Akciğer Enfeksiyonu Belirtileri ve Tedavisi

Temmuz 27, 2018 0 Comments

Akciğer Enfeksiyonu Belirtileri ve Tedavisi - https://www.sagliklimiyim.com/akciger-enfeksiyonu-belirtileri-ve-tedavisi/


Akciğer enfeksiyonu ağrılı ve rahatsız edici bir durumdur. Akciğerde bulunan bakteri, mantar ve virüs gibi mikroorganizmalar nedeniyle ortaya çıkar. Akciğerdeki enfeksiyon tedavi edilmediği takdirde daha da kötüleşebilir ve ciddi sorunlara neden olabilir.








Akciğer Enfeksiyonu Nedenleri ve Belirtileri



1 Bakteriyel Akciğer Enfeksiyonu


Bakteriyel akciğer enfeksiyonunun belirtileri şunlardır:






  • Akciğerde iltihaplanma

  • Öksürük

  • Balgam artışı

  • Nefes darlığı

  • Ateş

  • Titreme

  • Ağrı-sızı

  • Yorgunluk

  • İdrar yolu Enfeksiyonu

Bakteriyel akciğer enfeksiyonları genellikle metisilin dirençli staphylococcus aureus (MRSA) adlı bir bakteri nedeniyle ortaya çıkar. MRSA ile oluşan akciğer enfeksiyonlarında ciltte tahriş, kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı görülebilir.


2 Virüs Kaynaklı Akciğer Enfeksiyonu


Viral akciğer enfeksiyonunun en sık görülen ama ciddi olmayan belirtileri şunlardır:


  • Öksürük

  • Boğaz ağrısı

  • Hafif ateş

  • Burun Akıntısı

Ender görülen bazı vakalarda kulak ağrısı da görülebilir. Hastalar tarafından bildirilen diğer belirtiler nefes almada güçlük, boğazda hırıltı ve terlemedir. Ciddi durumlarda kişinin dudaklarında morarma olabilir.


3 Mantar Kaynaklı Akciğer Enfeksiyonu


Mantarların neden olduğu akciğer enfeksiyonu zatürre ve grip benzeri bir duruma neden olabilir. Bu enfeksiyonun en yaygın olarak görülen belirtileri hafif ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, soğuk algınlığı, kas ağrısı, yorgunluk, baş ağrısı, nefes darlığı ve fazla balgam üretimidir.


Diğer Belirtiler

Viral veya bakteriyel akciğer enfeksiyonuna yakalanmış bir kişide ciddi yüksek ateş, nefes almada çok zorlanma, balgamın renginde ve dokusunda değişim, öksürürken ya da derin nefes alırken göğüste ağrı ve sıkışma görülebilir.


Akciğer Enfeksiyonu İçin Alınabilecek Önlemler

Bir akciğer sorunu bulaşıcı ve oldukça ciddi olabilir. Mümkünse bu tip enfeksiyona yakalanmış olan kişilerden uzak durmaya çalışmalısınız. Eğer yakın durmanız gerekiyorsa o zaman belirli önlemleri aldığınızdan emin olmalısınız.



Akciğer Enfeksiyonu Tedavisi



Antibiyotikler

Bakteriyel zatürre antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Hastalığa neden olan bakteri türünün belirlenmesi için testler yapılmalıdır. Bu testlere göre uygun antibiyotik verilir. Antibiyotikler genellikle 3 gün içinde belirtileri azaltmaya başlar. Eğer semptomlar devam ediyorsa doktorunuza giderek tekrar değerlendirmesi için kontrol yaptırmalısınız.


Antiviral ilaçlar

Viral zatürre ve bunun gibi diğer akciğer enfeksiyonları antiviral ilaçlar ile tedavi edilir. Bu ilaçlar genellikle 1 ila 3 hafta içinde belirtileri azaltmaya başlar.






Ateş düşürücüler

Ateş düşürücüler akciğer enfeksiyonu ile ortaya çıkan ateşi düşürmeyi hedeflerler. Ateş düşürücüler arasında en yaygın aspirin ve ibuprofen kullanılır.


Öksürük ilaçları

Akciğer enfeksiyonları ile ortaya çıkan öksürükler öksürük ilaçları ile hafifletilebilir. Bu biraz dinlenmenizi sağlar. Öksürük akciğerlerdeki sıvının atılması için faydalıdır. Bu yüzden öksürüğünüzü tamamen bastırmamanız gerekir.


Hastaneye yatma

65 yaşın üstündeyseniz, kafa karışıklığı yaşıyorsanız, mide bulantınız ve kusmanız antibiyotikler ile duruyorsa, tansiyonunuz düşükse, hızlı nefes alıp veriyorsanız, düzgün nefes almak için yardıma ihtiyacınız varsa ve vücut ısınız normalden düşük ise hastaneye yatmanız gerekecektir.



Akciğer Enfeksiyonu İçin Evde Tedavi



Hava nemlendirici kullanın

Hava nemlendirici vücudunuzun enfeksiyona karşı daha iyi mücadele etmesine yardımcı olabilir. Sıcak hava buharı balgamın etkili bir şekilde azalmasını sağlar.


Ilık banyo yapın

Ilık bir banyo özellikle suya birkaç damla okaliptüs yağı damlattığınızda nefesinizin düzelmesine yardımcı olabilir.


Sıcak Uygulama

Sıcak uygulama yoğun balgamın azalmasına yardımcı olabilir. Bu da daha rahat hissetmenize yardımcı olacaktır.


Sigarayı azaltın

En azından iyileşene kadar bu alışkanlığınızdan uzak durmaya çalışın. Sigara içmek balgamın kötü bir şekilde artmasına neden olur. Sigarayı bırakmak daha çabuk iyileşmenize yardımcı olacaktır.


Dinlenin

Yeterli dinlenmek vücudunuza toparlanmak için ihtiyacı olan enerjiyi verir.


Derin nefes alın

Derin nefes egzersizleri kan akışının güçlenmesi, akciğerdeki enfeksiyonların önlenmesi ve bütün vücudun dinlenmesi için oldukça faydalıdır


Yorucu aktivitelerden uzak durun

Göğüs ve akciğerlerinize fazladan baskı yapacak ağır kaldırma işlerini yapmayın.


Ilık su için

Ilık su içmek balgam oluşumunu azaltmaya ve boğazı rahatlatmaya yardımcı olur. Aynı sonuçlar et suyu, çorba ve bitki çayları içerek de elde edilebilir.


Sarımsak yiyin

Sarımsak doğal bir antibiyotik olduğu için oldukça popülerdir. Bir diş ezilmiş sarımsağı su ile birlikte yutmak sarımsağı en iyi alım şeklidir.


Karanfil ve zencefil karışımını deneyin

Karanfil ve zencefil birleşimi düzenli olarak tüketildiğinde akciğer enfeksiyonu ile mücadelede yararlıdır.






Yeşil çay için

Yeşil çayda bulunan polifenoller akciğerdeki şişkinliği azaltmada, kolay nefes almanızı sağlamada ve daha çabuk iyileşmenizde oldukça etkilidir.





#AkciğerEnfeksiyonuBelirtileriVeTedavisi, #AkciğerEnfeksiyonuİçinEvdeTedavi, #AkciğerEnfeksiyonuNedenleriVeBelirtileri, #AkciğerEnfeksiyonuTedavisi
https://is.gd/Ev9iaz
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: