Radika: Kalp hastalıklarının riskini azaltır

Haziran 13, 2018 0 Comments

Radika: Kalp hastalıklarının riskini azaltır - https://www.sagliklimiyim.com/radika-kalp-hastaliklarinin-riskini-azaltir/







Zengin sağlık faydalarına sahip otsu bir bitkidir. Bu faydalar arasında sindirim problemlerini hafifletme, mide yanmasını önleme, artrit ağrısını azaltma, karaciğer ve safra kesesini detoks etme, bakteriyel enfeksiyonları önleme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve kalp hastalıkları riskini azaltma becerisi bulunmaktadır. Aynı zamanda böbrek taşına karşı savaşabilen ve kilo kaybını teşvik edebilen doğal bir yatıştırıcıdır. Sonuç olarak, bu küçük bitki herhangi bir diyet için güçlü bir takviyedir.


 


Radika pek çok farklı koşulda yetişir ve genellikle Avrupa’da yol kenarlarında bulunur, fakat şimdilerde Amerika’da da yayılmıştır ve orada popüler olarak kullanılır. Bazı yararlı nitelikleri vardır ve yapraklar birçok kültürde ıspanak gibi kullanılır. Kökü genellikle toz haline getirilerek kullanılır. Yüzlerce yıldır, birçok hastalık için bitkisel bir ilaç olarak kullanılmış ve günümüzde değerini kanıtlamaya devam etmektedir.


 


Besin değeri açısından radika, çinko, magnezyum, manganez, kalsiyum, demir, folik asit ve potasyumun yanı sıra A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitaminleri de dahil olmak üzere büyük bir vitamin ve mineral kaynağıdır.


 


Sindirime Yardım Eder


Bir diyete radika eklenmesi için en yaygın nedenlerden biri sindirim sisteminin çeşitli fonksiyonlarını iyileştirmesidir. Güçlü bir prebiyotik olan inülin içerir. Prebiyotikler, bakterilerin genel olarak ilişkili olduğu hastalıklardan ziyade konakçıya yarar sağlayan içeriklerdir. İnülin, asit reflü hastalığı, hazımsızlık ve mide ekşimesi dahil olmak üzere, bağırsak ve sindirim ile ilgili bazı endişelerle mücadele etmek için kullanılır, çünkü vücut sistemlerinin asitliğini aktif olarak azaltır.


 


Kalp Hastalıklarının Riskini Azaltır


İnülin sadece sindirim sistemi için yararlı değildir, aynı zamanda vücuttaki kötü “LDL” kolesterol seviyelerini düşürdüğü gösterilmiştir. Bu kolesterol, aterosklerozun ve yüksek tansiyonun ana nedenlerinden biridir, çünkü arterlere ve damarlara bağlandığında kan akışını engeller. Kalp krizi ve felç olasılığına da katkıda bulunabilir.


 


İlginç bir şekilde, inülinin kötü (LDL) kolesterol varlığını azaltmak için çalışma mekanizması, bir kişi yüksek seviyede karbonhidrat tüketmediği sürece nadiren aktiftir, bu nedenle bu yarar biraz daha küçük bir etki alanına sahiptir. Ancak, radikanın kalp sağlığına başka şekillerde nasıl yardımcı olabileceği konusunda şu anda daha fazla araştırma yapılmaktadır.


 


Ayrıca, anti-trombotik ve anti-aritmik ajan olarak geniş çapta çalışılan bitki fenolleriyle de doludur. Bunlar antioksidan olarak kabul edilir ve çalışmalar, vücuttaki kan ve plazmanın dengesini önemli ölçüde artırabildiğini ve bunun da kardiyovasküler hastalıkların şansını azalttığını göstermiştir.



Kanseri Önler


Kesin önleme mekanizması açısından hala araştırmalar devam etmekle birlikte, çeşitli kanser çalışmalarında tümör büyümesinde azalma ile ilişkilendirilmiştir. Erken dönem raporları, anti-tümör özelliklerine ve antioksidan özelliklere sahip radika içerisindeki fruktanlara bağlı olduğunu göstermektedir. İçerisindeki polifenoller ve fitokimyasallar, meme kanseri ve kolorektal kanser dahil olmak üzere çeşitli tiplerdeki kanserlerin önlenmesinde de olumlu bir etkiye sahiptir.


 


Artrit Ağrısını Azaltır


Geleneksel olarak artrit tedavisi için kullanılmıştır ve çalışmalar, antienflamatuvar özelliklere sahip olduğunu göstermiştir, bu yüzden osteoartrit gibi durumlarda ağrıyı azaltır. 2010 yılında yapılan bir çalışmada, radika tedavisi alan test deneklerinin % 70’i, osteoartritik durumları ile ilişkili ağrıda kayda değer bir iyileşme bildirmiştir. Aynı sebepten ötürü ağrı, kas ağrıları ve eklem ağrıları için genel bir antienflamatuvar ajan olarak da kullanılabilir.


 


Kilo Vermeye Yardım Eder


Radika iyi bir oligofruktoz kaynağıdır ve inülin, kilo kaybını teşvik ederek kilo yönetimine yardımcı olan doğal bir diyet lifi türüdür. Her ikisi de ghrelin hormonu düzenlenmesinde, öncelikle açlık ve yemek isteği davranışları ile ilişkili bir amino asittir. Ghrelin miktarını azaltarak, aşırı yeme şansını azaltabilir ve tokluk veya dolgunluk hissini artırabilir, böylece kilo vermeye yardımcı olur.


 


Kabızlığı Ortadan Kaldırır


İnülinin doğal bir lif olarak oynadığı rol, radika yiyenler için büyük bir avantajdır! Lif, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardım eder ve peristaltik hareketleri ve gastrik sıvıların salgılanmasını desteklemektedir. Temel olarak, bu bir bütün olarak sindirimin iyileştirildiği ve kabızlığın da büyük ölçüde azaldığı anlamına gelir. Pürüzsüz ve düzenli bir sindirim sürecini sürdürerek, mide ve kolon kanseri de dahil olmak üzere bir dizi gastrointestinal rahatsızlık ve hastalık olasılığını azaltabilir.



Bağışıklık Sistemini Güçlendirir


Bağışıklık sisteminiz için etkili bir güçlendirici olmasını sağlayan birçok faydalı özelliği vardır. Bir dizi tehlikeli bakteri türü üzerinde temiz antibakteriyel etkiler gösterir ve bağışıklık sistemini güçlendirmek açısından polifenolik bileşikler de aynı etkiyi gösterir. Ayrıca antioksidanlar olarak işlev gören ve kan dolaşımından serbest radikalleri süpüren fitokimyasallar da içerir. Bu, kalp hastalıkları ve kanser de dahil olmak üzere bir dizi hastalık ya da durumun ortaya çıkma şansını azaltır.


 


Kaygıyı Azaltır


Anksiyeteyi azaltabilen ve zihni yatıştırıcı etkisi vardır, böylece stresi ve vücutta sahip olabileceği tehlikeli etkileri azaltan yatıştırıcı niteliklere sahiptir. Radika özütü, bu yatıştırıcı kalite nedeniyle uyku yardımı olarak kullanılabilir ve geleneksel tıpta kullanılan uyku haplarının çoğundan daha sağlıklıdır. Stres ve anksiyeteyi azaltmak ayrıca kalp hastalığı, hormonal dengesizlik, uykusuzluk, bilişsel gerileme ve erken yaşlanma olasılığını azaltmanıza yardımcı olabilir.



Böbrek Hastalıklarını Tedavi Edebilir


Genellikle idrar hacmini artıran diüretik olarak kullanılır. Sık idrara çıkma, vücudun karaciğer ve böbreklerde depoladığı toksinleri ortadan kaldırabilir ve böylece toksinlerin vücutta kalmasına izin verildiği zaman meydana gelen tehlikeli durumları önleyebilir. Ayrıca, sık idrara çıkma, aşırı su tutulmasını (ödem) ortadan kaldırabilir ve hatta vücuttaki yağ miktarını azaltabilir, çünkü idrarın % 4’ü, vücutta saklanan yağlardan oluşur.


Kullanımı İle İlgili Uyarılar


Sağlığınız için birçok yararı olmasına rağmen, eğer hamileyseniz aşırı radika kullanmamalısınız, çünkü adet kanamasını tetikleyebilir ve muhtemelen düşüğe neden olabilir. Ayrıca, anne sütü ile anne ve çocuk arasındaki aktarımda yapılan araştırma eksikliğinden dolayı, kadınlar emzirme döneminde fazla tüketmemelidir.


 


Ayrıca, bu bitki kadife çiçeği ve papatya ailesi ile yakından ilgilidir, bu nedenle özellikle bu türlere zaten alerjiniz varsa, alerjik reaksiyon gösterme olasılığınız artar. Diyetinize yeni bir şey eklediğinizde doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Son olarak, eğer safra kesesi taşınız varsa, çok fazla tüketmek problemi alevlendirebilir, bu nedenle geçmişte safra kesesi sorunlarınız varsa doktorunuzla konuşmayı unutmayın.






#ArtritAğrısınıAzaltır, #BağışıklıkSisteminiGüçlendirir, #BöbrekHastalıklarınıTedaviEdebilir, #KabızlığıOrtadanKaldırır, #KalpHastalıklarınınRiskiniAzaltır, #KanseriÖnler, #KaygıyıAzaltır, #KiloVermeyeYardımEder, #KullanımıİleİlgiliUyarılar, #SindirimeYardımEder
https://is.gd/i3zb7B
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: