Oğul otu: Herpes ile savaşır

Haziran 13, 2018 0 Comments

Oğul otu: Herpes ile savaşır - https://www.sagliklimiyim.com/ogul-otu-herpes-ile-savasir/







Bazen en faydalı doğal tedaviler, çok uzun süre boyunca yeryüzünde bulunanlardır. Bu ot kesinlikle, uykusuzluktan kansere kadar her şey üzerindeki etkileri nedeniyle çok yararlıdır.


Çaylarda ve yemeklerde kullanılır. Orta Çağ’dan beri uyku sağlığını iyileştirmek, kaygıyı azaltmak, yaraları iyileştirmek ve insan sağlığını desteklemek için doğal bir çare olarak doktorlar tarafından reçete edilmiştir. Bugün özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da yaygın olarak yetiştirilmektedir.


 


Oğul Otu (Limon Otu) Besin Değerleri


Çok yıllık oğul bitkisi nane ailesinin bir üyesidir. Resmi olarak Melissa officinalis olarak bilinir. Avrupa’nın daha güney kısımlarında ve Orta Doğu ve Orta Asya’nın çeşitli bölgelerinde yer alır, ancak şimdi Amerika ve dünyanın çeşitli yerlerinde düzenli olarak yetiştirilmektedir.


 


Bitkinin en yararlı kısımları yapraklarıdır. Limon kokulu yaprakları çay, aromalı yemekler yapmak, parfüm yağı oluşturmak ve böcekleri kovmak için kullanabilirsiniz. Bazı insanlar bunu ev yapımı diş macunu yapmak için kullanıyorlar.


 


Geleneksel tıpta, özellikle Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde çeşitli kullanımları olmuştur. Aslında, Almanya’da hala satılmakta olan 14. yüzyılda formüle edilmiş bir alkollü ekşi içecek olan Karmelit suyunda bulunan bir maddedir. Baş ağrılarının ve sinir ağrısının tedavisinde yararlı olduğu söylenir.



Kalp ve karaciğer problemlerine karşı korur


Yaygın olarak incelenen iki etki mekanizması, kalbi ve karaciğeri koruma kabiliyetidir. Özellikle öz yağı, aromatik olarak kullanıldığında yüksek trigliseritler seviyelerini düşürürken, aynı zamanda karaciğerde kolesterol sentezini de geliştirebilir. Bu sonuçları keşfeden aynı 2012 araştırması ayrıca, yağının solunmasının, yaygın bir karaciğer kanseri hücresinin sürekli büyümesine yol açan bazı faktörlerini azalttığını ortaya çıkardı.


 


Oğul otunun kalple ilgili başka bir yararı da kalbi çeşitli yaralanmalardan koruma kabiliyeti olabilir. Araştırmacılar, 2016 çalışmasında bitkinin özütünü hayvanlara verdi. Bu, kalp hızı ve kan basıncında azalmaya neden oldu ve daha düşük dozlarda kalp hasarına direnç gösterdi.


Ayrıca kalbin mekanik ve elektriksel dürtüleri üzerinde etkili gibi görünüyor.


Geleneksel İran tıbbı, kalp çarpıntısını tedavi etmek için bir süre terapi olarak kullanmıştır. Bilim bu kullanımı destekliyor gibi görünüyor. Ağız yoluyla verilen limon otu yaprağı özütü kullanılarak yapılan bir denemede, deneklerin kalp çarpıntısı ataklarında önemli bir düşüş yaşadığı görülmüştür. Bu, oğul otunun ruh halini nasıl etkilediği ile ilgili olabilir, ki bundan biraz sonra bahsedeceğiz.


 


Bir başka yararı, kalp aritmilerini düzenleme sağlamak gibi görünmektedir. Aritmi, kalbin gerektiğinden fazla veya düzensiz aralıklarla daha hızlı veya daha yavaş atması anlamına gelir. Aşırı kalp atışı, taşikardi ve fibrilasyon oluşumunu azaltıyor gibi görünüyor, bunların hepsini, hiçbiri olumsuz yan etkiye neden olmadan yapıyor.


 


Ayrıca, limon otu özütü, elektrokardiyo sonuçlarında, ara ara çalışma zamanlarına göre elektriksel aralık sürelerini uzatan büyük değişikliklere neden olur. Bunun tam olarak ne gibi klinik fayda sağlayacağı kesin değildir. Ancak, İran’da sonuçları ilk kez belgeleyen pilot çalışma önemli bir keşiftir.


 


Doğal bir antibakteriyel ajan olarak işlevler


Geleneksel tıbbın uzun tarihçesi nedeniyle, araştırmacılar, zararlı bakteriler gibi hastalığa neden olan etkenlere karşı ne kadar etkili bir şekilde koruma sağladığını incelediler ve oğul otu çayının; antibakteriyel niteliklere sahip olduğu ve doğal olarak enfeksiyöz bakterilere karşı savaşmaya yardımcı olabileceği ortaya çıktı.


 


Limon otu yağı, özellikle kandidaya karşı yüksek düzeyde antibakteriyel aktivite gösterir. Bu, tükenme, beyin sisi, sindirim problemleri ve zayıflamış bağışıklık sistemi gibi bir takım belirtilere neden olan yaygın bir maya enfeksiyonudur.



Diyabete karşı yararlı olabilir


Diyabet, Batı ülkelerinde yaygın bir sorundur. Doktorların tedavi için tehlikeli yan etkilere sahip bir dizi ilaç yazmaları çok yaygın olsa da, aslında diyabetin doğal olarak tersine çevrilmesi mümkündür. Limon otu özütü kullanılması, bunu başarmanın etkili bir yolu olabilir.


 


Araştırmacılar, hem otu hem de yağını test ettiler ve yüksek kan şekeri üzerindeki etkilerini izlediler. Her ikisi de kan şekeri seviyelerini düşürerek ve diyabetle ilişkili oksidatif stresi azaltarak benzer sonuçlar verdi.


 


Aslında, Berlin Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, “etanolik limon otu ekstresinin, tip 2 diyabetin önlenmesi ya da eşzamanlı olarak tedavi edilmesi için potansiyel olarak kullanılabileceğini” belirttiler çünkü ikna edici verilerden çok etkilendiler.


 


Ruh hali, konsantrasyon ve uyku sağlığını geliştirebilir


Geleneksel olarak, limon otu anksiyete ve uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılmıştır. Hafif sedatif etkisi iyi bilinen bir özelliktir. Bu iddialar, genel kaygının tedavisinin ötesine de uzanmaktadır.


 


Örneğin, oğul otu ilkokul çocuklarında hiperaktiviteyi, konsantrasyon sorunları ve dürtüselliği iyileştirir. Gıda ürünlerinde tüketildiği ve genç erişkinlerin yer aldığı bir çalışmada ruh hali veya bilişsel performansın da arttığı görülmüştür. Uykusuzluk ve uyku bozukluğu semptomlarının azaltılmasına yardımcı olur.



Herpesle savaşır


Limon otu, kısmen antiviral özelliklerine bağlı olarak topikal uygulamaya uygundur. Özellikle, doğrudan cilde uygulandığında, herpes virüsünün tedavisine yardımcı olmak için yararlı bir bitkisel ilaçtır.


 


Herpes için kalıcı bir tedavi olmamasına rağmen, tedavi yöntemleri genel olarak salgınların sıklığını ve süresini azaltmayı amaçlar. Bugüne kadar, çoğu araştırmacı, herpes labialis veya herpes simleks üzerinde limon otu etkisini araştırdı.


 


Krem formunda kullanıldığında, araştırmalar iyileşme süresinin kısaldığını ve kaşıntı ve yanma gibi semptomların azaldığını göstermektedir. İlginç bir şekilde, limon otunun bunu başarma yolu nedeniyle, tekrarlanan kullanımlardan sonra herpes virüsünün oluşmasına karşı bir direnç riski yoktur. Otun yağı kullanıldığında da aynı sonuçların gerçekleştiği görülmektedir.


 


Güçlü antioksidan ve antienflamatuvardır


Oğul otu, dikkat çekici şekilde serbest radikal hasarlarıyla savaşmaya yardımcı olabilir. Belki de en belirgin yararı, glioblastoma multiforme olarak bilinen belirli bir kanser türüne karşı potansiyel etkisidir. Bu hızlı yayılan kanser genellikle beyinde başlar ve bilinen etkili tedavileri yoktur.


 


Ancak, bir 2014 çalışmasında, limon otu yağının, bu kanser hücrelerinde apoptoza (kendiliğinden hücre ölümü) neden olduğunu ve Multidrug Resistance Associated Protein 1 (MRP1) olarak bilinen bir proteinin ekspresyonunu durdurduğu bulunmuştur. Bu özellikle önemlidir, çünkü MRP1, ilaç dirençli kanserlerin kemoterapi gibi geleneksel tedavi yöntemlerine karşı geliştirilmesinden kısmen sorumludur.


 


Diğer çalışmalar, oğul otu ürünlerinin diğer kanser hücresi hatları üzerinde apoptotik etkilere sahip olduğunu bulmuştur, bunlar arasında organın vücudun geri kalanından ayrılan organ astarını etkileyen bir kanser türü, MCF-7 (bir göğüs kanseri hücre çizgisi), bir kolorektal kanser hücre çizgisi, en yaygın karaciğer kanseri hücresi ve iki farklı lösemi hücresi türü bulunmaktadır.


 


Limon otundaki antioksidanların, düşük radyasyon seviyelerinin neden olduğu oksidatif stresi nasıl etkilediğini inceleyen bir çalışmada, diğer antioksidan hücrelerin kan seviyelerinde önemli bir iyileşme de dahil olmak üzere, dikkate değer sonuçları vardı.


 


Aşırı aktif çalışan tiroidi (hipertiroidi) düzenleyebilir


Tiroid hastalıkları, nüfusun yüzde 12’sinden fazlasını etkilemektedir ve iki yaygın tiroid rahatsızlığından biri olan hipertiroidizm, oğul otundan faydalanabilir.


 


Oğul otu özü, doğal ve alternatif tıpçıların aşırı aktif tiroidi düzenlemeye çalışırken kullandıkları tedavi yöntemlerinden biridir. Araştırma, bu özütün tiroid reseptörüyle, özellikle Grave’s hastalığı olan hastalarda tiroidi aşırı bağlayan bileşenleri durdurduğunu göstermektedir.


 


 






#AşırıAktifÇalışanTiroidiHipertiroidiDüzenleyebilir, #DiyabeteKarşıYararlıOlabilir, #DoğalBirAntibakteriyelAjanOlarakIşlevler, #GüçlüAntioksidanVeAntienflamatuvardır, #HerpesleSavaşır, #KalpVeKaraciğerProblemlerineKarşıKorur, #KonsantrasyonVeUykuSağlığınıGeliştirebilir, #OğulOtuLimonOtuBesinDeğerleri, #RuhHali
https://is.gd/imbCiT
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: