Yonca: Kan zehirlenmesini ve romatizmayı önler

Haziran 10, 2018 0 Comments

Yonca: Kan zehirlenmesini ve romatizmayı önler - https://www.sagliklimiyim.com/yonca-kan-zehirlenmesini-ve-romatizmayi-onler/







Yüzyıllar boyunca yonca, tıbbi amaçlı kullanılmıştır. Birçok harika ve yararlı özellikleri bulunmaktadır.


Antik Çin’de, böbrek taşları, mide ve bağırsak problemleri gibi durumları tedavi etmek için kullanıldı. Eski Hint şifa uygulamalarından Ayurveda’da, artrit, sindirim ve mide sıkıntısı çeken insanlar için etkili bir ilaç olarak kullanılmaktadır.


 


Dünyadaki en besin bakımından zengin bitkilerden biri olarak bilinir. Mineraller ve vitaminler de dahil olmak üzere geniş bir besin maddesi içeriğine sahiptir. Cilt, saç ve sağlık için çeşitli faydalarına bir göz atalım:


 


Cilt İçin Faydaları


Yonca’nın birçok besin bakımından zengin büyülü bir bitki olduğunu söyleyebilir. Farklı cilt sorunlarını tedavi etme ve cildimizi içten geliştirebilme yeteneği iyi bilinmektedir. Dünyanın her yerinden insanlar, içte ve dışta parlayan ve sağlıklı bir cilt elde etmek için yonca kullanırlar.


 


İçerisindeki klorofil, özellikle cilt problemleri için iyileştirici özellikleriyle iyi bilinen güçlü bir maddedir. Bu harika maddenin cildimize nasıl faydası olduğuna bir göz atalım:



Bir Temizleyici Olarak Çalışır


İçerisindeki klorofil, vücudumuzdaki kirleri temizlemek için çalışır. Vücudu detoksifiye etmek için kullanılan bir maddedir. Ayrıca enfeksiyonla savaşır. Bu bitkinin karbondioksiti parçalama ve anaerobik bakterileri içeren herhangi bir hareketi azaltma yeteneği vardır.


 


Cilt Sağlığını Destekler


Klorofil, A vitamini ve enzimler açısından zengindir. Bu özellikler, sağlıklı ciltler için gereklidir. A vitamini, cilt bakımda ve yapımında yardımcı olur. İçerden çalışır ve dışarıda büyük etkiler yaratır.


 


Cilt Kuruluğunu Önler


Kuru cilt, bugün karşılaştığımız en yaygın cilt sorunlarından biridir. Yoncanın klorofil ve yüksek A vitamini içeriği cilt kuruluğu problemini iyileştirmeye yardımcı olur. Tüketildiği zaman vücudun aldığı farklı besinlerle cildin yapısını geliştirir.


 


Saç İçin Faydaları


Vitamin bakımından zengindir. Bu bitkide bulunan B1 ve B6 vitamini, saçın doğru gelişimi ve sağlığı için gereklidir. Ayrıca, kellik tedavisi ve saç dökülmesini önlemek için büyük bir çare olmasını sağlayan diğer besinlerle de doludur. İşte saçlara yarar sağlayan içeriği:


 


Protein:


Saç uzaması için ne kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz? Saç uzamasına yardımcı olan yüksek protein içeriğine sahiptir. Yulaf, tahıl, tohum ve lahana, size sağlıklı saçlar kazandıracak kadar protein sağlayacaktır.


 


Vitaminler:


Daha önce de belirtildiği gibi, saçlar için yararlı olan B1 vitamini, B6 vitamini ve C vitamini gibi vitaminler bakımından zengindir. B1 ve B6 vitaminleri saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzadığından emin olmak için çok önemlidir. C vitamini kafa derisindeki kan dolaşımını ve ayrıca saç foliküllerinde meydana gelen antioksidan etkiyi iyileştirmeye yardımcı olur. İçerisindeki E vitamini oksijeni artırır ve bu da saçların düzgün uzaması için önemli olan saç derisi dolaşımına yardımcı olur.



Mineraller:


Kalsiyum, çinko ve demir gibi mineraller içerir. Bu mineraller saç dökülmesini önlemeye ve azaltmaya yardımcı olur. Çinkonun saç uzamasını uyardığı bilinmektedir. Yoncada bulunan demir de saç dökülmesini önlemede yardımcı olur, çünkü demir eksikliği saç dökülmesinin nedenlerinden biridir.


 


Silika:


Silika saç dökülmesini yavaşlatır ve kelliğin önlenmesinde yardımcı olur. Yonca silika içerir, bu yüzden diyetinize dahil edildiğinde, saçların sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olabilir.


 


Sağlık Faydaları


Temel besin maddelerinin yüksek içeriği, sağlık yararlarında önemli bir rol oynar. Yüzlerce yıldır, bu tıbbi bitki çok çeşitli hastalıkları tedavi etmek ve sağlığı teşvik etmek için kullanılmıştır. Çeşitli sağlık faydaları şunlardır:


 


Kolesterolü Kontrol Eder


Kötü kolesterolün vücuttan atılmasına yardımcı olur. Vücudunuzdaki kolesterol seviyelerinin çok yükselmesini önler, böylece kalp hastalıkları riskini azaltır.


 


Sindirim Problemlerini Tedavi Eder


Sindirim problemlerinin tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. Bu harika bitkinin kullanımı ile gastrit, mide ülseri, hazımsızlık, şişkinlik, mide bulantısı vb. önlenebilir. Yonca filizleri ayrıca, yüksek lif içeriği nedeniyle kronik kabızlık tedavisindeki etkinliğiyle de ünlüdür.



Toksinleri Giderir


Detoksifikasyon özellikleri ile bilinir ve vücudunuzu temizlemek için harika bir besindir. Bu bitkinin günlük dozu vücudunuzu içeriden temizleyecek ve temiz tutacaktır.


 


Kanseri Önler


Kanser, her yıl dünyanın her yerinden yüzlerce insanı öldüren bir hastalıktır. Diyetinize yonca dahil ederek kanser riskini azaltabilirsiniz. Kanser oluşumunu engellediği bilinen kanavanin isimli bir amino asit içerir. Kolonda bulunan karsinojenlerin bağlanmasına yardımcı olduğu da bilinmektedir.


 


İdrar Yolları Hastalıklarını Önler


Böbrek bozuklukları gibi hastalıklar için tetikleyici olan su tutulmasını önleyen diüretik özelliklere sahiptir. Üriner Sistem Enfeksiyon geliştirmenizi önleyen harika özelliklere de sahiptir.


 


Kalp Hastalığını Önler


Herhangi bir kalp hastalığının başlangıcı olan aterosklerozun önlenmesine yardımcı olan antioksidanlar içerir. Ayrıca doğal bir kan inceltici olarak bilinir ve kan damarlarını güçlendiren içeriğe sahiptir.


 


Kanamayı Önler


Bu mucizevi bitki, yüksek klorofil, demir ve K vitamini içeriğine sahiptir. Bu besinler vücutta ekstra kan üretimine yardımcı olur. Dişeti kanaması, burun kanaması ve anemi için kanın pıhtılaşmasında kullanılır.


 


Menopozal Belirtileri Tedavi Eder


Fitoöstrojenler, menopoz semptomlarına karşı kullanılabilen hormonlardır. Bu hormonun üç tipi alfalfa-coumestrol, genistein ve biyokinin şeklinde bulunabilir. Bu bitkide bulunan mineraller, menopoz semptomlarına karşı da etkilidir. Diyetinizin bir parçası olarak yonca ile, sıcak basmaları, vajinal kuruluk, gece terlemeleri, düşük östrojen seviyeleri, postmenopozal osteoporoz, vb. ile savaşabilirsiniz.


 


Bağışıklığı Güçlendirir


L-canavanine ve klorofil gibi fitobesinler, vücudun hastalıklara karşı direncini artırmaya yardımcı olur. Kan şekerinin düşürülmesinde, tip 2 diyabetin önlenmesinde vb. yardımcı olur. Ayrıca, tümörlerin vücudun farklı bölgelerinde gelişmesini önler.


 


Kan Zehirlenmesini ve Romatizmayı Önler


Yonca, onu bir anti-romatizmal ajan haline getiren farklı özelliklere sahiptir. Ayrıca böbrek taşı, ödem, artrit, artroz, varisöz ülser, ağır metal zehirlenmesi vb. için önleyicidir.


 


Yorgunluk, enerji kaybı, hafıza zayıflığı, zayıf tiroid fonksiyonu, saç problemleri, kırılgan tırnaklar, gece körlüğü, diş problemleri, protein eksikliği gibi birçok diğer sorunun ve sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılır.


 


Yenileyici Bir Ajandır


Çayı, iştahı iyileştirmek ve çeşitli hastalıklarda daha hızlı kurtulmaya başlamak için tam bir tonik olarak oldukça popülerdir. Bunun dışında vücudun bağışıklık gücünü de artırır. Aynı zamanda anemi için güvenli bir evde tedavi yöntemidir.


 


Depresyonla Mücadelede Yardımcı Olur


Çayının sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkileri olduğu bilinmektedir. Bir fincan yonca çayı stres atmanıza ve endişeleri uzak tutmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca uykusuzluk ve diğer uyku bozukluklarının çözümünde oldukça etkili olduğu bilinmektedir.


 






#BağışıklığıGüçlendirir, #BirTemizleyiciOlarakÇalışır, #CiltIçinFaydaları, #CiltKuruluğunuÖnler, #CiltSağlığınıDestekler, #DepresyonlaMücadeledeYardımcıOlur, #İdrarYollarıHastalıklarınıÖnler, #KalpHastalığınıÖnler, #KanZehirlenmesiniVeRomatizmayıÖnler, #KanamayıÖnler, #KanseriÖnler, #KolesterolüKontrolEder, #MenopozalBelirtileriTedaviEder, #Mineraller, #Protein, #SaçİçinFaydaları, #SağlıkFaydaları, #Silika, #SindirimProblemleriniTedaviEder, #ToksinleriGiderir, #Vitaminler, #YenileyiciBirAjandır
https://is.gd/jS1Wjn
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: