Kas Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Temmuz 09, 2018 0 Comments

Kas Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? - https://www.sagliklimiyim.com/kas-agrisi-icin-hangi-doktora-gidilir/


Kas ağrısı söz konusu olduğunda çoğu zaman genel dahiliye uzmanına muayene olunmalıdır. Ancak kas ağrısının bazı belirgin özellikleri varsa duruma göre nöroloji uzmanı, ortopedi uzmanı veya kalp damar cerrahisi uzmanı da tercih edilebilir.








Genel Dahiliye Uzmanı



Kas ağrısı söz konusu olduğu zaman ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar.






Romatoloji Uzmanı: Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir. Bu bölümde yapılacak tetkik ve tahliller sayesinde kas ağrısının aşağıdaki gibi olası nedenleri saptanabilir:


  • Fibromiyalji

  • Polimiyozit

  • Dermatomiyozit

  • Miyofasiyal ağrı sendromu


Nöroloji Uzmanı



Kas ağrısı aniden değil de yavaş yavaş ortaya çıkıp ilerlediyse sinirsel bir hastalık söz konusu olabilir. Bu durumda bir nöroloji uzmanına muayene olmak sağlıklı bir seçenek olacaktır.



Ortopedi Uzmanı



Kas ağrısı darbe almaya ve yaralanmaya bağlı olarak gelişmiş ise, konunun ilgili doktoru ortopedi uzmanıdır.






Fizik Tedavi Uzmanı: Kas ağrısının altında yatan sebeple ilgilenmez. Ancak kasın işlevselliğini artırarak ağrısını azaltır. Örneğin aşağıdaki tedavileri önerebilir:


  • Açma germe

  • Ultrasonografi ile derin ısıtma

  • Kuru iğne tedavisi


Bazı Belirtilerine Göre Kas Ağrısı Tedavisi



İskemi Ağrısı: Kasa kan dolaşımı yolu ile iletilen oksijen miktarı azalırsa ağrı meydana çıkar. Bu durumda hareketle birlikte kas ağrısı artar. Örneğin bacağa giden büyük damarlarda tıkanıklık olursa, yorgunlukla birlikte oksijen talebi artacağı için ağrı da artar. Dinlenme halinde azalır. Bu durumla kalp damar cerrahisi uzmanı ilgilenecektir. İhtiyaca göre dahiliyeye yönlendirebilir.


Sinir Kaynaklı Ağrı: Sorun sinirlerden kaynaklanmasına rağmen, ağrı kas ağrısı gibi hissedilebilir. Bu durumda ağrı hareketle birlikte hafifler, dinlenme halinde artar. Bu sorunla nöroloji uzmanı ilgilenecektir.






Kas ağrısı ile ilgili daha geniş bilgi için lütfen şu makaleye tıklayınız: Kas Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi





#BazıBelirtilerineGöreKasAğrısıTedavisi, #GenelDahiliyeUzmanı, #KasAğrısıİçinHangiDoktoraGidilir, #NörolojiUzmanı, #OrtopediUzmanı
https://is.gd/KPBHDW
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: