B6 Vitamini Nedir Nelerde Bulunur, Eksikliği Nasıl Giderilir ?

Ağustos 30, 2018 1 Comments

B6 Vitamini Nedir Nelerde Bulunur, Eksikliği Nasıl Giderilir ? - https://www.sagliklimiyim.com/b6-vitamini-nedir-nelerde-bulunur-eksikligi-nasil-giderilir/




Piridoksin olarak tanınan görev ve birçok özellikleri sayesinde B12 vitamini ile benzerlik teşkil eden B6 vitamini, B vitaminler familyasında yer alan ve birçok faydalar sunan  bir vitamin türüdür. Günlük olarak düzenli ve yeteri düzeyde alınması durumunda vücudun B6 vitamini gereksiniminin karşılanmasını sağlayan B6 vitamini bu sayede uzmanlar tarafından mutlak olarak alınması tavsiye edilen vitaminler listesinde yer almaktadır.


B6 Vitamini Eksikliği Durumunda Ne Gibi Olumsuzluklar Meydana Gelmektedir ?


2009 yılında Amerikalı bilim adamları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda B6 vitamini eksikliğinin bilinen oranlarda daha yüksek düzeyde söz konusu olabildiği ve özellikle de doğum kontrol ilacı kullanan bayanlarda, sigara kullananlarda ve 65 yaş üzeri bireylerde B6 vitamini eksikliğinin daha yüksek düzeyde olabildiği ve ayrıca mide, böbrek, bağırsak rahatsızlıklarına maruz kalan hastalarda, alkol tüketenlerde de B6 vitamini eksikliğinin söz konusu olabildiği belirtilmiştir.


B6 Vitamini Yer Aldığı Besin Ürünleri İse Şunlardır;


Tavuk Eti


En çok tüketilen besinlerden biri olan 100 gram oranında tavuk eti içeriğinde 0,3 ila 0.7 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır. Özellikle de B6 vitamininin az yağ oranına sahip olan tavuk göğüs bölgesinde daha yoğun bir şekilde yer aldığını da belirtmekte fayda görmekteyiz.


Tavuk Ciğeri


100 gramda ortalama olarak 0,8 mg oranında B6 vitamini yer alan tavuk ciğerinde ayrıca zehirlenme durumunun söz konusu olabildiğinden mutlak olarak kaliteli ve güvenilir stış noktasından alınmalıdır.


Dana Eti


Protein, Demir ve B12 vitamini bakımından da zengin bir içeriğe sahip olan Dana eti içeriğinde 0,3 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır.



Dana Ciğeri


100 gramlık dana ciğeri içeriğinde 1 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır. Bu sayede dana ciğeri de tüketmeniz gereken yüksek B6 vitamini içerikli besin ürünleri arasında yer almaktadır.


Hindi Eti


Tam bir vitamin deposu olan 100 gram oranında hindi eti içeriğinde ise 0,4 ve 0,7 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır.


 Balık Eti


Sofralarımızın vazgeçilmez et ürünlerinden olan 100 gram oranında balık eti içeriğinde 0,3 ila 0,4 mg aralığında B6 vitamini yer almaktadır.


Yumurta


Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmez besin ürünlerinden biri olan 1 adet yumurta içeriğinde ise 0,1 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır.


Antep Fıstığı


Oldukça besleyici bir besin ürünü olan 100 gram Antep fıstığı içeriğinde 1,2 mg oranında B6 vitamini bulunmaktadır.


Ayçekirdeği


Besleyici bir besin ürünü olan 100 gram Ayçekirdeği içeriğinde ise 0,8 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır.


Fındık


Ülkemizde en fazla tüketilen besinlerden olan 100 gram fındık içeriğinde 0,6 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır.


Ceviz


100 gram ceviz içeriğinde 0,5 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır.


Patates


100 gram patates içeriğinde 0,3 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır.


Ispanak


100 gram ıspanak içeriğinde 0,2 mg oranında B6 vitamini yer almaktadır.


Bu sayede B6 vitamini yer alan besin ürünlerinden düzenli ve yeteri miktarda tüketilmesinde fayda bulunmaktadır.




# BalıkEti, #AntepFıstığı, #Ayçekirdeği, #B6VitaminiEksikliğiDurumundaNeGibiOlumsuzluklarMeydanaGelmektedir, #B6VitaminiYerAldığıBesinÜrünleriİseŞunlardır, #Ceviz, #DanaCiğeri, #DanaEti, #Fındık, #HindiEti, #Ispanak, #Patates, #SağlıkBilgileri, #TavukCiğeri, #TAVUKETİ, #Yumurta
https://is.gd/89K3k9
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

1 yorum:

  1. Nice post! This is a very nice blog that I will definitely come back to more times this year! Thanks for the informative post. This Blog is interesting
    Document Translation Services

    YanıtlaSil