Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik Belirtileri Nelerdir? - https://www.sagliklimiyim.com/hamilelik-belirtileri-nelerdir/
Hamilelik, bebeğin dünyaya gelmesi için gerekli olan gelişim sürecini kapsayan, normal koşullarda 40 hafta süren gelişim sürecidir. Bu süreç içerisinde embriyodan, cenine ve bebeğe doğru devam eden bir gelişim süreci meydana gelir ve normal doğum olarak kabul edilen doğumlar, gebeliğin 38 ile 42 haftaları arasında meydana gelir. Hamile kalabilmek günümüzde eskiye nazaran biraz daha zor olsa da mümkündür ve sağlıklı yumurtalıkları olan anne adayı ile yeterli ve nitelikli sperm sahibi babanın çocuklarının olmaması için bir sebep yoktur. Normal yollarla gebe kalmaya çalışan anne adayları ise elbette hamilelik belirtileri merak etmekte, ne zaman hamilelik belirtileri ortaya çıkar, nasıl etkileri olur gibi soruları sormaktadır. Bu mucizevi sürecin ilk belirtileri ise çoğu anne ve baba adayında sevinç gözyaşlarına elbette yol açacaktır.
var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140)
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140)
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019)
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width < 768)
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
Hamilelik Nasıl Meydana Gelir?
Normal olarak gebe kalabilmek için cinsel birleşme gereklidir. Doğanın sistematiği gereği tüm canlılar çoğalabilmek için bir eşe ihtiyaç duyarlar. Tabii günümüzde eşlerin çocuk sahibi olabilmesinin de önünde bazı engeller bulunmaktadır. Evlenme yaşının ilerlemiş olması, çevresel ve sosyolojik etkenlerin de neticesinde çocuk edinmeyi isteme yaşı hayli ilerlemiştir. Bu durumda elbette hamile kalabilmek de zorlaşmaktadır.
Tıbbi olarak gebe kalabilmeye en elverişli yaş, 18 ile 28 yaşlar arasıdır. Bu yaştan sonra gebelik ihtimali düşmekte özellikle 35 yaşından sonra gebelik oldukça zor bir hale gelmektedir. Çoğunlukla erkek nedeniyle değil, kadının yumurtlama fonksiyonlarına bağlı olarak meydana gelen bu olumsuzlukları ise tüp bebek tedavi yöntemleri ile aşabilmek mümkündür. Her ne kadar yaş ileri de olsa, hekim kontrolünde geçirilecek gebelik süreçleri başarı ile tamamlanabilmektedir.
Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik belirtileri, erken gebelik belirtileri ve hamilelik belirtileri olmak üzere iki grupta sınıflandırılabilir. Erken gebelik belirtileri çoğunlukla adet dönemi belirtileri ile karıştırılabilir zira hemen aynı etkiye nende olabilirler. Cinsel birleşmeyi takip eden 7-10 günlük süreç içerisinde adet belirtilerine benzer belirtiler alıyorsanız hemen bir gebelik testi edinmenizde fayda vardır. HCG değerlerine idrar üzerinden ulaşmayı hedefleyen basit testler kullanabilir veya dilerseniz hastanelere test için başvurabilirsiniz. Kan testi çok daha efektif sonuç vermekte ve %90’ın üzerinde kesin netice vermektedir.
Erken gebelik belirtileri, embriyonun oluşumundan itibaren görülmeye başlayan etkilerdir. 1 hafta ile 4 hafta arasında görülmeleri beklenir. Yumurtanın döllenmesi ile embriyonun yerleşmesi arasında geçen süreçte meydana gelir. Başlıca göstergeleri;
- Mide Bulantısı
- Baş Ağrısı
- Göğüs sertleşmesi ve hassasiyet
- Hafif Sancılar
- Hafif akıntılar
- Halsizlik
- Uyku hali
- Sık idrara çıkma
- Koku almada hassasiyet ve iğrenme hissi
- Duygu patlamaları veya çöküntü
- Bağırsak fonksiyonlarının düzensizleşmesi
Biçiminde cereyan eder. Çoğunlukla 3. Haftadan sonra bu belirtilerin neredeyse hepsi şiddeti azalır ve hamilelik yerleşmesinden itibaren, bebeğin gelişimi gözle görülür hale geleceğinden belirtilere de ihtiyaç kalmayacaktır.
Tabii her zaman bu belirtiler hamileliğe işaret etmez. Dış gebelik veya kimyasal gebelik durumlarında da bu tip belirtiler gözlemlenir ancak bebeğin yerleşme durumu mümkün olmadığından gebelik meydana gelmeyebilir. Bu nedenle hamilelik belirtileri alındığında, birkaç kez Beta HCG testi yaptırıp, gebelik sürecinin devam ettiğinden emin olunması gereklidir. Bahsettiğimiz gibi, gebeliğin en kesin isabet oranları ile tespit edildiği yöntem kan testidir. Bu testler laboratuarı olan tüm sağlık klinikleri ve hastanelerde yapılmaktadır.
Hamileliğin en önemli safhası olan 1-3 haftalar arasında yukarıda belirttiğimiz belirtileri görüyorsanız, lütfen herhangi bir ilaç kullanmayınız. Öncelikle test yaptırıp, ardından hekime danışınız. Bilinçsizce kullanacağınız ilaçlar, olası hamileliğe ciddi zararlar verebilmektedir. Unutmayın ki gebelik süresince ilaç kullanmak mutlak hekim onayına bağlıdır.
var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140)
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140)
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019)
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width < 768)
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
https://is.gd/n4oUcM
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: