Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?
Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir? - https://www.sagliklimiyim.com/sirt-agrisi-nasil-gecer-ne-iyi-gelir/
Sırt ağrısı en çok görülen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Ağrı bazen sırtın belirli bir bölgesinde iken, bazı durumlarda tüm sırtı kaplamaktadır. Dayanılması güç ve hatta solunum sıkıntısı yaşanan ağrılar dahi görülebilir. Ağrının şiddeti ne olursa olsun sebeplerinin araştırılması gerekmektedir. Sırtımızdaki ağrı bizlere çok daha ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Bazen ufak ve önemsiz gördüğümüz, evlerimizde uyguladığımız yöntemlerle geçirmeye çalıştığımız ağrılar neticesinde hayati önem taşıyan bir rahatsızlığa yakalandığımızı öğrenmekteyiz. Sağlığımızla ilgili hiçbir problemin hafife alınmaması gerekmektedir.
var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140)
document.write(‘‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140)
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019)
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width < 768)).push();
Sırt Ağrısının birden fazla sebebi olabilmektedir. Sebeplerin bulunması için hekim kontrolü şarttır. Kendi kendimize teşhis koymamız neticesinde kulaktan dolma ilaçlar kullanarak sağlığımızı tehlikeye atmamak en doğrusudur. Bilinçsiz ilaç tüketimi neticesinde her geçen gün yüzlerce insan hayatını kaybetmektedir. Doktorlar tarafından uygun görülen, rahatsızlığınıza göre verilen ilaçların kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde daha ciddi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Sırt Ağrısının Sebepleri Nelerdir?
Sırt ağrısının birden fazla sebebi vardır, bu sebeplerden bazılarını şu şekilde sıralamakta yarar bulunmaktadır.
- Ofis ortamında bilgisayar başında çalışma,
- Hareketsiz bir hayata sahip olma,
- Ani yapılan hareketler,
- Obezite,
- Kemik erimesinin verdiği hasar,
- Yoğun strese maruz kalma,
- Oturma bozuklukları,
- Ağır yükler taşımak,
- Soğuk hava,
- Kalp damar hastalıkları,
- Sinirim sisteminden kaynaklı hastalıklar,
- Akciğer hastalıkları,
- Böbreklerde meydana gelen hastalıklar,
- Yemek borusunda gerçekleşen hasarlar,
- Fıtıklar,
- Hamilelik,
- Boyun düzleşmesi şikâyetleri
Bu sebeplerin tamamı sizde olacak diye bir kaide yoktur. Bunlardan bir ya da bir kaçının görülmesi sırt ağrısını tetikleyen sebepler olduğunu gösterir niteliktedir. Örneğin boyun düzleşmesi şikâyetiniz var ise, boyunda oluşan ağrı sırta vurmaktadır. Bu durumda boyun düzleşmesi şikâyetlerini azaltarak sırt ağrısını da azaltıp yok etmeniz mümkün olacaktır.
Sırt Ağrısına Bitkisel Çözüm
Sırt ağrısı çekenlerin şifayı bitkilerde aradığı da görülmektedir. Ancak bu herkes için doğru sonuç vermesi beklenmemesi gereken bir durumdur. Hasta doktora gitmekten yana olmayınca alternatif tıp olarak bitkilerde şifa aramaktadır. Evde uygulanan birkaç yöntemin bu ağrıya şifa olduğu bilinmekle birlikte uzun süren ve şiddeti artan bir ağrı var ise muhakkak bir doktora gidilmelidir. Sarımsak, Kapsaisin içeriğine sahip olan kremler, epsom tuzu, buz uygulaması, bol sıvı tüketimi, papatya çayı gibi bitkisel yöntemlerin ağrı olan bölge için iyi geldiği öne sürülmektedir.
Ancak şifayı sadece bitkisel yöntemlerde aramamak en doğrusudur. Öncelikle sırt ağrısına yol açan etkenlerin ne olduğu bilinmeli, sonrasında ise tıbbi olarak tedavi edilmesi gerekmektedir. Sağlık bilincinin toplumumuzda çok fazla gelişmediği kırsal kesimlerde genel olarak bu bitkisel yöntemler uygulanmakta, ancak dinmeyen ağrılar sebebi ile ağır ağır ölüme kadar götüren sonuçlar ile karşılaşılmaktadır. Bu sebeple hekim kontrolü her ne kadar bitkisel tedavi uygulansa da gereklidir.
Sırt Ağrısına İyi Gelen Yöntemler
Sırt ağrısına iyi gelen yöntemler içerisinde soğuk kompres uygulaması, ya da sıcak kompres uygulaması, uzman masörlerden masaj hizmeti almak, en iyi ve etkili yöntem ise hekim kontrolüne girmektir.
Hangi ağrıya soğuk, hangi ağrıya sıcak uygulaması yapılır bunun iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu sebeple her sırtımız ağrıdığında uyguladığımız soğuk ya da sıcak kompresler büyük problemler yaşamamıza neden olabilmektedir.
Sırt Ağrısı İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalı?
Sırt ağrısı şikâyeti ile gideceğiniz doktor konusunda hiçbir fikriniz yoksa dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz. Bu şikâyet için hangi doktora gitmeniz gerektiği yapılacak bazı tetkikler neticesinde ortaya çıkmaktadır. Röntgen çekimi, MR, Ultrason çekimleri sonucunda tanı konulmasının ardından, radyoloji uzmanları sizi doğru birime yönlendirecektir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon, ortopedi, kalp damar cerrahisi, göğüs hastalıkları bölümlerinden bir tanesine gitme olasılığınız ancak konulacak olan tanıya bağlıdır. Doğru teşhis konulduktan sonra doktorunuz ağrının kaynağının ciddiyeti hakkında tarafınıza bilgi verecek ve hemen en uygun ilaç tedavisi uygulamasına başlanacaktır.
Sırt Ağrısı İçin Neler Yapılabilir?
Sırt ağrısı çekenler için yapılabilecek birkaç pratik uygulama mevcuttur. Hafif şiddetteki sırt ağrılarına çözüm olduğu belirtilen uygulamalar, sırt egzersizleri, zihinsel olarak rahatlama yöntemi, doktor tarafından uygun görülen ağrı kesici ilaç kullanımıdır. Zihinsel rahatlama yöntemi, kişinin yaşadığı ağrı konusunda kendisini telkin etmesinden geçmektedir. Kişi hafif bir ağrıyı bile büyük endişelere kapılarak çoğaltma eğilimine girebilir. Bu tarz durumlarda beyin devreye girerek ağrının şiddetinin artmasına yol açar. Bu gibi durumların yaşanmaması adına, ağrı görülmeye başlandığı andan itibaren zihinsel olarak bunun büyük bir problem olamayacağı yönünde kişinin kendini yönlendirmesi önemli bir husus olmaktadır.
var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140)
document.write(‘‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140)).push();
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019)).push();
if(td_screen_width < 768)).push();
https://is.gd/Gd1InO
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: