Zihinsel Keskinliğinizi Arttırmanın 5 Yolu

Temmuz 10, 2018 0 Comments

Zihinsel Keskinliğinizi Arttırmanın 5 Yolu - https://www.sagliklimiyim.com/zihinsel-keskinliginizi-arttirmanin-5-yolu/


Birçok insan zihinsel yeteneklerinin azalmasını yaşın ilerlemesiyle ilişkilendirir. Ama çalışmalar ve deneyler durumun hiç de sandığımız gibi olmadığını gösteriyor. Mental keskinliğinizi etkileşim ve aktivite gerektiren birkaç teknik ile iyileştirebilirsiniz. En güzeli ise bu tekniklerin biraz zaman ve efordan fazlasını gerektirmemesi.








1 Aktif Kalın


Mayo Klinik araştırmacıları masa tenisi, koşma, yüzme gibi aerobik egzersizlerin zihin sağlığını arttırdığını ve bunama ile diğer bilişsel bozuklukların etkilerini yavaşlattığını keşfettiler. Egzersizler ruhsal durumunuza olumlu etki yaptığı gibi zihni tembelleştiren gizli depresyonla da savaşmanıza yardımcı olur. Aktif bir vücut keskin bir zeka ile doğrudan ilişkilidir. Uzmanlar haftada en az 5 kez olmak üzere günde 30 dakika aktivite önermektedir.







2 Oyun Oynayın


Gazetedeki bulmaca ve su doku bölümlerini çözmeden geçmeyin. Problem çözme ve analitik düşünce yeteneği isteyen video oyunları oynayın. Son zamanlardaki bir UCLA araştırması yaşı 50’nin üstündeki 1150 deneğin beyin egzersizleri programlarıyla kavrayışlarının ve hafızalarının arttığını gösterdi. Bu hafıza oyunları deneklerin zihinlerini ve bilişsel yetilerini kullanmaya zorlayarak deneklerin daha canlı bir zihne kavuşmalarını sağladı. Video oyunları da bağımlılık yaratıp gündelik sorumlulukları göz ardı etmelerine sebep olmadığı sürece zihinsel keskinliği arttırmanın en etkili yollarından biri.







3 İletişim Kurun


Sosyal aktiviteler beyninizi meşgul eder, depresyonla savaşır, ruhsal durumunuzu pozitif tutar. Deneyimlerinizi başkalarıyla paylaşarak ve yeni bilgiler öğrenerek, hem daha mutlu ve huzurlu yaşam sürebilir hem de zihin sağlığınızı koruyabilirsiniz. Eski arkadaşlarla bağlantıyı koparmayın, yeni arkadaşlar edinin, daha önce hiç gitmediğiniz bir yere arkadaşlarınızla seyahat edin. Bunları yapamıyorsanız bile en azından bu akşamki yemek için yeni bir restaurantı deneyin.



4 Kısayollardan Kurtulun


Bugünün dijital dünyasında ayrıntıları aklınızda tutmak zorunda değilsiniz. Sizin yerinize etrafınızı kuşatan aygıtlar bu işi yapıyor. Ama bir değişiklik yapmanın vakti geldi. İşe sevdiğiniz insanların telefon numaralarını yazarak ezberlemekle başlayın. Hatırlamak istediğiniz bir bilgiyi not etmek o bilgiyi gerçekten hatırlamanıza yardım edecektir. Küçük bir defter satın alın ve günlük anlamda hatırlamanız gereken şeyleri (isimler, tarihler, numaralar vs) not etmeye başlayın.



5 Tutumunuzu Geliştirin






Endişe ve strese kapılmak çok kolaydır. Pozitif düşünce ve genel mutluluk algısı mental keskinliğinizin artmasında olumlu bir etkiye sebep olacaktır. Meditasyon, yoga gibi aktivitelerle rahatlamayı ve beyninize pozitif düşünceler koymayı öğrenin. Gereksiz stresten kaçar ve bardağın dolu tarafını görmeye başlarsanız, beyniniz daha iyi bir kavrayış, daha iyi bir hafıza ve muhtemelen daha uzun bir hayatla karşılık verecektir.





#ZihinselKeskinliğiniziArttırmanın5Yolu
https://is.gd/Yymub1
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: