Zencefil, Sarımsak, Limon Kürü Faydaları Zayıflatır Mı? Nasıl Yapılır?

Mayıs 08, 2018 0 Comments

Zencefil, Sarımsak, Limon Kürü Faydaları Zayıflatır Mı? Nasıl Yapılır? - https://www.sagliklimiyim.com/zencefil-sarimsak-limon-kuru-faydalari-zayiflatir-mi-nasil-yapilir/



İnsan hayatı boyunca sağlığına ve ideal kilo dengesine hep dikkat eden bir canlı oldu. Özellikle son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve internetin hayatımızda ciddi bir yer kaplaması ile birlikte sağlığa yaralı olan doğal ürünler daha sık kullanılmaya başlandı. Üstelik ilaçların ana maddelerinin de bu doğal ürünlerden elde edildiği bilinen bir gerçek.


Her insan hayalindeki kiloya kavuşmak ister. Bu uğurda da zaman zaman sağlığından olur. Aslında sağlıklı kilo vermek ile aç kalmak arasında büyük bir uçurum vardır. Vücudun genel dengesini bozmadan da sağlıklı olmak ve sağlıkla kilo vermek mümkündür. Kilo vermek adına sağlığınızdan olmak çok daha riskli sorunlara zemin hazırlar. Metabolizmanın bu uğurda yok edilmemesi ve dikkatli olunması şarttır.


Son zamanların en çok okunan haberleri arasında zencefil, sarımsak ve limon kürü bulunuyor. Bu üç doğal ürünün insan sağlığına ayrı ayrı faydaları bulunuyor. Ancak kür olarak bir ataya getirildiklerinde de hem kilo vermenize yardımcı oluyor hem de damar tıkanıklığının önüne geçiyor. Kilo verme konusunda bu kürün en büyük faydası vücuttaki yağ yakım dengesini hızlandırmaya yardımcı olmasıdır.



Pek Çok Faydası Bulunuyor


Zencefil, limon ve sarımsağın ayrı ayrı insan sağlığına müthiş etkileri bulunuyor. Örneğin uzmanlar yıllarca sarımsağın doğal bir antibiyotik olduğunu vurguladı. Limon ise metabolizmayı güçlendiren bir C vitamini deposu. Zencefil de soğuk kış aylarında anti oksidan görevini üstlenen ve damar tıkanıklıklarını büyük ölçüde azaltan bir besin. Bu üç ürün bir araya geldiğinde ise soğuk algınlığından enfeksiyona kadar pek şok konuda vücut direncini artırıyor. Bunun yanı sıra karaciğerde bulunan enzimlerin temizlenmesi için aynı kürü uygulamak mümkün.


Zencefil, sarımsak ve limon kürü kolayca evde hazırlayabileceğiniz bir içecektir. Aynı zamanda bu üç ürünün tamamen doğal olması sağlığınız açısından da hiçbir tehdit oluşturmuyor. Limon suyunun içinde bulunan bol miktardaki C vitamini vücudun enerji dengesini sağlamak adına büyük bir görev üstlenir. Ayrıca kolesterolün düşürülmesi için de doğal bir ilaç yöntemidir. Bu kür sayesinde hem vücuttaki kan akışının dengelenmesi, hem tansiyon problemlerinin en aza indirilmesi, hem de şeker dengesinin sağlanmasını gerçekleştirir. Ancak bu kür ile ilgili akıllarda daha çok merak edilen bir soru var. O da Zencefil, sarımsak, limon kürü faydaları zayıflatır mı? Sorusu.


İdeal Kiloya Doğal Yollardan Kavuşun


Zencefili çoğu diyet listesinde görmek mümkündür. Yağ yakımını kolaylaştıran bu besin yemeklere de baharat olarak eklenmektedir. Zencefil kan şekerini düzenleyici bir etkiye sahip olduğu için diyetlerde muhakkak tüketilmesi gereken bir besindir. Aynı zamanda vitamin deposu olan bu besin diyet sırasında kaybedilen enerjinin yeniden kazanılmasını sağlar. Böylece diyetten vazgeçme gibi bir sorun ortadan kalmış olur. Sağlıkla kilo vermek aslında zencefil sayesinde daha kolaydır.


Kilo vermek uğruna ilaçlar kullanmak asla önerilen bir takviye biçimi değildir. Bu ilaçlar bağımlılık yaratabilir hatta daha kötüsü ölüme giden etkiler ortaya çıkarabilir. Bu nedenle uzmanlar hafif diyetler yapılarak ve spor eklenerek kilo vermenin en sağlıklısı olduğunu savunurlar. Bunun yanında diyetinizi daha kolay uygulayabilmek ve daha hızlı kilo verebilmek için doğal ürünlerden yararlanabilirsiniz. Böylece diyet sırasında ihtiyacınız olan şeker miktarını doğal yollardan vücudunuza almış olursunuz.



Tansiyon Ve Mide Hassasiyetine Dikkat


Bu üç besin her ne kadar doğal olsa da bazı hassasiyetlerde sizi rahatsız edebilir. Özellikle limonun asitik içeriği mide hassasiyeti yaşayanlar için yakıcı olabilir. Ülser tedavisi görmüş ya da görmeye devam eden kişilerde çok sık limon tüketimi zararlı olabilir. Bunun yanı sıra asitli besinlere karşı direnç gösteren hastalar da yine bu kürü doktor kontrolünde tüketmelidir.


Sarımsak ise tansiyon hassasiyeti yaşayanlarda tavsiye edilmez. Çünkü ani tansiyon oynaklığı yaratabileceğinden tansiyon hastalarının bu kürü kullanmaması gerekir. Eğer tansiyonda ciddi bir rahatsızlığınız yok ancak zamanında bu konuya dair bir tedavi geçmişiniz var ise yine doktor kontrolünde kürden faydalanabilirsiniz.


Zencefil Sarımsak, Limon Kürü Nasıl Hazırlanır?


Zencefil, limon ve sarımsak kürü bir hayli basit şekilde hazırlanır ve öğün aralarında ya da açken rahatlıkla tüketilebilir. Vücutta bir detoks görevi gören bu kür sayesinde kilo verme süreciniz kısalacak ve yağ yakımınız kolaylaşacaktır. İşte bu doğal kürün malzemeleri ve hazırlanışı,


  • 4 adet ince kabuklu, sulu limon,

  • 4 baş sarımsak,

  • 1 kibrit kutusunun yarısı kadar zencefil,

  • Yaklaşık 2 litre kadar içme suyu,

Öncelikle sarımsak kabuklarından arındırılır. Limon ise dört parçaya bölünür. Ardından sarımsaklar, limonlar ve zencefiller robottan küçük parçalara ayrılıncaya kadar birlikte geçirilir. Daha sonra bu karışımın üzerine temiz içme suyu eklenir, kısık ateşte ocağa koyulur ve kaynamak üzereyken ocaktan alınır. Kaynamaması besin değerlerini kaybetmemesi açısından çok önemlidir. Daha sonra bu kür süzgeçten geçirilir ve cam şişelerde, dolapta saklanır. Yemeklerden önce bu kürü tüketerek daha hızlı kilo vermenize yardımcı olabilirsiniz. Sarımsağın kokusundan korkmanıza gerek kalmaz. Çünkü zencefil ve limon sarımsağın kokusunu bastırır. Ayrıca içmeden önce şişeyi sallamanızda fayda bulunur.


Metabolizmayı Hızlandıran Doğal Güç


Sarımsak, zencefil ve limondan oluşan bu doğal kür aynı zamanda metabolizmayı hızlandıran bir güce de sahip. Metabolizmanın hızlanması da vücudun daha hızlı yağ yakmasına sebep olur. Böylelikle vücutta oluşan yağlanmış bölgeler ve selülit daha hızlı kaybolur. Ayrıca sağlığa hiçbir zararı bulunmayan bu kürü istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. İsterseniz bir şişe ile işe götürebilir, isterseniz spora giderken yanınıza alabilir, hatta isterseniz de su ihtiyacınızı bu kürden sağlayabilirsiniz.


Limon ve zencefil kürü için farklı bir hazırlama metodu da bulunmaktadır. Bu metot aslında ilk kürün hazırlanışından farklı olsa da etki olarak aynı şeylere sahiptir. Bu hazırlama şeklinde limonun kabukları soyulur ve suyu sıkılır. Ardından sarımsaklar ve zencefil robottan geçirilir ve bu limon suyu ile karıştırılır. Başka bir tencerede ise 2 litrelik su kaynatılır. Bu su kaynadıktan sonra içerisine soyulmuş limon kabukları, ve karışım eklenir. Aslında bu hazırlama şeklinde amaç limonun kabuğunda bulunan vitaminlerin kaybedilmemesidir. Yine bu doğal kür de dolapta saklanarak uzun süre tüketilebilir. C vitamini deposu ve lif kaynağı olan bu kür sayesinde hızlı kilo vermek artık her zamankinden daha kolay.


 




#HızlıKiloVermek, #IdealKilo, #İdealKiloyaDoğalYollardanKavuşun, #LimonKürüFaydalarıZayıflatırMı, #LimonKürüNasılHazırlanır, #LimonVeSarımsak, #LimonVeZencefilKürü, #MetabolizmayıHızlandıranDoğalGüç, #PekÇokFaydasıBulunuyor, #Sarımsak, #SarımsakVeLimonKürü, #TansiyonVeMideHassasiyetineDikkat, #Zencefil, #ZencefilSarımsak
https://is.gd/vRq6yt
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: