar birçok sağlık sorununu kaya tuzu ile çözmek mümkündür.


Kaya Tuzunun Faydaları


Sofra tuzu yerine kullanmanız durumunda 84 mineralin de vücudunuza girmesini sağlayacak olan kaya tuzunun yararları şunlardır; Kaya tuzu faydaları maddeler halinde şu şekildedir.


  • Kan dolaşımını hızlandırır,

  • Kan basıncını düzene sokakr,

  • Böcek ısırıklarına iyi gelir,

  • İştah açar,

  • Gut hastalığına iyi gelir,

  • Kramplar üzerinde olumlu etileri vardır,

  • Damar sağlığına iyi gelir,

  • Yaşlanmayı geciktirir,

  • Uykusuzluk ve kilo sorununu çözer.

Kaya Tuzu Nasıl Kullanılır?


Sayısız faydaları bulunan kaya tuzunun faydaları da oldukça fazladır. Cam öğütücü kullanarak yemeklerine tat vermesi için kaya tuzu kullanabilirsiniz. Aynı zamanda temiz bir kaynaktan alınması gereken kaya tuzunun saf olmasına dikkat etmelisiniz. Yemeklerinize bu şekilde öğüterek kullanabilirsiniz.


Tuz lamlarını dekoratif olarak kullanarak negatif iyon yaydıkları için havanın kalitesini arttırmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle astım hastaları için daha kolay nefes alıp vermeyi sağlayan bu lambalar güvenle kullanılabilir.


Cilt bakımında ise haftada iki kez banyo suyuna katılarak kullanılabilir. Sivilceler, egzama ve lekeler üzerinde olumlu etkileri olan kaya tuzu, sağlık açısından oldukça yararlı bir doğal mineral kaynağıdır.  Ayrıca kırışıklıkların tedavisinde de tercih edeceğiniz kaya tuzu ile göz altlarınıza doğal bir bakım yapabilirsiniz.


Kaya Tuzu Canan Karatay


Çocuklarınıza yalatın diyerek kaya tuzunuzun faydalarını her fırsatta dile getiren Profesör Doktor Canan Karatay, insanların sofra tuzunu hayatlarından çıkarıp kaya tuzunu tercih etmeleri gerektiğini söyledi.



5 bin yıllık mağaralarda altın değerinde kaya tuzunun bulunduğunu ifade eden Karatay, 84 mineralin her birinin vücut için gerekli olduğunu belirtti. Kaya tuzu mağaralarında birçok astım hastasının şifa aradığı biliniyor. Peki ülkemizde kaya tuzu nereden alınır ve nasıl kullanılır?


Çankırı Kaya Tuzunda Lider


Çankırı’da Hititler döneminden kalma kaya tuzu mağaraları bulunuyor ve bu mağaralardaki kaya tuzunun en doğal ve kaliteli olduğu biliniyor. Kaya tuzu mağaralarını solunum güçlüğü geçen ve astım hastası olan kişiler gruplar halinde ziyaret ediyor. Ayrıca aktarlarda kaya tuzu olarak satılan birçok tuzun sahte olduğunu bildiren uzmanlar, gerçek kaya tuzunun beyaz, sarı, kahverengi gibi renklerde olduğunu ifade ediyor. Sofra tuzu yerine kullanabileceğiniz kaya tuzu öğütülerek yemeklerde kullanılabiliyor.


Kaya tuzu faydaları nelerdir adlı makalemizi okudunuz. Ayrıca aşağıdaki makalelere de göz atabilirsiniz.


1- Tuzun Faydaları Nelerdir

2- Himalaya Tuzunun Faydaları

3- İyotlu Tuzun Faydaları Nelerdir


Yukarıdaki makaleleri okumak için yazının üzerine tıklamanız yeterli olacaktır.




#ÇankırıKayaTuzundaLider, #İyotluTuzunFaydalarıNelerdir, #KayaTuzu, #KayaTuzuCananKaratay, #KayaTuzuFaydaları, #KayaTuzuFaydalarıNelerdir, #KayaTuzuNasılKullanılır, #KayaTuzuNedir, #KayaTuzuNeredenAlınır, #KayaTuzuNerelerdeKullanılır, #KayaTuzununFaydaları
https://is.gd/6KP2hs
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: