Kahkahayı Her Günün Önceliği Yapmak İçin 5 Neden

Temmuz 10, 2018 0 Comments

Kahkahayı Her Günün Önceliği Yapmak İçin 5 Neden - https://www.sagliklimiyim.com/kahkahayi-her-gunun-onceligi-yapmak-icin-5-neden/


“Sık ve çok gülmek; zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini kazanmak; dürüst eleştirilerin takdirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek; güzelliği takdir edebilmek, başkalarındaki “en iyiyi bulabilmek”; sağlıklı bir çocuk, bahçelik bir arazi ya da daha iyi duruma getirilmiş bir sosyal durum yoluyla bu dünyayı olduğundan biraz daha iyi yapmak; bir tek insanın bile sırf siz yaşadınız diye daha rahat soluk almış olduğunu bilmek… İşte “başarmış olmak” budur.” Ralph Waldo Emerson







Emerson bu sözüyle büyük bir bilgelik sunmuştur. Açık ara en sevdiğim sözlerden biridir, öyle ki hayatımı bu sözün ışığında yaşamaya çalışırım. En nihayetinde bu sözden çıkarılacak çok fazla şey olsa da, sık sık gülmek bu yazının odak noktası olacak. İşte günlük yaşantınızda kahkahayı bir öncelik yapmak için 5 neden:







1 Kahkaha Stresi Azaltır


Biraz düşünün. En son ne zaman gülmekten yerlere yattınız? Peki, ardından nasıl hissettiniz? Belki karnınız biraz ağrımıştı ama muhtemelen çok daha mutlu ve rahatlamış hissetmiştiniz. İçten bir kahkaha baz şeyleri arkada bırakmanızı ve gerilimden arınmanızı sağlar. Canlı bir kahkaha mutluluk hormonlarından olan endorfini artırır ve kortizol gibi stres hormonlarını azaltır.



2 Kahkaha Yeniden Odaklanmanıza Yardımcı Olur


Biraz kahkaha belki de yeniden değerlendirmek ve başka bir perspektiften bakmak için ihtiyacınız olan şeydir. Bir mizah anlayışı geliştirmek, hayata karşı yeni bir bakış açısı geliştirmenizi sağlar. Bugün ağzınızı ıskalayıp, bütün düş macununu üstünüze dökmüşseniz, ne olmuş? Kızmak yerine kendinize gülebilmek daha güzel bir gün demektir. Ayrıca iş arkadaşlarınıza kahkaha attıracak komik bir hikaye anlatabilirsiniz.







3 Kahkaha Sosyal Açıdan da Faydalıdır


Kahkaha insanları birbirine çeker. Başka bir şeyin sağlayamadığı bağlantı kahkaha sayesinde mümkün olabilir. Gerçekten komik olan bir olayı hatırlayın. Muhtemelen kimlerle beraber olduğunuzu ve onlarla paylaştığınız eğlenceyi hatırlıyorsunuzdur. Komik etkileşimler hatırlanabilir etkileşimlerdir. Bir dahaki sefere arkadaşlarınız veya ailenizle toplandığınızda yanınızda biraz da mizah getirin. Şakacı olun ve başkalarını gözlemleyin. Çünkü bu şey bulaşıcı.



4 Kahkaha Bir İlaçtır da…


Kahkaha üstünüzdeki gerilimin salınmasını sağlamakla kalmaz, araştırmaların gösterdiği gibi bağışıklık sistemini de güçlendirir. Güldüğümüzde ve daha gamsız bir perspektife sahip olduğumuzda, enfeksiyonlarla savaşan antikorların ve bağışıklık hücrelerinin sayısı artar. Kahkaha kan damarlarının daha iyi işlemesini sağlar ve kan şekerinin ani yükselişlerini azaltır.



5 Kahkaha Sizi Daha Zeki Yapar


Kahkaha beyin fonksiyonlarını iyileştirebilir. Çünkü kahkaha beynin hem sağ hem de sol yarım kürelerini uyarır, böylece yaratıcılığı artırır. Zihni ve kalbi yeni fikirler ve tecrübelere karşı açar. Kahkaha problem çözme yeteneğini artırarak, günlük işlerde daha efektif olunmasını sağlar. Daha zeki olmak için eğlenceli bir yol gibi duruyor.






Hayatınıza daha fazla mizah eklemek için sebebiniz ne olursa olsun, onu bir öncelik yapın. Bir komedi filmi izleyin, çocuklarla oynayın, arkadaşlarınızla dışarı çıkın. Kendinize gülün ve bunun tadını çıkarın. Sağlığınız ve hayatınız size teşekkür edecektir. Ethel Barrymore’un söylediği gibi “Büyüdüğünüz an, kendinize gerçekten ilk kez güldüğünüz andır.”





#KahkahayıHerGününÖnceliğiYapmakİçin5Neden
https://is.gd/gw8R6H
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: