Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 15 Gıda

Aralık 15, 2018 0 Comments

Kilo Vermenize Yardımcı Olacak 15 Gıda - https://www.sagliklimiyim.com/kilo-vermenize-yardimci-olacak-15-gida/

Hepimiz bizi zayıf, sağlıklı ve düzgün bir şekilde göstermemizi engelleyen o iğrenç ekstra kilolardan kurtulmak istiyoruz. Kilo kaybı rejimi sadece gerçekçi ve sürdürülebilir olduğu takdirde etkilidir ve bunun için sizi tadacak şeyleri tatmin etmenin yanı sıra doyurmanızı sağlayacak temel besinlerle paketlemeniz gerekir.





Kilo kaybını tetikleyen çeşitli besinler vardır ve obezite ile mücadele etmek isteyen bireylere beslenme uzmanları tarafından geniş çapta tavsiye edilir.





İşte, bir göz atın:





1. BAKLİYAT





Kuru mercimek ve fasülye en uygun ve besleyici lif ve protein kaynağıdır ve bunlar kilo verme rejiminiz için önemli bir bileşendir. Diyetinize herhangi bir kötü yağ eklemeden, açlığınızı liflerle doyurarak doldururlar. Ve en iyi yanı, onları gerçekten lezzetli güveç tarifleri, pirinç, salata, çorba, sebze ve hatta makarnalar içine atabilirsiniz.





2. SALATALIK





Salatalık, son derece düşük kalorili en iyi besin açısından zengin sebzelerdir ve bunlar kilo kaybı tetikleyici gıdalar söz konusu olduğunda en lezzetli olanlardır. Su ile doluyorlar ve bu onları kalorilerde çok düşük yapan şeydir. Tüketici salatalık, atıştırmak için küçük bir çıtır için iştahınızı tatmin etmenize yardımcı olacak ve yüksek su içeriği vücudunuzu iyi bir şekilde nemlendirecektir.





Salatalıklarınızı örneğin sandviçler, sarmalar, salatalar, tortillalar gibi sayısız yemekler için kullanabilir ya da sadece salsa sosu veya ev yapımı domates sosu ile yiyebilirsiniz.





3. ELMA





Elmalar lifle doludur ve tam anlamıyla sağlıklı besinlerle kendinizi doldurarak iştahınızı bastırmak için en iyi meyvedir. Cildini soymadan yemelisiniz, çünkü elma cildi de su, lif ve antioksidanlar açısından zengindir. Kilo kaybı için mükemmel bir atıştırmalıktır ve gün boyunca aç olduğunuz her an onu yakmalısınız.





Görüyorsunuz, elmalar çıtır çıtırdır ve bu yüzden onları çiğnemek ve sindirmek daha uzun sürer ve bu sizi doldurur ve açlığınızı bastırır. Su ve lif yığınları ile dolu ve açlık bir kalori yükü tüketmeden doyma ile değiştirilir.





İhtiyacınız olan tek şey, orta büyüklükte bir elma olup kendinizi 5 gramlık bir lifle doldurmanız ve 100 kaloriden daha azıdır. Ayrıca, kilo verme diyetinize elma eklemek, yemeklerinizi kısarken enerjinizi arttıracak çok sayıda besin ekleyecektir. Elmalar ayrıca A vitamini, B ve C de dahil olmak üzere çeşitli mineraller ve vitaminler için harika bir kaynaktır.





Elmaları salata, elmalı tart, smoothie yapmak için doğrayabilir veya belki de gevrek bir atıştırma için bir Yunan yoğurt soslu tatlı elmaların tadını çıkarabilirsiniz.





4. YEŞİL SEBZELER





İsviçre pazı, lahana, ıspanak ve Brüksel lahanası gibi yeşil yapraklı sebzeler, etkili bir kilo kaybı diyeti için son derece gerekli bir besin olan lifle doludur. Görüyorsunuz, günlük diyetinize koyu sebzeler vücudunuzu besleyici maddelerle dolduracak ve kalori sayınızı artırmak konusunda kendinizi suçlu hissetmeden daha büyük bölümlerin tadını çıkarabilirsiniz. Vücudunuzu enerji ve besinler ile dolduracak ve sonuçlarınız cildinizin güzelliğini artırarak ve belinizi keserek ortaya çıkacaktır.





Güveç yemekleri, makarnalar, salatalar, çorbalar, smoothie’ler ve çok daha fazlası için yapraklı yeşil sebzeler kullanabilirsiniz. Mükemmel garnitür yapıyorlar ya da gevrek bir atıştırmalık gibi hissetmek istiyorsanız, bunları sadece çiğ bir sos ile yiyebilirsiniz.





5. SOMON





Somon, yağların erimesi ve kilo vermeyi tetikleyen en güçlü ve etkili besinler olan en temel omega-3 yağ asitleri kaynaklarından biridir. Dahası, vücudu, metabolik sendrom ve kardiyovasküler rahatsızlıklar gibi hastalıklara karşı da korurlar.





Somon ayrıca, sağlıklı yağlar ve proteinler ile doludur, bu yüzden bu yağlı balıktan küçük bir porsiyon bile olsanız bile, sizi dolduracak ve sizi saatlerce doyurmaya devam edecektir. Ve bu esas olarak protein vücuda enerji verir ve vücudun onu sindirmesi biraz zaman alır.





6. AVOKADO





Avokado, herhangi bir kilo kaybı diyetinin olmazsa olmazları olan süper yiyeceklerdir. Bu kremsi meyvemsi lezzet, mineraller, sağlıklı yağlar ve vitaminler ile doludur ve kalori sayınızı arttırmadan damak tadınızı şımartır. Onlar sizi doldurup kilo vermeyi tetiklerler ve bu da saatlerce istenmeyen açlıklara maruz kalır.





Kıyılmış avokadoları salata, smoothie, tost, pastırma, çikolatalı tatlılar, kek guacamole ve diğer birçok tarife ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bu işlenmiş reçelleri değiştirebilir ve sağlıklı bir ev yapımı avokado serpme ile yayabilir ya da kendi besin zengin salata sosu oluşturmak için bazı avokado karıştırabilirsiniz.





7. YULAF





Yulaf, tüm tahıl ailesinden en iyi besin açısından zengin besindir ve uygun fiyatlı ve sağlıklı bir kahvaltı için en iyi seçimdir. Yulaf protein ve lifle doludur ve ihtiyacınız olan her şey 5 gram protein ve 4 gram lif ile doldurmak için yarım fincandır.





Yulaf, rafine edilmiş karbonhidrat yığınları içeren şekerle doldurulmuş işlenmiş tahıllarınız için mükemmel bir alternatiftir. Kilo kaybını tetiklerler, çünkü kan şekeri seviyelerini dengelerler, vücuda enerji verir, açlık arzusunu bastırırlar ve vücut tarafından çok yavaş sindirildiklerinden saatlerce doyururlar.





Aşırı tuz, şeker ve koruyucu içerikten dolayı kalori yüklü olma eğiliminde olduklarından, aromalı, şekerli veya tuzlanmış çeşitler yerine, çelik kesilmiş, sade veya eski yulaflı yulafları seçtiğinizden emin olun. Eğer yassı yulaf, yemek için çok dayanılmaz görünüyorsa, bunları tohumlarla, sade Yunan yoğurduyla, karışık kuruyemişlerle veya bazı meyvelerle karıştırın.





Yulafın tadını pürenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca kek, ekmek, köfte, çorba, kurabiye, çörek, muffin, granola bar ve çok daha fazlası gibi çeşitli yemek tarifleri ekleyebilirsiniz. Herhangi bir tatlı tarifi daha kalın ve gevrek bir doku oluşturmak için kullanılabilir.





8. QUİNOA (KİNOA)





Quinoa pazı ailesinden en sağlıklı besinlerdendir ve kilo vermede oldukça etkilidir, çünkü sarılmayı bastıran ve sizi dolduran birkaç doğal bileşen içerir. Ispanak, pazı ve pancar ailesinden gelse de, pişirilir ve tahıl gibi yenir. Tam proteinli, en az bitki temelli besinlerden biridir ve bu, tüm dokuz temel amino asitleri içerdiğini gösterir.





Protein ve lif yığınları ile dolu, kalori sayımı arttırmadan açlığınızı doyurur ve en iyi kısmı, inanılmaz derecede düşük yağ içeriği ile doğal olarak glutensizdir.





9. SADE TÜRK YOĞURDU





Güne güçlü bir kalsiyum dozuyla başlamak istiyorsanız, kahvaltıda sade türk yoğurdu yiyerek alışkanlık edin. Ve en iyi yanı, aynı zamanda bir aperatif, öğle yemeği, tatlı ya da akşam yemeği olarak yiyebilirsiniz, çünkü daha çok merrier.





Bu gerçekten bir yıldız kilo kaybı madde ve ekşi krema ve mayonez için özlemleri ile birlikte tüm özlem istekleri doyurmak için kullanabilirsiniz. Zengin smoothies, salatalar, meyve dipsleri ve fındık sosları yapmak için kullanabilirsiniz.





10. BİTTER ÇİKOLATA





Popüler inanış, çikolatanın kilo aldırmasına neden olmasına rağmen, karanlık çikolatanın dikkatli bir şekilde tüketildiğinde asla sağlıksız olduğunu asla anlayabilmeniz gerekir. Kilo verme diyetiniz için tat alma zevklerinizi şımartmanız ve gerekli besinlerle doldurmanız gerekir. Görüyorsunuz ki, arzu ettiğiniz tüm yiyeceklerden mahrum olmak, kilo vermenin en akıllı yolu değil, çünkü tutarlılığı koruyamayacaksınız. Sonuçta, bir dilim pasta hiç kimseyi incitmez, değil mi?





Oh ama öyle. Ve hasarı azaltmak istiyorsanız, zekice planlamanız gerekir. Beslenme uzmanları, öğlen veya akşam yemeğinden sonra bir parça koyu çikolata veya yaklaşık 20 tane koyu çikolata parçasını tüketmenin yanlış bir şey olmadığını düşünüyor. Bu sizi antioksidanlar ve flavonoidler ile dolduracak ve yorucu bir günün ardından vücudunuza enerji vererek tatlı isteklerinizi doyuracaktır.





Bununla birlikte, porsiyonlarınızı izlemek son derece önemlidir çünkü çikolata çok hoşgörülü olabilir ve kalorilerinizi izlemelisiniz.





11. KÖPÜKLÜ SU





Araştırmalar çoğu zaman, açlığın susuzluğunu zedelediğimizi gösteriyor, çünkü vücut susuz kaldığında enerjiden yoksun ve biraz su içmek yerine, bir şeyler yiyoruz ve fazla kilo alıyoruz. Dahası, susuz kaldığınız süre boyunca, soda ve gazlı içecekler içmek da kötüdür, çünkü vücudu nemlendirmez ve sadece kalori ile doldurur.





Köpüklü su en iyi kilo vericidir, çünkü sizi nemlendirir, favori gazlarınız için harika bir alternatiftir ve etkili bir açlık bastırıcıdır.





12. TAM BUĞDAY MAKARNA





Kim makarnadan vazgeçmek istiyor, değil mi? Normal makarnalarınızı tam buğdaylı makarna ile değiştirirseniz vermek zorunda değilsiniz, ve ekstra bir ons kazanmayacağınıza söz veriyoruz. Kepekli makarna, tadı lezzetli olan, açlığınızı azaltan ve uzun süre doyurmanızı sağlayan lifle doludur. Bu normal makarnalar için daha sağlıklı bir alternatiftir ve bunu tüm aileniz, özellikle de çocuklar için yapmalısınız.





13. YAĞSIZ KÜMES HAYVANLARI





Kilo kaybı diyetinize protein yığınları eklemek için yağsız kümes hayvanı gereklidir ve protein, o berbat kilolardan kurtulmak istiyorsanız büyük bollukta ihtiyaç duyduğunuz besinlerdir. Yani, domuz eti veya sığır eti yerine, biraz yağsız hindi veya derisiz tavuk göğsü alın. Onlar sizi proteinle bağlar, kötü yağ ve kalori içeriğinizi azaltır ve sizi saatlerce doldurur. Ayrıca tavuk ve hindi de bazı lezzetli leziz yemek tarifleri hazırlayabilir, bu da sizin damak tadınıza da iyi gelir.





14. YUMURTA





Her ne kadar popüler inanç, yumurtaların kilo verme diyetine yönelik kötü bir içerik oluşturması olsa da, bu tarz kavramları utanç verici kılan çok sayıda araştırma var. Araştırmalar, yumurtaların sizi dolduran en zengin protein ve sağlıklı yağ kaynaklarından biri olduğunu ve uzun süre doygun ve enerjik tutarak açlıktan kesilmelerini doğrulamaktadır.





Yumurtalar, kilo verme rejiminiz için ideal bir kahvaltı malzemesidir ve sadece yumurta akı ile sınırlandırmaz, sarının tadını çıkarmaz, çünkü enerjinizi oluşturacak ve vücudunuzun performansını arttıracak temel besinlerle doludur.





15. SOMUNLAR





Hepimiz çok fazla zor olan açlık pangları yaşarız ve tüm gün iradesini yerine koymak yerine, bu istekleri doyurmak için ellerinde sağlıklı küçük atıştırmalıklar bulundurulmalıdır. Fındık, sizi dolduracak ve iştahlarınızı kötü yağlar için tazeleyecek hızlı bir enerji düzeltmesi için en iyi seçimdir.





Araştırma, somunların açlığı kontrol etmek ve bastırmak için oldukça etkili olan üç güçlü besin maddesi ile dolu olduğunu ve bunların iyi yağlar, protein ve lif olduğunu ortaya koymaktadır. Fındıkla ilgili en iyi kısım, ziyafet çeken leziz çıtır çeşitliliğidir.





Bademler en sağlıklı seçiminiz olmasına rağmen, diğerlerinin aksine kalorilerde yüksek olmasına rağmen, kilo verme rejiminiz için önemlidir. Görüyorsunuz ki, bademler kan şekeri seviyesini dengelemede yardımcı oluyor ve aynı zamanda açlık hormonlarının salınımını azaltan ve mide alanından gelen yanık yağını azaltan birkaç besin içeriyor. Onlar sizi doldurmak ve enerjik tutmak için protein, lif ve sağlıklı yağlarla doludur.





Ancak, en iyi yağlar bile kalori içerdiğinden ve kilo kaybı yerine kilo vermeye neden olabileceğinden, bir onstan fazla yemediğinizden emin olun.








#Avokado, #Bakliyat, #BitterÇikolata, #Elma, #KiloVermenizeYardımcıOlacak15Gıda, #QUİNOA, #Salatalık, #Somon , #TAMBUĞDAYMAKARNA, #YeşilSebzeler, #Yulaf, #Yumurta
https://is.gd/lvgN5J
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: