Pelin otu: Parazitlerden kurtulmanıza yardımcı olur

Haziran 13, 2018 0 Comments

Pelin otu: Parazitlerden kurtulmanıza yardımcı olur - https://www.sagliklimiyim.com/pelin-otu-parazitlerden-kurtulmaniza-yardimci-olur/







Vincent van Gogh ve Pablo Picasso’nun inanılmaz resim yeteneklerinin yanı sıra ne gibi ortak noktaları var? Bu iki sanatçı da pelin, anason ve rezeneden yapılan bir absinthe içtiler. Absinthe şu anda ABD’de ve diğer birçok ülkede yasa dışıdır, ancak hala Avrupa’da mevcuttur. Bu meşhur Avrupa içeceğine dahil olmasından dolayı, pelin otu kullanmak yadırganabilir, fakat aynı zamanda birçok yaygın ve ciddi sağlık sorununa da yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz?


 


Pelin, aslında, özellikle bağırsak solucanlarını ortadan kaldırmak için kullanılır. İşte bu yüzden parazit temizliğinin bir parçası olarak kabul edilir. Bilimsel araştırmalar ayrıca, pelin ağacının kanser hücrelerini bile öldürebildiğini göstermektedir. Anoreksiya, uykusuzluk, anemi, iştahsızlık, şişkinlik, mide ağrıları, sarılık ve hazımsızlık tedavisinde de kullanılabilir. Gerçekten ilginç bir bitki ve parazitleri ve kanseri gerçekten yok edebiliyor.


 


Sıtmayı Tedavi Eder


Sıtma, enfekte sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşan ve insan kırmızı kan hücrelerini işgal eden bir parazitin neden olduğu ciddi bir hastalıktır. Artemisini; Artemisia annua veya tatlı pelin bitkisinden izole edilen bir özüttür. Artemisinin piyasadaki en güçlü antimalaryal olan bitkisel bir ilaçtır. Sıtma hastalarının kanındaki parazitlerin sayısını hızla azaltmak için çalışır. Dünya Sağlık Örgütü, komplike olmayan P. falciparum sıtma için artemisinin temelli kombinasyon terapilerini birinci basamak tedavi olarak önermektedir.


 


Yakın tarihli deneyler artemisinin maddesinin sıtma parazitine karşı etkili olduğunu göstermiştir, çünkü serbest radikaller üretmek için yüksek seviyedeki demir ile tepki vermektedir. Serbest radikaller daha sonra sıtma parazitinin hücre duvarlarını yok eder.



Kanser Hücrelerini Öldürür


Son çalışmalara göre, artemisinin meme kanseri olan kadınlar için potansiyel bir doğal kanser tedavisi seçeneğidir, sıtmaya neden olan parazitleri öldürme yöntemine benzer şekilde demir bakımından zengin meme kanseri hücrelerini öldürebiliyor. Araştırmacılar 2012 çalışmasında, ilk önce demir içeriğini en üst düzeye çıkarmak için tedavi edilmiş olan meme kanseri hücreleri ve normal göğüs hücreleri örneklerini test ettiler. Hücrelere daha sonra bir pelin ağacı özütü olan suda çözünebilen bir artemisinin biçimi ile muamele edildi.


 


Sonuçlar oldukça etkileyiciydi. Normal hücreler çok az değişiklik gösterdi, ancak 16 saat içinde neredeyse tüm kanser hücreleri öldü ve sadece birkaç normal hücre öldü.


 


Parazitlerden Kurtulmanıza Yardımcı Olur


Pelin, özellikle bağırsak solucanlarını ortadan kaldırmak için kullanılır. Kıl kurdu, en yaygın solucan enfeksiyonu olup, kıl kurdu yumurtaları doğrudan kişiden kişiye yayılır. Yuvarlak solucanlar, insan bağırsaklarına da bulaşan parazitlerdir. Yuvarlak solucanlar öksürük, nefes darlığı, karın ağrısı, bulantı, ishal, dışkıda kan, kilo kaybı ve kusmuğa neden olabilirken, ayrıca anal bölgede aşırı kaşıntıya neden olabilir.


 


Parazitler asla iyi bir şey değildir, ama şükürler olsun ki doğal ürünlerle tedavi edilebilirler. Parazitik bir enfeksiyonu öldürmek için pelin (Artemisia absinthium), siyah ceviz (Juglans nigra) ve karanfil (Syzygium aromaticum) birlikte kullanılır. Bu üçü aynı zamanda alındığında, parazitin yaşam döngüsünü kırabilecekleri söylenir.


Crohn Hastalığını Tedavi Eder


Almanya’da, çift kör bir çalışma, sürekli günlük steroid dozları alan Crohn hastalığından muzdarip 40 hastada 10 hafta gözlem yaptı. Günde üç kez 500 miligramlık pelin içeren bir bitkisel karışımın etkinliğini inceledi.


 


Araştırmacılar, pelin otu alan 18 hastada Crohn hastalığı belirtilerinde düzenli bir iyileşme olduğunu bulmuşlardır. İlk sekiz haftalık tedaviden sonra, plasebo grubundakilerle karşılaştırıldığında, bu gruptaki 13 hastada semptomların neredeyse tamamında hafifleme vardı. Bu hafifleme 20 hafta (12 hafta sonra) olan gözlem süresinin sonuna kadar devam etti ve steroidlerin eklenmesi gerekli bulunmadı.


 


Sonuçlar gerçekten etkileyicidir ve pelin otunun; Crohn’s hastalarında steroid ihtiyacını azaltabileceği veya ortadan kaldırabileceğini düşündürdü. Ek olarak diğer standart Crohn hastalığı ilaçlarının aksine, ruh hali ve yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.



Antimikrobiyal ve Antifungal Yetenekler İçerir


Tüp çalışmaları, pelin öz yağının antimikrobiyal aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir. Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi’nde yayınlanan araştırma, pelin ağacının E. coli ve salmonella da dahil olmak üzere birçok bakteri örneğine karşı geniş bir antimikrobiyal aktivite spektrumu gösterdiğini yazdı. Her yıl, salmonella’nın  yalnızca Amerika’da 1 milyon gıda kaynaklı hastalığa neden olacağı tahmin edilmektedir. E. coli, ishalden idrar yolu enfeksiyonlarına, pnömoniye ve diğer hastalıklara kadar çeşitli sorunlara neden olabilen bir başka bakteri türüdür.


 


Pelin otu, bakterileri öldürmekle kalmaz, aynı zamanda mantarları öldürdüğü de görülmüştür. Artemisia absinthium’dan damıtılan uçucu yağ, çok geniş bir test edilmiş mantar spektrumunun büyümesini önledi. Ayrıca test sırasında antioksidan özellikler gösterdi.


 


Planta Medica’da yayınlanan bir başka çalışmada A. Absinthium (pelin öz yağı) yağının Candida albicans’ın büyümesini inhibe ettiği gösterilmiştir. Bu ağız, bağırsak ve vajinada bulunan en yaygın maya enfeksiyonu türüdür ve deri ve diğer mukoza zarlarını etkileyebilir. Candida albicans, her türlü yaygın fakat oldukça istenmeyen mantar semptomlarına neden olabilir.


 


SİBO (İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri Çoğalması) Tedavisine Yardımcı Olur


Birçok insan, mide-bağırsak sağlığı sorunları için doğal ve alternatif tedavilere yönelir. Çalışmalar, pelin otu gibi bitkisel ilaçların, ince bağırsakta aşırı bakteri büyümesi veya SIBO semptomları ile savaşmak için çok daha iyi olduğunu göstermektedir.


 


Günümüzde SİBO’nun tipik tedavisi, değişken etkinlik oranlarına sahip oral antibiyotiklerle sınırlıdır. 2014 yılında yapılan bir çalışmada, yeni tanı konmuş 104 SİBO hastası, dört hafta boyunca günlük yüksek dozda rifaximin veya bir günlük bitkisel takviye aldı. Bitkisel takviyeler, özellikle SİBO’da en çok bulunan bakteri türlerine karşı geniş spektrumlu bir kapsama alanı sağladığı gösterilmiş olan, pelin ağacı, kekik yağı, kekik ve berberin özütleri gibi antimikrobiyal bitkilerden seçilmiştir.


 


Rifaximin kullananlarda bildirilen yan etkiler arasında anaflaksi, kurdeşen, ishal ve C. difficile koliti bulunurken, bitkisel tedavi grubunda sadece bir ishal vakası görülmüş ve başka bir yan etki bildirilmemiştir.


 


Çalışma, bitkisel tedavilerin en azından SİBO’nun yok edilmesi için rifaximin kadar etkili olduğu sonucuna varmıştır. Ek olarak, pelin ile bitkisel terapi, rifaximine cevap vermeyen kişiler için üçlü antibiyotik tedavisi kadar etkili gibi görünmektedir.



Potansiyel Yan Etkileri, Alerjiler ve Etkileşimler


Pelin otu uzun süreli kullanım için uygun değildir. Tavsiye edilen dozları aşmadığınızdan emin olun çünkü aşırı tüketim çok zehirli olabilir.


 


FDA, iç kullanım için güvensiz olduğunu listeler. Dört haftadan uzun süre veya önerilen dozlardan daha fazla kullanmak, bulantı, kusma, huzursuzluk, uykusuzluk, baş dönmesi, titreme ve nöbetlere neden olabilir. Hamileyseniz veya emziriyorsanız bu bitkiyi hiçbir şekilde kullanmayın.


 


Asteraceae / Compositae familyasında Kanarya otu (ragweed) ve diğer bitkilere karşı alerjiniz varsa, o zaman pelin alerjik reaksiyona neden olabilir. Porfiri sorununuz varsa, kullanmayın.


 


Epilepsi veya başka bir nöbet bozukluğunuz varsa, bu otu kullanmadan önce doktorunuzla konuşun. Böbrek bozukluğu olan kişiler için tavsiye edilmez. Yağı, böbrek yetmezliğine neden olabilir. Böbrek rahatsızlığınız varsa, doktorunuzla konuşmadan önce bu bitkiyi almayın. Aromaterapide tavsiye edilmez.


Kaynak:


https://draxe.com/wormwood/






#AlerjilerVeEtkileşimler, #AntimikrobiyalVeAntifungalYeteneklerİçerir, #CrohnHastalığınıTedaviEder, #KanserHücreleriniÖldürür, #ParazitlerdenKurtulmanızaYardımcıOlur, #PotansiyelYanEtkileri, #SİBOİnceBağırsaktaAşırıBakteriÇoğalmasıTedavisineYardımcıOlur, #SıtmayıTedaviEder
https://is.gd/Bajm2g
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: