Suçluluk ve Endişeyle Baş Etmenin 6 Yolu

Temmuz 10, 2018 0 Comments

Suçluluk ve Endişeyle Baş Etmenin 6 Yolu - https://www.sagliklimiyim.com/sucluluk-ve-endiseyle-bas-etmenin-6-yolu/


Suçluluk duygusu ve endişe duygularınızı her zaman yaralamaz. Suçluluk duygusu incittiğiniz insanlara karşı tutumunuzu değiştirmenizi sağlar. Endişe, hatalar yapmaktan ve kazalardan korur. Ama bu duygular hayatınızı ele geçirdiği ve takıntı haline dönüştüğünde, işte o zaman size zarar verebilir.








1 Suçluluk duygusunu hayatınızı geliştirmek için kullanın


Suçluluk duygusu hayatınızda pozitif değişiklikler yapmak için ilham veriyorsa, sağlıklı olabilir. Zararın neresinden dönülse kârdır. Kendinize benzer bir hata yapmayacağınıza dair söz verin ve bu konuda kararlı olun.







2 Suçluluk duygusuna sebep olan negatif enerjiyle baş edin


Yoksa bu depresyona ve değersiz hissetmenize sebep olabilir. Suçluluk duygusuna sebep olan hareketinizle yüzleşin. Kendinizi affedin ve yanlış yaptığınız kişiden af dileyin. Ondan özür dileyin, hatta mümkünse hatanızı telafi edin. Negatif enerjiyi yapıcı bir davranışa dönüştürün.



3 Endişenizi analiz edin. Endişeniz mantıklı ve yardımcı mı yoksa takıntı halini almış, mantıksız ve nevrotik mi?


Endişenin kaynağı olumsuz sonuçları gören korkudur. Ama korku bazen zararsız aktivitelerde bile ortaya çıkabilir ve sizi çaresiz bırakabilir. Endişe bozuk bir döngü halini alabilir. Örneğin, ilk yattığında uyuyamayan biri yeterince uyuyamayacağını düşünüp, bütün geceyi endişelenerek geçirebilir.







4 Negatif yerine pozitif sonuçlara odaklanarak endişe verici fikirlerden kurtulmayı öğrenin


Endişenizle yüzleşin, problemi çözmek ve kendinizi rahatlatmak için harekete geçin. Ertesi günü sınavınıza çalışmaya ayırmıştınız ama uyuyamıyorsunuz. Sabah kalktığınızda kendinizi iyi hissetmeyeceğinizi ve çalışmak için gerekli enerjiyi bulamayacağını mı düşünüyorsunuz? Yatağınızdan kalkın ve çalışmaya başlayın. İşinizin bir kısmını halledin. Şimdi yattığınızda hem kafanızı biraz boşaltmış oldunuz hem de sınava biraz hazırlanmanın rahatlığını duyuyorsunuz. Hadi artık uyuyabilirsiniz.



5 Endişelenmek için zaman belirleyin


Sabah kahvesinden hemen sonra mesela. Ne için endişeleniyorsanız endişelenin ve geri kalan günü endişesiz geçirin. Bir endişe ortaya çıktığında, mental bir randevu belirleyin ve “bununla daha sonra ilgileneceğim” deyin.



6 Endişe, kontrol için yanlış yönlendirilmiş bir ihtiyaç olabilir






Her sonucun kontrolunüzde olmadığının farkına varın. Gelecekteki problemleri düşünmek yerine şu anda kalın. Daha fazla egzersiz yapın, bir hobi edinin. Müzik dinleyin, bir komedi filmine gidin.





#SuçlulukVeEndişeyleBaşEtmenin6Yolu
https://is.gd/hSitcf
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: