Beyni Güçlendirmenin 10 Yolu

Temmuz 11, 2018 0 Comments

Beyni Güçlendirmenin 10 Yolu - https://www.sagliklimiyim.com/beyni-guclendirmenin-10-yolu/


Ani ve şiddetli değişiklikler uzun sürmez. Kilo vermeye gelince, basit ve yapılabilir olanlar harikalar yaratabilir. Biliyorum, çünkü ben de kilo problemiyle uzun süre uğraştım. İşte bana gerçekten yardımcı olan birkaç fikir. Umarım sizin de işinize yarar.







Beyin fitness iki temel prensibe sahip: çeşitlilik ve merak.






1. Çeşitlilik: Yaptığınız herhangi bir şey alışkanlık haline gelmişse, değişikliğe ihtiyacınız var, demektir. Eğer uyurken bile bulmaca çözebiliyorsanız, beyninize en iyi gelecek egzersizi bulmak için başka bir aktiviteye, sizi zorlayacak olan birine geçiş yapmanız lazım.


2. Merak: Etrafınızdaki dünya, onun nasıl çalıştığı, onu nasıl anladığınız hakkında meraklı olmak beyninizin hızlı ve etkin çalışmasını sağlayacaktır.


Aşağıdaki fikirleri de mental fitness araştırmanıza dahil edin:



1 Oyunlar


Oyunlar beyninizi rahat bırakmamak ve onu zorlamak için harika bir yol. Sudoku, bulmaca ve bilgisayar oyunlarının hepsi beyin hızını ve hafızayı geliştirebilir. Bu oyunlar mantık, kelime yetenekleri, matematik ve daha fazlasını gerektirir. Ayrıca eğlenceliler. Bunlara her gün küçük bir zaman ayırırsanız (15 dakika civarında, saatler değil) sizin için daha yararlı olacaktır.



2 Meditasyon


Günlük meditasyon hem zihin, hem de metal sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şey belki de. Meditasyon sizi rahatlatmakla kalmaz, aynı zamanda beyninizi de çalıştırır. Farklı mental durumlar yaratarak, beyninize yeni ve ilginç yollarla bağlanmış ve beyin fitness’ınızı artırmış oluyorsunuz.



3 Beyin İçin Yemek


Beyniniz sağlıklı yağlara ihtiyaç duyar. Balık yağlarına, kuru yemişlere ve zeytinyağına odaklanın. Bu besinleri daha fazla tüketin. Doymuş yağları ise diyetinizden tamamen çıkarın.



4 İyi Hikayeler Anlatmak


Hikayeler hafızayı kuvvetlendirmek, olayları yorumlamak ve anları paylaşmak için iyi bir yoldur. Hikaye anlatma alıştırmaları yapın, eski veya yeni. İlginç ve eğlenceli olsunlar. İnsanların ilgisini çektiğini hissettiğinizde, hikaye anlatma konusunda daha hevesli olacaksınız.



5 Televizyonu Kapatın


Normal bir insan günde 4 saatten fazla televizyon seyrediyor. Televizyon ilişkilerin, yaşamın ve daha birçok şeyin önünde durabilir. Televizyonu kapatın, yaşamak için, vücudunuzu ve zihninizi çalıştırmak için daha fazla zamanınız olsun.







6 Beyninizi Çalıştırmak İçin Vücudunuzu Çalıştırın


Fiziksel egzersiz beyin için de mükemmel bir egzersizdir. Vücudunuzu hareket ettirdiğinizde, beyin yeni kas yetenekleri öğrenir, uzaklıkları hesaplar ve denge pratiği yapar. Beyninizi zorlamak için farklı sporlar yapın.



7 Farklı Bir Şey Okuyun


Kitaplar taşınabilir, kütüphaneden bedavaya alınabilir ve sonsuz sayıda ilginç karakter, bilgi ve gerçekle doludur. Tanıdık okuma konularından biraz sıyrılın. Eğer genellikle tarih kitapları okuyorsanız, modern bir roman okuyun. Yabancı yazarları, klasikleri okuyun. Beyniniz farklı zaman periyodlarını, kültürleri ve insanları hayal ederek çalışacak, aynı zamanda okuduklarınız hakkında başkalarına ilginç şeyler anlatabileceksiniz. Bu da düşünmenizi sağlayacak ve modern hayat ve kelimeler arasında bağlantı kurmanıza yardım edecektir.



8 Yeni Bir Beceri Öğrenin


Yeni bir beceri öğrenmek beynin birçok noktasının çalışmasını sağlayacaktır. Hafızanız oyuna girecek, yeni hareketler öğrenecek ve bağlantıları farklı yollardan kuracaksınız. Bir müzik aleti çalmak, yemek pişirmek ilk akla gelenler.



9 Basit Değişiklikler Yapın


Rutini seviyoruz. Saatlerce yapabileceğimiz hobilerimiz ve meşgalelerimiz var. Ama ne kadar fazla alışkanlık olursa, beyin de daha az çalışır. Eğer beyninizin genç kalmasına gerçekten yardım etmek niyetindeyseniz, onu zorlayın. Markete farklı yoldan gidin, kapıyı açmak için diğer elinizi kullanın, çayı saat yönünde karıştırıyorsanız, öbür tarafa doğru karıştırmaya başlayın. Bütün bunlar beynin alışkanlıklardan uyanmasını ve yeniden dikkat kesilmesini sağlayacaktır.



10 Beyni Çalıştırın






Beyni çalıştırma bir trend haline geldi. Bunun için kurslar, internet siteleri ve kitaplar var. Bunlar beyninizi daha hızlı ve daha iyi nasıl çalıştıracağınızı gösteriyor. Bu programların arkasında bazı araştırmalar var ama temel prensip hafıza, görselleştirme ve akıl yürütme. Bu konseptler üzerine her gün çalışın, beyniniz her şeyi yapmak için hazır hale gelsin.





#1Çeşitlilik, #2Merak, #BeyniGüçlendirmenin10Yolu
https://is.gd/OhVjBU
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: