Mutsuz İnsanların 9 Ortak Özelliği

Temmuz 10, 2018 0 Comments

Mutsuz İnsanların 9 Ortak Özelliği - https://www.sagliklimiyim.com/mutsuz-insanlarin-9-ortak-ozelligi/


Hepimiz şöyle veya böyle mutlu olmak istiyoruz. Mutluluğa giden yolu bulmak için çabalıyoruz. Ama bazılarımız bu konuda eksik kalıyor. Bazılarımız mutluluğu yanlış yerlerde arıyor ve hatalar yapıyor.


Huzur bulmak için çabalıyor musunuz? İçinizde var olması gerektiğini düşündüğünüz heyecanı konumlandırmaya çabalıyor musunuz? Mutluluğu bulmak için yetersiz mi kalıyorsunuz? Hayat bir serüven ve neyin işe yarayıp, neyin yaramadığını bu süreçte öğreniyoruz. Bununla birlikte, en mutsuz insanlarda ortak olan birkaç şey var. Eğer hayatta huzur, denge ve neşe arıyorsanız, işte size yapılmaması gerekenler. Şu yanlış şeyler mutsuz insanlarda var.








1 İşlerinden Nefret Ederler


8 saatinizi veya daha fazlasını işte harcıyorsunuz. Eğer işinizden nefret ediyorsanız, kaçınılmaz olarak hayatınızdan da nefret eder hale gelirsiniz. Çünkü haftada 168 saatinizin en az 40’ını katlanamadığınız bir şeyi yaparak geçiriyorsunuz. Daha da kötüsü, genellikle işteki öfkemizi eve getiriyor oluşumuz. “Şimdi gidin ve işinizden ayrılın” demiyorum. Bunun yerine genel olarak işinizi bir düşünün. İşinizi neden sevmiyorsunuz? Eksik olan şey ne? Sadece kariyerin kendisi mi? Şirket ya da patronunuz mu? Tutkunuz ne? Neyde iyisiniz? Bu soruları yanıtlamak ve ardından değişikliğe doğru bir adım atmak için zamanınızı kullanın. Ne kadar sürecekse…







2 Sürekli Olarak Para Konusunda Endişelenirler


Araştırmalar zengin olmanın bizi daha mutlu yapmadığını söylüyor. Belli bir miktar paradan daha fazlasına ihtiyacınız yok aslında. Daha fazla para duygusal olarak iyi olmanızı sağlamıyor. Para belli sınırlara kadar sizi iyi yapıyor. Rahat bir şekilde faturalarınızı ödüyor ve biraz para biriktirebiliyorsanız, daha fazlasına ihtiyacınız olmuyor. Diğer yandan, finansal belirsizlik bizi mutsuz yapıyor. Bu da değerlendirme için yeni bir şans. Çok mu harcıyorsunuz? Nelerden kısabilirsiniz? Karşılayabilecek şekilde hayatınızdan neleri çıkarabilirsiniz? Bu kesinlikle kolay bir soru değil, ama serüvenin bir parçası.



3 Aktif Hobileri Yoktur


Mutluluk aktivite düzeyiyle birebir ilişkili. İyi hissetmek için hareket etmelisiniz. Yüzme, bisiklet, koşma, yoga, tenis vs. Mutluluk ayrıca neyi sevdiğinizle direkt olarak bağlantılı. Bu yüzden sizi mutlu eden hobiler bulun.



4 Düşünceleri Başıboş Gezinir


Science News dergisine göre başıboş gezinen bir zihin duygusal olarak illa ki bocalıyor. İnsanlar uyanık kaldıkları zamanın yarıdan fazlasını bir şeyler yapmak yerine onlar hakkında düşünerek geçiriyor. Bu avare dolaşmalar da sıklıkla kötü hissettiriyor. Yaptığınız işe ne kadar odaklanıyorsanız, o kadar mutlusunuz. Meditasyon şu ana odaklanmayı size öğretebilir, böylece size verilen hayatı gerçekten yaşamaya başlayabilirsiniz.







5 Günün Önemli Bir Kısmını Yolda Harcarlar


Evden işe giden yolun uzun olması, hayatınızı olumsuz anlamda etkileyebilir. Hayatınızın ne kadarını yollarda tüketiyorsunuz? İlişkileri de kötü etkilediği bir İsveç araştırması sonucu ortaya çıkmış. Boşanma oranları insanların yollarda geçirdiği zamanla doğru orantılı.



6 Tüketimin Onları Mutlu Edeceğini Sanarlar


Mutsuz insanlar boşlukları doldurmak için sürekli olarak tüketimi seçerler. Bu alkol, yemek veya alışveriş olabilir. Ama problem mutluluğun tüketilemeyeceği. Mutluluk sizin içinizden yeşerir. Arzuları tatmin etmek sadece kısa süren mutluluklar getirir.



7 Yalnızlar


İlişkiler kurmak hem sağlınız hem de mutluluğunuz için önemli. Ama bu sosyal ağlarda ne kadar iyi olduğunuzu kapsamıyor. Maalesef bugünlerde birçok kişinin en iyi arkadaşı laptoplar. Teksiniz veya değil, evlisiniz veya değil her zaman arkadaşlıklar kurmaya çabalamak ve aileyle olan bağları sıkı tutmaya çalışmak çok önemli.



8 Yaşadıkları Şehri Sevmezler


Sık sık hayatlarımızda sıkışmış gibi hissederiz. Artık sevmediğimiz bir şehirde yaşıyor oluruz ve daha iyi hissetmek için ne yapacağımızı bilemeyiz. İşte size adım atmak için bir fırsat. Kendinize sorun: problem şehir mi kendiniz mi? Gazeteyi alın ve iş ilanlarına bakmaya başlayın. Yeni bir şehre gönüllü olun ve harekete geçin. Bütün hayatınız boyunca aynı şehirde yaşamanız gerektiğini kim söylüyor?



9 Kendilerini Sevmezler






Hayatı nasıl gördüğümüz mutluluğumuzun derecesini ve “an”dan ne kadar tat aldığımızı belirliyor. Ayrıca kendimizi nasıl gördüğümüz de bizi mutlu veya mutsuz ediyor. Evet, birçok şeyi değiştirerek mutlu olmaya çalışabilirsiniz ama önce kendinizi sevmekle başlayın. Kendinizi sevmezseniz, asla mutlu olamazsınız. O yüzden kendinize bir şans tanıyın. Kendinizi sevmeyi öğrenin, hak ediyorsunuz bunu…





#Mutsuzİnsanların9OrtakÖzelliği
https://is.gd/w5unMD
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: