Uyumaya Yardımcı Olan 3 Vitamin ve Mineral

Temmuz 09, 2018 0 Comments

Uyumaya Yardımcı Olan 3 Vitamin ve Mineral - https://www.sagliklimiyim.com/uyumaya-yardimci-olan-3-vitamin-ve-mineral/


Tam olarak ne olduğundan emin değilim, ama artık haplara takıntılı hâle gelmiş durumdayız. Eğer bir şey doğru çalışmıyorsa, “endişelenmeyin!”, onun bir hapı var.


Bu yüzden uyku konusunda sıkıntı mı çekiyoruz, doğal olarak doktora gidip bir reçete yazmasını bekliyoruz. Kim umursar, eğer ki uykumuzda yürümeye başladıysak? En azından uyuyoruz değil mi? YANLIŞ!!!


Bana sorarsanız, ilaçlar, özellikler ciddi ve tehlikeli yan etkileri olanlar, son çare olmalı.


İyi uyuyamamanızın arkasında birçok neden olabilir. Stres sıklıkla bu konuda baş rolü oynar ama araştırmalar doğru besin maddelerini almanın iyi bir gece uykusu için yardımcı olabileceğini gösteriyor. Neden bir ilaç almadan önce, doğru beslenmeye yönelmiyorsunuz?







Aşağıda vitamin ve mineral eksikliğine bağlı üç yaygın uyku problemi var. Teker teker inceleyelim:







Magnezyum: Uykuya Dalmada Güçlük Çekmek



Magnezyum uykuyu düzenleyen vücut fonksiyonlarında anahtar bir rol oynar. İnsomniya magnezyum eksikliği belirtilerinden biridir. Hatta Medical Hypothesis dergisinde 2006 yılında yayımlanan bir analize göre magnezyum eksikliği majör depresyon ve mental sağlık problemlerine de yol açabilir.


Sonuç olarak Magnezyum çok ama çok önemli bir mineral. Magnezyumu koyu yapraklı sebzeler, kabak çekirdeği, susam, fındık gibi kuru yemişler, fasulye, mercimek ve bazı balık türlerinde bolca bulabilirsiniz.



Potasyum: Sık Sık Uyanmak



Potasyum geceleri uykuda kalmada zorluk çekenlere yardımcı olabilir. Çünkü potasyum eksikliği uykunun kalitesini düşürerek geceleri sık sık uyanmaya neden oluyor. Potasyum hap olarak takviye edilebilse de, kesinlikle doğal yollarla alınmasını öneriyorum.






Çoğu insanın aklına potasyum deyince, muz gelir. Muz gerçekten de iyi miktarda potasyum içerir (günlük ihtiyacın %10’u). Ama en iyi kaynak değiller. Fasulye, yeşil yapraklı sebzeler ve fırınlanmış patates en iyi potasyum kaynakları. Avokado da potasyum açısından oldukça zengin.



D Vitamini: Gün Boyunca Yorgun Olmak



Daha fazla enerji için D vitaminine ihtiyacınız var. Journal Clinical Sleep of Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, gün boyunca uykulu olmak ile D vitamini eksikliği arasında güçlü bir ilişki var. Güneş ışınları D vitamininin en iyi kaynağı ama herkes yeterince güneşten faydalanamıyor.






Güneş ışığı kadar olmasa da, birkaç tane yiyecekle D vitamini alabilirsiniz. Bunlar kılıç balığı, somon, ton balığı ve D vitamini ile zenginleştirilmiş yiyecekler. Eğer yeterince güneş ışığı alamıyorsanız, bu noktada D vitaminini önerebilirim. Çünkü D vitaminini yiyeceklerle almanız pek olası değil.





#DVitaminiGünBoyuncaYorgunOlmak, #MagnezyumUykuyaDalmadaGüçlükÇekmek, #PotasyumSıkSıkUyanmak, #UyumayaYardımcıOlan3VitaminVeMineral
https://is.gd/aooKi7
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: