Kalp Hastalığına Önlemek İçin Ne Yapılmalı
Kalp Hastalığına Önlemek İçin Ne Yapılmalı - https://www.sagliklimiyim.com/kalp-hastaligina-onlemek-icin-ne-yapilmali/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/kalp-hastasC4B1.jpg
Kalp hastalığına yakalanmayı önleyecek ilk şey, koroner arter hastalığına yakalanma olasılığını en aza indirmektir.Burada bilinen risk faktörlerini ve bu konuda yapabileceklerinizi anlattık.
Aşırı tütün kullanımı:
Sigara içmek ,koroner arter hastalığına yakalanma olasılığınızı 2 kat kadar arttırır. Ayrıca kalp krizi geçirme olasılığınızı 6 kat arttırır.Koroner arter hastalığından ölenlerin %20 si sigara içmiştir.Riski azaltmanın tek yolu sigarayı bırakmaktır.Sigarayı bıraktığınız andan itibaren riskiniz hızla düşer ve 3 yıl sonra, sigara içmeyenlerin hastalığa yakalanma olasılıklarıyla neredeyse eşit olur.
Yüksek kolesterol:
Kolesterol seviyeniz ne kadar yüksekse, bu hastalığa yakalanma riskiniz o kadar yükselir.Kanınızdaki kolesterol seviyesini azaltmak için ilk olarak hayvansal ürünleri tüketmenizi azaltan bir diyet yapmalısınız.Doktorunuz,kolesterolünüzü dengelemek konusunda size yardım edecektir.
Yüksek kan basıncı(tansiyon):
Tansiyonunuz ne kadar yüksekse,koroner arter hastalığına yakalanma olasılığınız da o kadar artar.Tansiyonunuzu düşürmek sizi bu hastalığa karşı korur.
[reklam1]
Hareketsizlik:
Düzenli yapılan egzersiz,kalp krizi riskini büyük ölçüde azaltır.Uzun süredir hareketsizseniz ve kiloluysanız mutlaka bir doktora danışın.
Obezite:
İdeal vücut ağırlığının % 20 fazlasından kilolu olmak;tansiyon,şeker hastalığı ve koroner arter hastalığına yakalanma riskinizi arttırır.
Diyabet(Şeker Hastalığı):
Şeker hastası iseniz, kardiyovasküler bir hastalıktan ölme olasılığınız normal bir hastaya oranla 3 ile 7 kat daha fazladır.
Cinsiyet:
Erkeklerde görülme sıklığı kadınlardan daha fazladır.
Aspirin:
50 yaş üzeri erkeklerde günde 325 miligram aspirin almak koroner arter hastalığına yakalanma olasılığını azaltır.Bunun kadınlarda yarar sağladığına dair az kanıt vardır.Yine de aspirinin yan etkilerine karşın ,doktora danışılıp kullanılması tavsiye edilir.
Aşırı alkol kullanımı:
Alkol kullanımınızı azaltın.Günde bir ya da iki içki kalp hastalıklarına yakalanma olasılığınızı azaltabilir.Fakat bundan fazlası riski arttırır.Esas olan ölçülü olmaktır.
[reklam1]
Yüksek homosistein:
Kanlarında yüksek oranda bu doğal maddenin tespit edildiği kişilerin koroner arter hastalığına yakalanma olasılıkları yüksektir.Kanınızdaki bu madde düzeyi kan testiyle ölçülebilir.Bu maddenin yüksek olmasının nedeni folik asit ,B6 ve B12 vitamini eksikliğidir.
Yüksek Trigliserid:
Kanda bu yağın yüksek oranda bulunması kalp hastalığına işaret edebilir. Kan testi yaptırmadan 12 saat önce hiçbir şey yiyip içmezseniz trigliserid seviyeniz en iyi şekilde ortaya çıkar.Aşırı trigliserid seviyesini düşürmek için şeker ve nişasta tüketiminizi azaltmanız,kiloluysanız kilo vermeniz gerekmektedir.
# , #AlkolünKalpKrizineEtkisi, #AşırıAlkolKullanımı, #AşırıTütünKullanımı, #Aspirin, #Cinsiyet, #DiyabetŞekerHastalığı, #Hareketsizlik, #KalpHastalığı, #KalpHastalıkları, #KalpKrizi, #KalpKriziNasılÖnlenir, #KalpKriziniÖnlemek, #KolesterolünKalpKrizineEtkisi, #KoronerArterHastalığ, #Obezite, #ObeziteninKalpKrizineEtkisi, #SağlıkBilgileri, #SigaranınKalpKrizineEtkisi, #TansiyonunKalpKrizineEtkisi, #YüksekHomosistein, #YüksekKanBasıncıTansiyon, #YüksekKolesterol, #YüksekTrigliserid
https://goo.gl/8f1tUY
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: