Zencefil yağı: Doğal afrodizyaktır

Mayıs 05, 2018 0 Comments

Zencefil yağı: Doğal afrodizyaktır - https://www.sagliklimiyim.com/zencefil-yagi-dogal-afrodizyaktir/





(adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push();




Zencefil, Zingiberaceae ailesinden çiçekli bir bitkidir. Kökü yaygın bir baharat olarak kullanılır ve binlerce yıldır halk tıbbında kullanılmıştır. Sindirim özelliklerinden dolayı zencefil, Asya mutfaklarının vazgeçilmez bir parçasıdır. En yaygın olarak, sindirime yardımcı olma yeteneği nedeniyle et de dahil olmak üzere yemeklere eklenir. Zencefil kökü ve zencefil yağı, koruma ve lezzet verici özelliklerinden dolayı popülerlik kazanmaktadır.


 


Zencefil öz yağının sağlık yararları, taze zencefilin tıbbi sağlık yararları ile hemen hemen aynıdır. Aslında, en güçlü zencefil formülü, en yüksek gingerol seviyelerini içerdiği için esansiyel yağdır. Uçucu yağ zencefili bir tedavi yöntemi olarak kullanmanın en iyi yoludur. Sağlık koşullarını tedavi etmek için oral olarak alınabilir veya bir ağrı bölgesi üzerinde taşıyıcı bir yağ ile topikal olarak kullanılabilir.


 


Günümüzde; mide bulantısı, adet sorunları, iltihap ve solunum rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmaktadır. Aromaterapi olarak kullanıldığı zaman, aynı zamanda, “güçlendirme yağı” olarak bilinir, bu yüzden cesaret ve kendine güven duygusu getirdiği bilinmektedir.



Besin Değerleri


Zencefil, yıllık üç cm boyunda yetişen otsu bir bitkidir. Sapları dardır, yeşil yapraklar ve sarı çiçekler taşır. Zencefil güney Çin’e özgüdür ve sonunda Spice Adalarına, Asya’nın diğer bölgelerine ve daha sonra Batı Afrika ve Karayiplere yayılmıştır. Zencefil birinci yüzyılda Avrupa’ya ve Hindistan’a ihraç edildi. Küresel üretimin yüzde 33’ünden fazlası ile Hindistan, bugün bitkinin en büyük üreticisidir.


 


Zencefil, sağlığınıza son derece faydalı olan zerdeçal ve kakule içeren bitki ailesinin bir parçasıdır. Tatlı, baharatlı, odunsu ve sıcak bir kokusu vardır. Zencefil yağı, antiseptik, müshil, tonik ve uyarıcı olarak çalışan ısıtıcı bir yağdır.


 


Yararı, zencefil kökü içinde bulunan 115 farklı kimyasal bileşen, güçlü bir antioksidan ve antienflamatuvar ajan olarak işlev gören bir reçine olan gingerolden gelmektedir. Ayrıca antibakteriyel ve antienflamatuvar özelliklere sahip savunma ajanları olan seskiterpenlerden oluşur. Özellikle gingerolde bulunan biyoaktif maddeler, klinik olarak kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir ve araştırma, zencefilin düzenli olarak kullanılmasını önermektedir.



Sindirimi Destekler ve Mide Rahatsızlığını Azaltır


Zencefil yağı; kolik, hazımsızlık, ishal, spazm ve mide ağrıları için en iyi doğal ilaçlardan biridir. Bulantı ve kusma için doğal bir ilaç olarak etkilidir. Temel ve Klinik Fizyoloji ve Farmakoloji Dergisi’nde yayınlanan bir 2015 çalışması, sıçanlardaki gastroprotektif aktivitesini değerlendirdi.


 


Wistar sıçanlarında mide ülserini uyarmak için etanol kullanıldı. Zencefil yağı tedavisi ülseri yüzde 85 oranında inhibe etti. Yapılan muayeneler, uçucu yağın ağızdan verilmesinden sonra, nekroz, erozyon ve mide duvarının kanaması gibi etanol ile indüklenen lezyonların önemli ölçüde azaldığını gösterdi.


 


Kanıta Dayalı Ücretsiz ve Alternatif Tıp’ta yayınlanan bir bilimsel derleme, cerrahi işlemlerden sonra stres ve bulantıları azaltmak için esansiyel yağların etkinliğini değerlendirdi. Zencefil esansiyel yağı solunduğunda, bulantıyı ve ameliyat sonrası bulantı azaltıcı ilaçların gereksinimini azaltmıştır. Zencefil esansiyel yağı da sınırlı bir süre için analjezik aktivite göstermiştir; ameliyattan hemen sonra ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmuştur.


 


Enfeksiyonları İyileştirir


Zencefil yağı antiseptiktir. Mikroorganizma ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları öldürür. Bu bağırsak enfeksiyonları, bakteriyel dizanteri ve gıda zehirlenmesini içerir. Sıtmaya karşı etkilidir, sıtma sivrisinek kaynaklı bulaşıcı bir hastalıktır ve tipik olarak ateş, yorgunluk, kusma ve baş ağrıları içeren semptomlara neden olur. Şiddetli vakalarda sarılığa, nöbete, koma veya ölüme neden olabilir.



Solunum Sorunlarını İyileştirir


Zencefil öz yağı, akciğerlerden mukusu temizler ve soğuk algınlığı, grip, öksürük, astım, bronşit ve nefes kaybına yardımcı olduğu bilinmektedir. Bir balgam söktürücü olduğundan, solunum yollarındaki tahriş olmuş bölgeyi yağlayan salgı miktarını artırmak için vücuda sinyal verir.


 


Çalışmalar, astım hastaları için doğal bir ilaç olduğunu göstermektedir. Astım, bronşiyal kas spazmlarına, akciğer zarının şişmesine ve mukus üretiminin artmasına neden olan bir solunum hastalığıdır. Bu kolayca nefes alamamaya yol açar. Obezite, enfeksiyonlar, alerjiler, egzersiz, stres veya hormonal dengesizliklerden kaynaklanabilir. Antienflamatuvar özellikleri nedeniyle, akciğerlerdeki şişmeyi azaltır ve hava yollarını açmaya yardımcı olur.


 


İltihaplanmayı Azaltır


İltihap, sağlıklı bir vücutta, iyileşmeyi kolaylaştıran normal ve etkili bir yanıttır. Bununla birlikte, bağışıklık sistemi sağlıklı vücut dokularına saldırmaya başlarsa, vücudun sağlıklı bölgelerinde iltihaplanma ile karşılaşırız; bu da şişkinlik, ağrı ve rahatsızlığa neden olur. Anormal inflamasyon çoğu hastalığın köküdür ve bu da sızdıran bağırsak sendromu, artrit ve fibromiyalji semptomlarının yanı sıra çölyak ve irritabl bağırsak hastalıklarının sebebidir. Bu bağışıklık yanıtını azaltmak için, antienflamatuvar gıda ve bitkiler tüketmek önemlidir.


 


Zencefil yağının Zingibain adı verilen bir bileşeni, antienflamatuvar özelliklerinden sorumludur. Bu önemli bileşen ağrıyı azaltır ve kas ağrılarını, artriti, migreni tedavi eder ve bir baş ağrısı tedavisi olarak çalışır. Zencefil uçucu yağının, vücuttaki prostaglandinlerin miktarını azalttığı düşünülmektedir, bunlar ağrı ile bağlantılı bileşiklerdir.


 


Kalp Sağlığını Güçlendirir


Zencefil yağı kolesterol seviyelerini ve kan pıhtılaşmasını azaltma gücüne sahiptir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne göre, birkaç ön çalışma, zencefilin kolesterolü düşürdüğünü ve kanın pıhtılaşmasını önleyebildiğini ve bunun da kan damarlarının tıkanıp kalp krizi veya felce neden olabileceği kalp hastalığının tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra, lipid metabolizmasını iyileştirdiği ve kardiyovasküler hastalık ve diyabet riskini azalttığı görülmektedir.



Antioksidandır


Zencefil, çok yüksek antioksidanlar içerir. Antioksidanlar, özellikle oksidasyonun neden olduğu belirli hücre hasarı türlerini önlemeye yardımcı olan maddelerdir. Günümüzde oksidatif hasar; kalp hastalığı, kanser ve demans gibi sağlık koşullarıyla ilişkilendirilmiştir.


 


“Bitkisel Tıp, Biyomoleküler ve Klinik Yönler” kitabına göre, zencefil yağı yaşa bağlı oksidatif stres belirteçlerini azaltabilir ve oksidatif hasarı azaltabilir. Zencefil özütü ile tedavi, lipid peroksidasyonunda düşüşe ve serbest radikal hasarına karşı savaşmaya yardımcı olur.


 


Doğal Afrodizyaktır


Zencefil yağı cinsel isteği artırır. İktidarsızlık ve libido kaybı gibi sorunları iyileştirir. Erektil disfonksiyon olarak da bilinen iktidarsızlık, bir erkeğin normal, tatmin edici cinsel ilişki için yeterince uzun ereksiyon sürdürememesidir; nedenler fizyolojik veya psikolojik olabilir.


 


Isıtıcı ve uyarıcı özellikleri nedeniyle, etkili ve doğal bir afrodizyak olarak ve aynı zamanda iktidarsızlık için doğal bir tedavi olarak hizmet eder. Ayrıca, stresin hafifletilmesine ve cesaret ve öz-farkındalık duyguları getirmesine yardımcı olur; kendinden şüphelenmeyi ve korkuyu ortadan kaldırır.


 


Anksiyeteyi Hafifletir


Aromaterapi olarak kullanıldığında, zencefil yağı anksiyete, endişe, depresyon ve bitkinlik duygularını azaltır. Isıtıcı etkisi, bir uyku yardımı işlevi görür ve cesaret ve rahatlık duygularını harekete geçirir. Ayurvedik tıpta, korku, terk edilme, kendine güven veya motivasyon eksikliği gibi duygusal sorunları tedavi ettiği düşünülmektedir.


 


Karaciğer Fonksiyonunu Geliştirir


Zencefil yağının antioksidan potansiyeli ve hepatoprotektif aktivitesi nedeniyle, Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi’nde yayınlanan bir çalışma, karaciğer sirozu ve karaciğer kanseri ile önemli ölçüde ilişkili olan alkolik yağlı karaciğer hastalığının tedavisinde etkinliğini ölçmüştür.


 


Tedavide, dört hafta boyunca her gün alkolik yağlı karaciğer hastalığı olan farelere uygulandı. Sonuçlar, tedavinin hepatoprotektif aktiviteye sahip olduğunu buldu. Alkol uygulamasından sonra, metabolit miktarları artmış ve daha sonra tedavi edilen grupta geri kazanılan seviyeler iyileşmiştir.


 






#AnksiyeteyiHafifletir, #Antioksidandır, #BesinDeğerleri, #DoğalAfrodizyaktır, #Enfeksiyonlarıİyileştirir, #İltihaplanmayıAzaltır, #KalpSağlığınıGüçlendirir, #KaraciğerFonksiyonunuGeliştirir, #SindirimiDesteklerVeMideRahatsızlığınıAzaltır, #SolunumSorunlarınıİyileştirir
https://is.gd/rjerWm
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: