SAHURDA TOK TUTAN DÖRT GIDA

Mayıs 16, 2018 0 Comments

SAHURDA TOK TUTAN DÖRT GIDA - https://is.gd/rCNfS1

SAHURDA TOK TUTAN DÖRT GIDA


Sahurda bolca meyve tüketin

Yapılan araştırmalar sonucunda yapısında triptofan aminoasidi fazla olan besinlerin iştahı azalttığı belirtilmiştir. Muz, avokado, yulaf ve süt triptofan bakımından zengin gıdalardır. Bezelye, fıstık, fasulye gibi albumin bakımından zengin besinler tüketerek iştahınızı azaltabilirsiniz. Meyveler doğal şeker kaynağıdır. Sahurda tüketeceğiniz 2-3 porsiyon meyve sizi gün içinde rahatlatacaktır. Kan şekerinde hızlı iniş çıkışlar açlık hissinin oluşmasındaki en önemli faktörlerden birisidir.


Cevizin yeri çok özel

Yağlı tohumlar besinlerin mideden geçiş hızını yavaşlattığı için tokluğun uzamasına neden olur. Bu nedenle sahurda; ceviz ve fındık gibi yağlı tohumlardan tüketebilirsiniz.


Mutlaka Yumurta

Uzmanlar, en kaliteli protein olması, uzun süreli doygunluk hissi sağlaması nedeniyle ramazan ayında sahur sofralarında yumurtanın bulunmasını gerekli kılıyor. Kahvaltıda yumurta tüketilen günlerde gün içerisindeki iştah seviyesi daha düşük seyreder.


Onsuz olmaz

Değerli yağlar ve proteinlerin kaynağı olduğundan dolayı mutlaka her sahurda en az 60 gr. kadar peynir tüketilmelidir.



#SAHURDATOKTUTANDÖRTGIDA
https://is.gd/rCNfS1
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: