Pişiğe ne iyi gelir?

Haziran 19, 2018 0 Comments

Pişiğe ne iyi gelir? - https://www.sagliklimiyim.com/pisige-ne-iyi-gelir/







Özellikler küçük bebeklerde pişik çok yaygındır. Ancak bu, bebeğin bakımsız olduğu anlamına gelmez. Bununla birlikte, pişik tedavi edilmezse, maya veya bakteriyel bir enfeksiyona neden olabilir ve bu da sorunu daha da kötüleştirebilir. Ayrıca pişik, bacak arasında ve göğüs altında da olabilir.


 


Pişiğin temel nedeni, sürtünmedir. İki deri arasında ya da başka bir etken tarafından sürtünme gerçekleşirse pişik oluşabilir. Diğer yaygın nedenler maya enfeksiyonları, gıda alerjileri, sindirim problemleri, bebek bezi alerjisi ve kötü yıkanmış çocuk bezleridir. Semptomlar deride kızarıklık, iltihap ve hatta kabarcıklar olabilir.


 


Öncelikle pişik olursanız etkilenen bölgenin bol bol hava almasına ve herhangi bir şeyle temas etmemesine özen gösterin. Böylece cilt kendi kendine nefes alır ve bölgeyi etkileyen sorunun ortadan kaldırılması sağlanır. Rahatlamak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için  kullanabileceğiniz birçok doğal yöntem bulunmaktadır.



Elma Sirkesi


İdrar doğada aşırı derecede alkalidir ve bir bebeğin yumuşak cildiniz bir asit gibi yakabilir. Yüksek pH’ı dengelemek için sirke, özellikle idrara bağlı pişiği tedavi etmek için kullanabileceğiniz en iyi içeriklerden biridir.


 


  • Bir fincan suya bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek çok zayıf bir sirke çözeltisi yapın. Bebek bezini değiştirirken bebeğinizin poposunu silmek için bu suyu kullanın. Bu basit adım, bebeğinizin mayaya ve enfeksiyona dayanıklı olmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda kendiniz de bacak arasındaki pişik için elma sirkesi kullabilirsiniz.

 


Karbonat


Karbonat, pişiğe yardımcı olabilecek iyileştirici özelliklere sahiptir.


 


  • Yaklaşık dört bardak su içine iki çorba kaşığı karbonat atın ve eritin. Bebeğinizin bezini her değiştirdiğinizde, poposunu bu karışımla yıkayın. Temiz bir bez giydirmeden önce cildin kurumasını sağlamak için kuru bir bez kullanın.

  • Ayrıca, ılık su dolu küvete iki yemek kaşığı karbonat ekleyebilir ve içinde banyo yapabilirsiniz. Günde üç kez, suyun içinde 10 dakika beklenmelidir. Yine, banyodan sonra cildinizi muhakkak kurulayın.

 


Vazelin


Pişik oluşmasını önlemek için, cilt üzerine ince bir tabaka uygulamanız koruyucu olabilir. Vazelin bu amaç için mükemmeldir. Ayrıca bebeğin bez içerisinde kalan bölgesini idrar ve dışkının tahriş edici etkilerinden korumaya yardımcı olur.


 


Kirlenmiş bir bezi çıkardıktan sonra, bebeğinizin tabanını ılık suyla temizleyin.


Pamuklu bir havluyla iyice kurulayın ve ardından petrol jölesi uygulayın.


Bebeğinizin bir bebek bezi ihtiyacı her değiştiğinde yapın ve bebek bezi döküntüsü hızlı bir şekilde iyileşir.


 


Mısır Nişastası


Mısır nişastası, nemi emer ve pişik için mükemmel bir tedavidir. Cildi kuru tutmaya, sürtünmeyi azaltmaya ve pişik oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Özellikle bebeklerde kullanılmalıdır.


 


  • Kirlenmiş bezi çıkarın ve bebeğinizin poposunu ılık suyla yıkayın.

  • Cildi başka bir bezle dikkatlice kurulayın. Cildin doğal olarak birkaç dakika daha kurumasını bekleyin.

  • Yeni bir bez giydirmeden önce, etkilenebilecek bölgelere hafifçe mısır nişastası sürün.

  • Cildi tamamen düzelinceye kadar her bez değiştirdiğinizde bunu yapın.


Yulaf Ezmesi


Yulaf ezmesinin içindeki yüksek protein miktarı bebeğin cildini yatıştırır ve cildin doğal koruyucu bariyerinin sağlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cilt gözeneklerinden istenmeyen yağları ve kiri temizlemeye yardımcı, kimyasal bileşik olan saponin içerir.


 


  • Banyo suyuna bir yemek kaşığı kuru yulaf ezmesi ekleyin.

  • 10 ila 15 dakika bekleyin.

  • Sonra bebeğinizi suya oturtun. Bebeğin cildi üzerinde yatıştırıcı bir etkisi olacaktır.

  • Bunu günde iki kez yapabilirsiniz.


Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi yağı, antifungal ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve bu nedenle, pişiği tedavi etmek için kullanılabilir. Ayrıca bebeğin yumuşak cildi üzerinde yatıştırıcı ve iyileştirici bir etkisi olabilir.


 


  • Hindistan cevizi yağı, harika bir nemlendirici gibi çalışır. Bebek bezi bölgesine veya etkilenen diğer bölgelere günde birkaç kez biraz Hindistan cevizi yağı uygulayın.

  • Daha çok nemlendirme için banyo suyuna birkaç yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı bile ekleyebilirsiniz. Bu, aynı zamanda, pişiğe neden olan Candida gibi sorunların önüne geçmenize yardımcı olacaktır.

 


Anne Sütü


Enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olan ve cildi rahatlatmaya yardımcı olan anne sütü, pişiği tedavi etmenin en iyi ve en ucuz yoludur. Ayrıca, anne sütü ile, durumu kötüleştirebilecek alerjik reaksiyon riski yoktur.


 


  • Sadece birkaç damla anne sütünü ihtiyaç duyulduğu sıklıkta etkilenen deri üzerine sürün ve bebeğinize yeni bir bez giydirmeden önce bölgenin kurumasına izin verin.

 


Shea Yağı


Shea yağı, pişik oluşumunun önlenmesine ve gelişen pişiklerden kurtulmanıza yardımcı olabilecek antifungal, antienflamatuvar ve maya öldürücü özelliklere sahiptir. Ayrıca kan dolaşımını ve hücre yenilenmesini artıran ve döküntüleri hızlı bir şekilde iyileştirmeye yardımcı olan yararlı bitkisel içeriğe de sahiptir.


 


  • Etkilenen bölgeyi hafif bir sabun ve ılık su ile yıkayın. Bölgenin doğal olarak kurumasını bekleyin.

  • Saf shea yağını eriyene kadar ellerinizde ısıtın. Ardından ellerinizi, etkilenen bölgeye hafifçe bastırarak, tahriş olmuş cilde shea yağı sürün.

  • Birkaç dakika bekletin ve öyle giyinin.

 


Muz Yağı


Birçok sağlık uzmanı, pişik acısını hafifletmek için muz yağı kullanımını önermektedir. Bu yağ, alerjik reaksiyondan kaynaklanan pişikleri tedavi etmek için oldukça etkilidir. Yağ, iltihabı hafifletmeye ve rahatlatmaya yardımcı olabilecek antialerjik özelliklere sahiptir. Pişiğe bağlı döküntüleri tedavi etmek için, muz yağı kullanabilirsiniz.


 


  • Temiz, taze muz yapraklarınız ellerinizle ezin ve etkilenen bölgeye yerleştirin. Bir süre bekletin.

  • Alternatif olarak, bebeğinize yeni bez giydirmeden önce doğal yağı, bebeğinizin cildine doğrudan uygulayabilirsiniz.

 


Fransız Yeşil Kil


Genellikle bir yüz maskesi olarak satılan Fransız yeşil kil, aynı zamanda bir maya enfeksiyonunun neden olduğu pişiği tedavi etmede çok etkilidir. Mineral bazlı Fransız yeşil kil döküntülerin yayılmasını önleyebilir ve ayrıca yumuşak cildin hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olabilir. Pişiği tedavi etmek için, etkilenen cilt bölgesi üzerine bir miktar Fransız yeşil kili serpin.


 


Bu yöntemleri denedikten sonra pişik oluşan bölge daha iyi olmazsa, hemen bir doktora danışın.


 






#AnneSütü, #ElmaSirkesi, #FransızYeşilKil, #HindistanCeviziYağı, #Karbonat, #MısırNişastası, #MuzYağı, #SheaYağı, #Vazelin, #YulafEzmesi
https://is.gd/UxFxo6
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: