Reishi Mantarı: Yaşlanma karşıtı özellikler barındırır

Haziran 14, 2018 0 Comments

Reishi Mantarı: Yaşlanma karşıtı özellikler barındırır - https://www.sagliklimiyim.com/reishi-mantari-yaslanma-karsiti-ozellikler-barindirir/







Reishi mantarının en önemli sağlık faydaları, enerjiyi artırma, kan basıncını düşürme, yaşlanmayı yavaşlatma ve kanseri önleme yeteneklerini içerir. Ayrıca vücudu detoks eder, iltihabı ortadan kaldırır ve bilişsel yeteneğinizi geliştirir.


 


Reishi Mantarı Nedir?


Gezegendeki en popüler ve en faydalı mantar türlerinden biridir. Yerden yetişir. Özellikle bu mantar Asya’da binlerce yıldır kullanılıyor ancak son zamanlarda daha geniş bir kitlenin ilgisini çekti. Bilimsel olarak Ganoderma lucidum olarak bilinen “reishi”, Japonya’da bu isimle bilinirken, Çin’de ise lingzhi mantarı olarak anılır. Lingzhi mantarı, bir grup olarak, aslında birçoğu bütün dünyada kullanımda olan türlerin kompleksini temsil etmektedir. Bu büyüleyici mantarlar, triterpenler, alkaloidler, steroller ve çeşitli önemli polisakaritler içeren organik bileşiklerin ve bileşenlerin eşsiz birleşiminden dolayı çok güçlüdür.


 


Diğer mantarlar gibi açık havada yetişen bir mantar türüdür. Çin, Kore ve Japonya da dahil olmak üzere Asya’nın bazı bölgelerinde yaşıyorlar. Yenilebilir oldukları halde bunları ek, tentür veya toz formunda bulmak çok daha olasıdır.


 


Çoğu zaman Geleneksel Çin Tıbbında; yetiştirilen reishi mantarı kurutulmuş, dilimlere kesilmiş, sıcak suda kaynatılarak bir çay veya çorba hazırlanmış şekilde tüketilir. Günümüzde, reishi ürünlerinin üreticileri, reishinin yüksek basınçta birkaç kez kaynatıldığı bir işleme tekniği kullanıyor ve bir tentür oluşturmak üzere özütlenmesi sağlanıyor.


 


Kullanım Şekli


Sağlık faydalarının tadını çıkarmak için yiyebilirsiniz, bununla birlikte en yaygın kullanım şekli kurutulmuş mantarın ezilip suda eritilmesidir. Tadı son derece acıdır, bu durum da doğrudan veya yoğun olarak sıvı halde tüketilmesini zorlaştırır. Bu nedenle ve geleneksel bitkisel ilaçların yerini verimli bitki takviyelerinin alması nedeniyle, reishi mantarı takviyelerini bir hap veya kapsül formunda bulabilirsiniz. Bununla birlikte, dünyada bu tür mantarların hala işlenip doğrudan uygulanması gereken birçok yer var.


 


Sağlık Faydaları Nelerdir?


Büyüleyici sağlık yararlarına daha ayrıntılı bir göz atalım.



Yaşlanma Karşıtı Özellikler Barındırır


“Otların kralı” ve “10.000 yıllık mantar” gibi popüler isimlerle anılır ve uzun yıllardır etkileri nedeniyle alternatif tıp alanında büyük beğeni toplamıştır. Antik çağlarda, ölümsüzlük arayanlar, bu inanış nedeniyle bu mantarları sıklıkla kullandı. Bununla birlikte, modern çalışmalar, bu mantarların etkileyici polisakarit içeriğinden ötürü yaş uzatma etkilerini anlamlı bulmuştur. Bu, bağışıklık sisteminin sağlığını artırarak ve belirli kan damarı sorunu oluşumunu önleyerek gerçekleştirilir. Ayrıca içerisindeki diğer organik bileşiklerin bazı antioksidan özellikleri, kronik hastalıklara ve erken yaşlanmaya neden olabilecek serbest radikalleri nötralize eder.


 


Kanseri Önler


Toplumumuzun yüz yüze olduğu yaygın ve ölümcül hastalıklardan biri olduğu için kanser konusunda binlerce etkin araştırma var. Çalışmalar reishi mantarına odaklanmış ve içerisinde bulunan triterpenoidlerin kanserli hücrelerin metastazını azaltma ve tümör gelişimini önleme kabiliyeti taşıdığı tespit edilmiştir. Ayrıca, ikinci bir araştırma özütündeki aktif bileşenlerin vücuttaki kanserli hücreleri araştırıp nötralize edebildiğini bulmuştur.


 


Detoks Etkileri Vardır


Karaciğerimiz hassas ve gerekli bir organdır, bu nedenle toksin seviyesini azaltmak insanlar için büyük bir hedeftir. Araştırmalar reishi mantarı özütünün sağlıklı karaciğer hücrelerinin daha hızlı yenilenmesi ve organda biriken serbest radikallerin salınımına bağladı ve böylece genel sağlık ve dayanıklılığı artırdı.



Bilişsel Etkinliği Geliştirir


Nörolojik hastalıklar en acı verici ve çözümlenemez gizemlerdir ve Alzheimer veya Huntington hastalığı gibi bilişsel bozukluklar için kanıtlanmış bir tedavi yoktur. Bununla birlikte, araştırma, reishi mantarı özlerinin, özellikle sağlıklı bir bilişsel işlevin önemli bir parçası olan sinir büyüme faktörünün uyarılmasında bilişsel aktiviteyi uyarabildiğini ve belirli nöroprotektif etkiler gösterebildiğini kanıtlamıştır.


 


Antienflamatuvar Özellik Gösterir


En önemli etkilerinden biri de antienflamatuvar kapasitesidir. Kısmen bu, beynin kan akış miktarını artırarak, bilişsel bozuklukların önlenmesine yardımcı olabilir. Artrit veya gut hastalığından şikayetçi insanlar için reishi özleri çok yardımcı olabilir. Ayrıca baş ağrısı ve yaralanmaların iyileşmesi için çalışır.


 


Sağlıklı Solunumu Destekler


Astım, bronşit veya diğer kronik solunum koşullarından şikayetçi olan kişiler için, reishi mantarı özütü tahrişi azaltma ve vücuttaki alerjik reaksiyonları ortadan kaldırmada güçlü bir etkiye sahip olabilir. Vücudun mast hücrelerinden histamin salınmasını önleyerek, hafif cilt tahrişinden hayatı tehdit eden anafilaksiye kadar, alerjik reaksiyonları önler.


 


Tansiyonu Dengeler


Hipertansiyon dünyadaki en yaygın problemlerden biridir ve aslında kardiyovasküler hastalıklar toplumumuzdaki en önemli katildir. Reishi mantarının kalbe kan akışının etkinliğini artırdığı ve kan basıncını düşürdüğü kanıtlanmıştır; aynı zamanda kalbin tükettiği oksijen miktarını da azaltır; bu da vücudun geri kalan kısmı ve organ sistemleri için daha fazla oksijenasyon anlamına gelir. Ayrıca, özütündeki belli unsurlar, sisteminizdeki kötü (LDL) kolesterol seviyesini düşürebilir ve sizi inme ve kalp krizinden korur.



Bağışıklık Sistemini Güçlendirir


Reishi mantarı, bağışıklık sisteminin önemli bir bileşenini oluşturan antioksidanların yanı sıra, bildiğimiz en etkili ve güçlü bağışıklık sistemini güçlendiricilerden biri olan betaglukanları da içeriyor. Vücudunuzdaki betaglukanların sayısını artırarak, sizi çok çeşitli potansiyel hastalıklara karşı koruyabilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir. Bazı uzmanlar, tarihsel olarak ölümsüzlüğe ve canlılığa neden atfedilmesini, bu yüksek glukan içeriğine başlıyorlar.


 


Enerji Seviyelerini Artırır


Ölümsüzlüğe ek olarak, geleneksel tıpta enerjiyi artırmak için de kullanılır. Yaşlandıkça, enerji düzeylerimiz düşme eğilimi gösterir, ancak bu mantar yardımıyla altın yıllarınıza ruh katabilirsiniz.


 


Nasıl Tüketebilirsiniz?


Yenilebilir olmasına rağmen yemeklerde kullanmak veya sote yapmak için en iyi seçenek olmayabilir. Bununla birlikte, bu benzersiz mantarın faydalarını edinmek istiyorsanız, umarız çay ya da kahve seviyorsunuzdur, çünkü çoğunlukla tentür, çay, toz veya özüt formunda bulunan Reishi mantarı, bağışıklığı geliştiren yüksek antioksidan bir gıdadır. Genellikle kahvesini ve çayını kullanabilirsiniz.


 


 


Yan Etkileri Nelerdir?


Uzun süreli kullanımı (1-2 ay boyunca), tarih boyunca bazı yan etkilere neden olmuştur. Bunlardan bazıları şunları içerir:


 


  • Baş ağrısı

  • Baş dönmesi

  • Burun kanamaları

  • Ağız kuruluğu

 


Bu yan etkiler ılımlı gibi gözükse de, sağlık planınıza eklemeden önce bir tıp uzmanı veya eğitimli bir bitki uzmanıyla konuşmak mantıklı olacaktır.


 


 






#AntienflamatuvarÖzellikGösterir, #BağışıklıkSisteminiGüçlendirir, #BilişselEtkinliğiGeliştirir, #DetoksEtkileriVardır, #EnerjiSeviyeleriniArtırır, #KanseriÖnler, #KullanımŞekli, #NasılTüketebilirsiniz, #ReishiMantarıNedir, #SağlıkFaydalarıNelerdir, #SağlıklıSolunumuDestekler, #TansiyonuDengeler, #YanEtkileriNelerdir, #YaşlanmaKarşıtıÖzelliklerBarındırır
https://is.gd/waT0h7
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: