Sığırkuyruğu otu: Kulak Enfeksiyonlarını İyileştirebilir

Haziran 10, 2018 0 Comments

Sığırkuyruğu otu: Kulak Enfeksiyonlarını İyileştirebilir - https://www.sagliklimiyim.com/sigirkuyrugu-otu-kulak-enfeksiyonlarini-iyilestirebilir/







Sığırkuyruğu, eski zamanlardan beri tıbbi olarak kullanılmaktadır ve kullanımı ve popülerliği zaman geçtikçe oldukça artmaktadır.


Bitkinin yaprakları, çiçekleri ve kökleri çeşitli iltihap kaynaklı hastalıklar, ishal, astım, öksürük ve diğer akciğere bağlı rahatsızlıkların tedavisi için tıbbi olarak kullanılmaktadır.


 


Bitkinin çiçeklerinden yapılan yağı, çocuklar ve yetişkinlerdeki ağrı ve iltihaplanmayı tedavi etmek için çok yaygın olarak kullanılır. Grip, herpes virüsü ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bazı bakterilerle bile savaşabilir.


 


Çeşitli formlarda çürük, yanık ve hemoroid tedavisi için geleneksel bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Preparatları tüketilebilir veya topikal olarak uygulanabilir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Apalaş bölgesinde bitki, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Ek olarak, bitkinin yaprakları cildi yumuşatmak ve korumak için topikal olarak uygulanabilir. Çok yakında doğal bitkisel yöntemler içinde favoriniz olabilir. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.



Besin Değerleri


Doğu Avrasya başta olmak üzere kuzey ılıman bölgelere özgü büyük iki yıllık veya uzun ömürlü Verbascum bitki ailesinin bir üyesidir. Sığırkuyruğu otu (Verbascum thapsus) iki metreye kadar uzar ve büyük, kalın, kadifemsi yaprakları ve soluk sarı, hafifçe düzensiz çiçekleri olan bir gövdeye sahiptir.


 


Flavonoid, saponin, tanen, terpenoid, glikozit, karbonhidrat, protein ve yağ içerir. Ayrıca, vücudun mukoza zarında sahip olduğu yatıştırıcı eylemlerden sorumlu olduğu düşünülen yaklaşık yüzde 3’lük bir müsilaj içerir. İçindeki saponin, balgam söktürücü etkilerinden sorumludur.


 


Kulak Enfeksiyonlarını İyileştirebilir


Yatıştırıcı ve kanamayı durdurucu özelliklere sahip olup, kulak rahatsızlıkları için mükemmel bir tedavidir. Sığırkuyruğu otu, tek başına ve diğer otlarla kombinasyon yapılarak bir tentür şeklinde kullanılabilir. Genellikle sağlık mağazalarında kulak ağrıları ve enfeksiyonlar için denenmiş ve doğal bir doğal çözüm olarak bulunur. 2001 yılında Pediatri ve Çocuk Tıbbı Arşivi’nde yayınlanan bir çalışmada, sığırkuyruğu içeren bir bitkisel kulak damlasının, aynı amaçla kullanılan anestetik bir madde kadar etkili olduğu sonucuna varılmıştır.


 


İnsanlar ayrıca köpeklerde kulak enfeksiyonlarını ve diğer sağlık sorunlarını başarı ile tedavi etmek için sığırkuyruğu yağını kullanırlar. Evet, unutmayın bu doğal ilaçları hayvan dostlarınızda da kullanabilirsiniz. Ancak önce bir veterinere sorun.


 


Bursit Sorununun Tedavisinde Etkilidir


Bursit, eklemlerinizin yakınındaki kemikler, tendonlar ve kaslarda küçük, sıvı dolu keselerle seyreden acı verici bir durumdur. Bursit iltihabının en yaygın görüldüğü bölgeler omuz, dirsek ve kalçadır.


 


Bursit sorununa yardımcı olmak için, sadece biraz sığırkuyruğu çayı hazırlayın ve temiz bir bezi çayın içinde ıslatın. Bezi sıkın ve daha sonra etkilenen bölgeye düzenli olarak uygulayın, bu ayrıca iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve kemik ve eklem ağrısı için doğal bir çözüm olarak hizmet eder. Ayrıca bir sığırkuyruğu lapası da oluşturabilir ve uygulayabilirsiniz.



Güçlü Dezenfektan Etkileri Bulunmaktadır


Sığırkuyruğu yağı, hem iç hem de dış enfeksiyonları tedavi edebilen güçlü bir dezenfektandır. Dahili olarak, kulaktaki, bağırsaklardaki, idrar yolundaki (vajinal mantar enfeksiyonu dahil) ve böbreklerdeki enfeksiyonları tedavi ettiği bilinmektedir. Dıştan uygulandığında, cilt üzerindeki enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilir.


 


Solunum Hastalıklarında Rahatlama Sağlar


Sığırkuyruğu çayı, bronşit, kuru öksürük, boğaz ağrısı, genel ses kısıklığı ve bademcik iltihabı gibi çok çeşitli üst solunum problemlerini doğal olarak iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bitkinin yaprakları güçlü bir antioksidan ve antienflamatuvar öz içerir, bu da mukusun vücuttan atılmasına yardımcı olur ve boğazınız gibi tüm vücut sisteminizin de iltihaplardan kurtulmasını sağlar. Sigara içiyorsanız ve akciğer tıkanıklığınız varsa, çay olarak içmeniz faydalı olabilir. Bronşiyol üzerindeki yatıştırıcı etkisi ile astım hastalarına bile yardımcı olur.


 


Bakterileri Öldürür


Clemson Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, bitkinin antibakteriyel özelliklerini doğruladı. 2002 yılında, bu araştırmacılar, sığırkuyruğu özütünün, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis ve E. coli olarak bilinen Escherichia coli gibi birkaç hastalığa neden olan bakterilere karşı etkili olduğunu bildirmişlerdir.


 


Tarihçesi ve İlginç Gerçekler


Antik çağlardan beri, cilt, boğaz ve solunum problemleri için bir çare olarak kullanılmıştır.


Antik Yunan hekimi, farmakolog ve botanikçi Dioscorides, akciğer hastalıkları için önermiştir.


Taze sığırkuyruğu sütte kaynatılır ve günlük olarak tüketilir, İrlanda’da tüberküloz için geleneksel bir halk tedavisidir.


 


Tarihsel olarak tıbbi olmayan durumlarda da kullanılıyor! İnsanlar, bir boyama maddesi olarak sığırkuyruğu kullandılar. Bitkinin çiçekleri sarı saç boyası kaynağı olarak kullanılmıştır. Ayrıca alkollü içeceklerde lezzet verici bir madde olarak kullanılır.


 


Bazı türleri zehirli kabul edilen tohumlara sahiptir. Özellikle N. Phlomoides türünün tohumları bir tür zehirli saponin içerir ve biraz narkotiktir. Bu tohumlar, balıkları zehirlemek ve onları yakalamayı kolaylaştırmak için kullanılmıştır.



Sığırkuyruğu Otu Nasıl Kullanılır?


Kurutulmuş, toz, çay, tentür ve yağ formülasyonlarında bulunabilir. 1 bardak kaynar suya 1 ila 2 çay kaşığı kurutulmuş sığırkuyruğu karışımı atın ve 10 ila 15 dakikaya kadar demlenmeye bırakın. Bu çay, tıbbi nedenlerden dolayı günde bir ila üç kez içilmelidir. Kurutulmuş bir ürün olarak, günde üç kez 2 çay kaşığı sığırkuyruğu kullanabilirsiniz.


 


Kulak enfeksiyonları için, sığırkuyruğu yağının şişesindeki talimatları takip etmelisiniz. Tipik olarak, hafif ısıtılmış yağı, problemli kulağa günde 2-3 kez damlatmalısınız. 1 ila 10 yaşları arasında 1 damla kullanın ve 10 yaşından büyükler için 2 damla kullanın.


 


Uyarılar:


Düzgün ve kısa süreli kullanıldığında, istenmeyen etkilere neden olması pek olası değildir. Genel olarak, sığırkuyruğu ciddi yan etkilere sahip değildir. Bitkiye temasla dermatit geliştiren kişiler bulunmaktadır.


 


Kulak zarınız delinmişse kesinlikle, sığırkuyruğu otu veya yağı kullanmayın ve semptomlar ciddiyse veya doğal tedavi ile hızlı bir şekilde düzelmezse bir doktora danışın.


 


Etkileşimler açısından, antidiyabetik ilaçların etkinliğini inhibe ettiği ve kas gevşeticilerin ve lityumun etkilerini artırabileceği bildirilmiştir. Reçeteli diüretikler kullanıyorsanız, aynı zamanda idrar söktürücü etkiye sahip olabileceğinden, almadan önce doktorunuzla konuşmalısınız. Emziren veya hamile kadınlar için tavsiye edilmez.


 


Son Olarak;


Günümüzde bitkisel kulak damlalarında önemli bir bileşen olarak kullanılmaktadır. Çocuklarda, yetişkinlerde ya da evcil hayvanlarda kulak şikayetleri etkili ve iyi araştırılmış bir tedavidir.


 


Ancak, etkileyici tıbbi kullanımı burada bitmiyor. Bir çay ya da tentür olarak, sığırkuyruğu soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısından bronşit, bademcik iltihabı ve astıma kadar her şeyi tedavi etmek için kullanılabilir. Dezenfekte edilmesi gereken harici bir enfeksiyon varsa topikal olarak kullanabilirsiniz.


 






#BakterileriÖldürür, #BesinDeğerleri, #BursitSorunununTedavisindeEtkilidir, #GüçlüDezenfektanEtkileriBulunmaktadır, #KulakEnfeksiyonlarınıİyileştirebilir, #SığırkuyruğuOtuNasılKullanılır, #SolunumHastalıklarındaRahatlamaSağlar, #SonOlarak, #TarihçesiVeİlginçGerçekler, #Uyarılar
https://is.gd/smcefp
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: