Karpuz Çekirdeği İnfüzyonu Ve Size Sunduğu 8 Faydası
Karpuz Çekirdeği İnfüzyonu Ve Size Sunduğu 8 Faydası - https://www.sagliklimiyim.com/karpuz-cekirdegi-infuzyonu-ve-size-sundugu-8-faydasi/
Karpuz çekirdeğinin faydalarını duydunuz mu? Duymadıysanız, gerçek bir sürprizle karşı karşıyasınız!
Karpuz, vücudu yeniden nemlendirmek ve detoksifikasyonu desteklemek için en çok tavsiye edilen yaz meyvelerinden biridir.
Yüksek su içeriği, antioksidan maddeler ve şifalı özellikler sunan doğal lifleri ile karakterize edilir.
Sulu posası, genelde içecek hazırlamak için kullanılırken, tek başına ve salatalarla birlikte de tüketilir.
Pek çok insanın bilmediği ise, çoğu insanın çöpe attığı çekirdeklerinin, sağlığınızı iyileştiren temel besin ögelerini ve özellikleri içermesidir.
Bu çekirdekler, birçok vücut mekanizmasının işleyişini iyileştiren ve bazı hastalıkları önleyen doğal bir infüzyon hazırlamak için kullanılabilir.
Bu yazıda sizinle, 8 temel faydasını ve evde hazırlamak için basit bir tarifini paylaşmak istiyoruz.
Keyfini çıkarın!
1. Karaciğeri korur
Karpuz çekirdeği infüzyonunun anti-enflamatuvar ve arındırıcı özellikleri, iyi bir karaciğer fonksiyonu teşvik etmek adına büyük bir destektir.
Bu çayın içilmesi karaciğerin dokularında bulunan toksinlerin ortadan kaldırılmasına ve ayrıca aşırı yağ ve kolesterolün azaltılmasına yardımcı olur.
2. Böbrekleri temizler
Bu çekirdeklerle hazırlanan içecek, dokularda birikme eğilimi olan atık maddeleri uzaklaştırmak için böbreklerin arınmasını uyaran doğal bir idrar söktürücüdür.
Özellikleri, vücuttaki sıvı seviyelerini düzenlemek ve ağır metalleri ortadan kaldırmak için idrar üretimini arttırır.
Ayrıca idrar yolunu temizlemek ve enfeksiyonların gelişme riskini azaltmak için de idealdir.
3. Kardiyovasküler sağlığı geliştirir
Bu içecekte bulunan bir aminoasit olan arginin, kan basıncının kontrolünü kolaylaştırır ve arterlerdeki kan akışını iyileştirir.
Bu madde, antioksidanları ile birlikte kalp fonksiyonlarını iyileştirir ve kalp yetmezliği ya da kalp krizi gibi kronik hastalıklardan muzdarip olma riskinizi azaltır.
Diğer taraftan, idrar söktürücü etkisi kanın temizlenmesine yardımcı olur ve kötü kolesterol (LDL) ve trigliserit seviyelerini düzenler.
4. Kabızlık ile savaşır
Boyut ve dokularına rağmen, karpuz çekirdekleri, kabızlığa karşı savaşmaya yardımcı olan besin lifleri açısından zengin bir besin kaynağıdır.
Hafif laksatif etkileri, kolonda tutulan atıkların ortadan kaldırılmasını destekler ve besleyici ögeleri onu koruyan mikrobik florayı besler.
5. Bağışıklık sistemini güçlendirir
Bu çekirdekler, her ikisi de bağışıklık sağlığını güçlendirmek ve hastalıkları önlemek için gerekli olan, önemli miktarlarda A ve C vitaminleri içerir.
Demir ve magnezyum içeriği kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekler ve ayrıca enfeksiyonun dış etkenlerine saldıran antikorların miktarını arttırır.
6. Erken yaşlanmayı önler
Karpuz çekirdekleri infüzyonu, hücreleri çevrede bulunan serbest radikallerin olumsuz etkilerinden koruyan antioksidan maddeler içerir.
Bu zararlı parçacıklar, sadece cildin değil iç organların ve bilişsel sağlığın da erken yaşlanmasıyla ilişkilidir.
7. Vücudu nemlendirmeye yardımcı olur
Yüksek enerji değeri nedeniyle, bu doğal içeceği sıcak günlerde ya da fiziksel olarak zorlu faaliyetler yaptıktan sonra vücuda nem kazandırması için tavsiye ediyoruz.
Nemlendirici özellikleri, yorgunluğun önlenmesine yardımcı olur ve gerekli mineralleri sağladığı için, elektrolit seviyelerini düzenlemek adına da idealdir.
8. Fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olur
Bu infüzyonun idrar söktürücü ve arındırıcı etkileri, kilo vermeye çalışanlar için büyük bir destektir.
Bu içecek mucize hatta mucizeye yakın bir şey bile olmayabilir. Bununla birlikte, tüketilmesi durumunda, diyetlerin metabolik aktivite üzerindeki etkilerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Ayrıca, içilmesi, aşırı kiloları vermek adına bir anahtar nokta olan tokluk hissini uzatır.
Bu karpuz çekirdeği infüzyonu nasıl hazırlanır
Karpuz çekirdeği infüzyonunu hazırlamak çok kolaydır. Ayrıca, özelliklerinin tadını çıkarmak için haftada birkaç kez tüketebilirsiniz.
Malzemeler
- 40 karpuz çekirdeği
- 4 bardak su (1 litre)
Hazırlık
- Taze karpuz tohumlarını öğütün ve bir kavanozda bir litre kaynar suyla karıştırın.
- Kapağını örtün ve içecek uygun bir sıcaklığa ulaşıncaya kadar bekleyin.
Nasıl içilir
- Sabahları aç karnına ilk kez bir infüzyondan bir bardak için. Kahvaltı yapmadan önce 30 dakika bekleyin.
- Haftada 2 veya 3 kez için.
Bu çekirdeğin özelliklerini biliyor muydunuz? Artık vücudunuz için ne kadar iyi olduklarını bildiğinize göre, onları atmak yerine denemekte tereddüt etmeyin!
#Antioksidanlar, #Dehidrasyon, #Karpuz, #KarpuzÇekirdeği, #Kolesterol
https://is.gd/5whNim
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: