Üzüntü Depresyon Değildir

Temmuz 10, 2018 0 Comments

Üzüntü Depresyon Değildir - https://www.sagliklimiyim.com/uzuntu-depresyon-degildir/


Hepimiz bazen üzgün hissederiz. Üzüntü hayatı daha ilginç yapan normal bir duygudur. Birçok sanat dalı ve şiir, üzüntü ve melankoliden ilham almıştır. Üzüntü çoğu zaman kayıpla beraber gelir. Sevilen bir insana “güle güle” dediğimizde genellikle hüzünlü hissederiz. Bu üzüntü yakın bir ilişki sonra erdiğinde ya da sevilen insan öldüğünde daha da derin olur.


Üzüntü ayrıca mutluluğun değerini bilmemizi sağlar. Ruh halimiz en sonunda üzüntüden mutluluğa doğru değiştiğinde, karşıtlık duygusu hazzı daha da artırır.







Aşağıda normal üzüntüyü sağlıklı bir şekilde tecrübe etmenin ve üzüntünün hayatınızı zenginleştirmesine izin vermenin bir kaç yolu var:







Üzgün Olmanıza İzin Verin



Üzüntü gibi duygularınızı inkar etmek onları derinlere iter ve burada zamanla daha ciddi zararlar doğurabilir. Eğer ağlayacak gibi hissediyorsanız ağlayın. Gözyaşları durduğunda rahatlamayı hissedeceksiniz.



Eğer Üzgün Hissediyorsanız, Üzüntü Günü Planlayın



Yalnız kalacağınız bir gün veya akşam planlayın. Melankolik müzikler dinleyin, düşünce ve duygularınızı gözlemleyin. Mutsuz olmak için plan yapmak aslında sizi iyi hissettirebilir. En sonunda mutlu bir ruh haline geçiş yapmanızı sağlayabilir.



Üzüntü Hislerinin İçeriği (Bağlamı) Hakkında Düşünün



Bunlar bir kayıp veya mutsuz eden bir olayla mı ilişkili? Genellikle üzüntü hislerinin içeriği üzüntünün sebebi kadar kolay keşfedilemez, ama diğer faktörleri anlamak üzüntüye vereceğiniz pozitif reaksiyonu güçlendirecektir.



Üzüntü, Ummadığınız Bir Değişikliğin Sonucu veya Hayatınızda Bir Değişikliğe İhtiyaç Duyduğunuzun İşareti Olabilir



Değişim genellikle stresli bir süreçtir ama büyümek için gereklidir. Değişime karşı durmak veya bu konuda tembellik yapmak işleri yoluna koymanıza yardım etmeyecektir. Bu noktada biraz sabıra, biraz da harekete ihtiyacınız olabilir.







Üzüntünün Depresyona Dönmeye Başlarsa, Bunun İçin Tedbir Alın



Depresyonun içinde sıkışıp kalmaktansa bu konuda yardım alın. Şu semptomlardan üç ve daha fazlasına sahipseniz, depresyona girmiş olabilirsiniz:


-Sürekli üzgün, endişeli ve “boş” hissetme

-Umutsuzluk ve karamsarlık duygusu

-Suçlu, Değersiz, Aciz Hissetme

-Bir zamanlar hoşlandığınız hobi ve aktivitelere karşı ilginin kaybolması veya onlardan tat alamama

-Enerjide azalma, bitkinlik ve yavaşlama

-Konsantre olmada, hatırlamada, karar vermede zorluk çekme

-İnsomniya (Uyuyamama), Erken Uyanma ya da Çok Uyuma

-İştah ve kilo kaybı ya da çok yeme ve kilo alımı

-Ölüm ve intihar düşünceleri

-Yerinde duramama, huzursuzluk, asabiyet

-Tedaviye yanıt vermeyen baş ağrısı, mide problemleri ve kronik acı gibi fiziksel semptomlar


Son olarak, üzüntü ile depresyon arasındaki farkı anlayın ve buna göre hareket edin. Üzüntünün geçici olduğunun farkında olun.






Depresyon da doğru reaksiyon verildiğinde iyileşecek bir hastalıktır. Kötü hislerle boğuşurken, onları hiç bitmeyecekmiş sanırsınız ama bu yanlış bir yargı. Doğru hamleler yaparsanız, bu durumdan kurtulmamanız için hiçbir sebep yok.





#BununİçinTedbirAlın, #EğerÜzgünHissediyorsanız, #UmmadığınızBirDeğişikliğinSonucuVeyaHayatınızdaBirDeğişikliğeİhtiyaçDuyduğunuzunİşaretiOlabilir, #ÜzgünOlmanızaİzinVerin, #Üzüntü, #ÜzüntüDepresyonDeğildir, #ÜzüntüGünüPlanlayın, #ÜzüntüHislerininİçeriğiBağlamıHakkındaDüşünün, #ÜzüntününDepresyonaDönmeyeBaşlarsa
https://is.gd/MmDSBQ
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: