Vücutta Yuvarlak Beyaz Lekeler

Mayıs 19, 2018 0 Comments

Vücutta Yuvarlak Beyaz Lekeler - https://www.sagliklimiyim.com/vucutta-yuvarlak-beyaz-lekeler/




Vücutta yuvarlak beyaz lekeler birçok rahatsızlığın habercisi olabilmektedir. Bu lekeler farklı rahatsızlıkların sonucu olarak ortaya çıkarlar. Bunlardan birisi Tineo Versico’dur. Vücutta yuvarlak beyaz lekeler çıktığında eğer tinea versico tanısı konduysa fazla endişelenmemek gerekmektedir. Genellikle genç insanlarda meydana gelebilmektedir. Zamanla geçebilen lekeler olduğu gözlenmektedir. Genellikle göğüs ve sırt, kol ve bacak, yazın ise açıkta olan her bölgede meydana gelebilmektedir. Sıcak mevsimlerde daha çok etkili olduğu görülür. Bunlar ciddi tehlike içeren veya bulaşıcı özelliğe sahip olan rahatsızlıklar değildir. Kişiye acı da vermezler. Fakat kolayca geçmeyen inatçı bir yapıya sahip oldukları görülür. Bunun yanında daha ciddi rahatsızlıklar da söz konusu olabilmektedir.


Diğer Rahatsızlıklar



var td_screen_width=window.innerWidth;

if(td_screen_width >=1140)

document.write(‘‘);

(adsbygoogle=window.adsbygoogle

if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140)

document.write('‘);

(adsbygoogle=window.adsbygoogle

if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019)

document.write('‘);

(adsbygoogle=window.adsbygoogle

if(td_screen_width < 768)

Vücutta yuvarlak beyaz lekeler için bir diğer sebep de Vitiligo denen rahatsızlıktır. Vitiligo rahatsızlığı, Tineo Versico’ya göre daha ciddi bir durum olarak tanınır. Renkle ilgili moleküller olan pigmentlerin içerisinde meydana gelen bir arızadan dolayı beyaz lekelerin meydana gelmesi durumudur. Bağışıklık sisteminde bir sorun teşkil edebilmektedir. Vitiligo hastalığı sırasında meydana gelen beyaz lekeler vücudun herhangi bir bölgesinde oluşabilir. Boyutları da değişkenlik gösterebilir. Bunlar herhangi bir kaşıntı, tahriş, rahatsızlık veya acı oluşturmamakla birlikte genellikle daha nemli coğrafyalarda yaşayan kişilerde görülürler. Diğer ismi ala hastalığı olan geçen rahatsızlık boyunca ciltte oluşan beyaz lekelerin daha fazla yayılma tehlikesi yüksek olduğundan doktora başvurmak şarttır.


Daha Çok Çocuklarda Görülen Beyazlama


Vücutta yuvarlak beyaz lekeler içerisinde Pitiryazis Alba ismi verilen rahatsızlık ise yetişkinlere oranla daha çok çocuklarda görülmektedir. Genellikle de yüz bölgesinde oluşan beyaz lekeler şeklinde ortaya çıkmaktadır ve istenmeyen bir görüntü oluşturmaktadır. Bu beyaz lekelerin pul pul bir yapıda olup dökülmeye yatkın olduğu gözlenir. Cilde rengini veren hücrelerin normalden fazla çalışması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında fazla nem ve sıcak ortamlar da hastalığı tetikleyebilmektedir. Şayet lekeler aşırı miktarda oluşmuşsa lazer tedavisi de uygulanabilmektedir. Bu beyaz lekelerin herhangi bir bulaşıcı etkisi yoktur. Fakat zamanla daha da yayılarak kişide istenmeyen bir görüntüye sebep olacağı için önlemleri en kısa sürede almak gerekmektedir.


Beyaz Lekeleri Geçirmek İçin Neler Uygulanmalı


Vücutta yuvarlak beyaz lekeler için bazen evde de birtakım tedaviler uygulayabilirsiniz. Eğer virtigilo tanısı konulmuş bir rahatsızlıkla karşı karşıyaysak kan akışını hızlandırmak gerekeceğinden zencefil önerilmektedir. Çay ya da su şeklinde tüketilebilmektedir.


Tinea Versico rahatsızlığı söz konusu ise terbinafin, miconazole türünden antifungal ilaçların oluşan enfeksiyonu ortadan kaldırmaya yarımcı olacağı belirtilmektedir. Bunun yanında etkili bir diğer yöntem ise selenyum sülfür şampuanıdır. Gece yatmadan önce lekelerin oluştuğu bölgeye sürebilir, sabah yıkanacak şekilde kullanabileceğiniz tavsiye edilmektedir.


Önemli Bir Sebep: Besin Eksikliği


Vücutta yuvarlak beyaz lekeler oluşmasına sebep olan çok önemli bir nokta da besin eksikliği, yani yetersiz ve sağlıksız beslenme olarak ön plana çıkmaktadır. Yetersiz beslenme sonucu vücutta bazı vitamin ve minerallerde eksiklik yaşanır. Lekeler oluşmadan veya çok küçük olarak meydana geldiğinde önlem almak için vakit kaybetmeden besin tüketim düzeninizi iyileştirmelisiniz. Özellikle kalsiyum elementinin eksikliği önemli sebeplerden birisidir. Bir hastalık oluşmadan önlem almak, genel sağlığımıza dikkat etmek her zaman daha faydalıdır. Lekelerle karşılaşma riskine karşı, kalsiyum açısından zengin olan besinleri tüketebilirsiniz. Bunun yanında sebze ve meyvelerle de aranızın iyi olması yine faydanıza olacaktır.


Aloe Vera İle Beyaz Lekelere Veda Edebilirsiniz


Vücutta yuvarlak beyaz lekeler görülmeye başladığı andan itibaren oldukça can sıkıcı olmaktadır. Ancak bu lekelerden bir takım yöntemlerle de kurtulmanız mümkün olacaktır. Bitkilerin hayatımızdaki yeri düşünülürse hemen hemen her hastalık için ayrı bir şifa kaynağı oldukları anlaşılır. Bu bitkilerden bir tanesi olan aloe vera bitkisi evlerde şık bir yeşil görünüm için çiçek olarak bakılırken, birçok rahatsızlığın tedavisinde de kullanılmaktadır. Aloe vera içerisinde bulunan jel nice merhemlerin üstünde bir etki yaratmaktadır. Vücutta yuvarlak beyaz lekeler varsa siz bu lekelerin üzerine çıkarttığınız jelden bir miktar hafif masajlar ile uyguladığınızda ve bu tedaviye iki hafta kadar bir süre devam ettiğinizde oldukça etkili sonuçlar almanız mümkün olmaktadır. Jeli uyguladıktan yaklaşık iki saat sonrasında ılık bir duş alarak cildinizin rahatlamasına bir miktar daha olanak sağladığınızda aloe veranın etkisini çok daha net görmeniz mümkün olacaktır.


Vücutta yuvarlak beyaz lekeler görülmeye devam ediyor ise konusunda uzman bir dermatoloji uzmanından destek almanızda yarar bulunacaktır. Uzman deri hastalıkları konusunda sizlere gerekli ve net bilgileri aktaracaktır. Bu sayede sizler de daha büyük çabalar harcamak zorunda kalmayacaksınız.



var td_screen_width=window.innerWidth;

if(td_screen_width >=1140)).push();


if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140)

if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019)

if(td_screen_width < 768)



#AloeVeraİleBeyazLekelereVedaEdebilirsiniz, #BeyazLekeleriGeçirmekİçinNelerUygulanmalı, #DahaÇokÇocuklardaGörülenBeyazlama, #DiğerRahatsızlıklar, #ÖnemliBirSebepBesinEksikliği
https://is.gd/qSZZZO
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: