Bacakta Sinir Sıkışması Belirtileri ve Tedavisi

Temmuz 31, 2018 0 Comments

Bacakta Sinir Sıkışması Belirtileri ve Tedavisi - https://www.sagliklimiyim.com/bacakta-sinir-sikismasi-belirtileri-ve-tedavisi/


Sinir sıkışması, nerede olursa olsun, ilgili sinirin üzerindeki aşırı baskı sonucu meydana gelir. Hepimiz bacakların kemik, kıkırdak kas ve tendon gibi dokularla çevrelendiğini biliyoruz. İşte bu dokulara gerilme, sıkma ve basınç sonucu yüklenildiğinde bacaktaki sinirler zarar görür ve bacakta sinir sıkışması ortaya çıkar.








Bacakta Sinir Sıkışması Belirtileri



Sinirler, beyniniz ile vücudunuzun diğer bölümlerini birbirine bağlar. Eğer vücudun belirli bölümlerinde sinirler zayıflarsa, besleyici maddelerin akışını azaltacak, ve sinir elektriksel uyarım kabiliyetini kaybedecektir. İşte bacakta sinir sıkışmasının bazı belirtileri:






Uyuşma

Bacağınız “uykuya dalma” olarak adlandırılan uyuşukluk hissetmeye eğilimi olur. Uyuşukluk hareket etmenizi zorlaştırır. Ayrıca bacağınız ağırlaşır ve kontol etmesi zorlaşır.


Yayılan Ağrı

Ağrı, bacakta sinir sıkışmasının en yaygın belirtisidir. Ağrı, sinirin sıkıştığı bölgenin dışına yayılabilir. Bu, ağrının dizinizden kalçanıza ya da ayağınıza doğru yayılabilceği anlamına gelir.


Yanma Hissi

Yanma hissi, bacakta sinir sıkışmasının başka bir belirtisidir. Bacağınızın içinde, özellikle ağrıyı hissettiğiniz bölgede bir şeyin yanıyor olduğu gibi bir hisse kapılabilirsiniz.


Kas Çekilmesi

Kas çekilmesi ve istemsiz kasılma bacaktaki sinir sıkışmasının işaretlerinden biridir. Aniden ortaya çıkabilir ve sinirlerinize büyük zarara neden olabilir.


İğnelenme ve Karıncalanma Hissi

İğnelenme ya da karıncalanma hissi de ayrıca bacakta sinir sıkışması problemiyle karşılaşan kişilerde yaygındır. Bacağınızın herhangi bir yerinde ortaya çıkabilecek bu hislere parestezi adı verilir.


Kas Yorgunluğu

Kas yorgunluğu bacakta sinir sıkışması sonucu oluşur çünkü sakatlık kan ve besleyici maddelerin kaslarınıza ulaşmasını engeller. Oturmak ya da ayakta durmak bile ağrı ya da yorgunluğu neden olabilir.


Bacakta sinir sıkışmasının belirtileri gece daha kötüleşebilir. Bacaklardaki rahatsızlık ve ağrı, gece uykuya dalmada zorluk ya da uykusuzluğa neden olur.



Bacakta Sinir Sıkışmasının Nedenleri



Genellikle bacakta sinir sıkışmasının başlıca üç nedeni şunlardır:


Aşırı Kullanım

Sinir sıkışmasının yaygın olan bazı vakaları aşırı kullanımdan kaynaklıdır. Bacakta sinir sıkışmasından muzdarip olanların çoğunun bacaklarını aşırı kullandıklarının farkında olmamaları, sinir sıkışmasının başta gelen sebeplerinden biridir. Bacağınızı faaliyetler yoluyla aşırı kullanmanız, daha uzun sürelerde bacağınızı eklemlerle birleştirebilir. Örneğin, bacağınızla kendini tekrarlayan egzersizler yaparsanız, bacağınızı saran bazı dokulara baskı uygulayabilirsiniz.


İncinme ve yaralanma

Bacaklardaki sakatlıklar da ayrıca bacakta sinir sıkışmasına neden olabilir. Sinirlerinizi çevreleyen dokulardaki sarsılma, bacak sinirlerine ciddi zarar verebilir. Sarsılma bu gibi dokularda gerilme, sıkma ve basınca neden olabilir. Sinirde sıkışma şüphesi duyduğunuz bacağınızın sarsılma geçmişini aklınızda tutmanız gereklidir.






Obezite

Obezite, bacakta sinir sıkışmasının başka bir nedenidir. Bildiğiniz gibi, obezite kişinin hareketsiz bir yaşam tarzı olduğunun açık bir göstergesidir. Düzenli koşmak gibi tekrarlayan aktiviteler sinir sıkışmasına neden olurken, tersine, obezite nedeniyle egzersiz eksikliği de ayrıca sinir ezilmesine neden olur.


Bu, sağlıksız bir kalp sonucu kan dolaşımı yetersizliğine sahip olduğunuz anlamına gelir. Obezite kan dolaşımınızı normal hale getirecek bazı basit egzersizleri yapmanıza engel olabilir ve bu yüzden mevcut bacakta sinir sıkışması rahatsızlığınızın iyileşme sürecini yavaşlatabilir.


Duruş Bozukluğu

Yanlış duruş da uyuşmaya olduğu gibi, ayrıca bacakta sinir sıkışmasına da sebep olabilir.



Bacakta Kas Sıkışması Tedavisi



Tedavi için şu yöntemleri deneyebilirsiniz.


Egzersizler

Yoga ya da bazı belirli esneme egzersizleri sinir sıkışması yaşayanlar için önemlidir fakat bunları sadece uygun yoğunlukta ve doktor gözetimi altında yapmalısınız. Sinirin sıkıştığı bacak için yoga egzersizleri söz konusu olduğunda, sıkışan sinir nedeniyle oluşan ağrının azaltılması için tek ayak üzerinde yoga pozisyonu, en etkili egzersizlerden biridir. Sadece sağ ayağınızı bileklerinizin yakınındaki pürüzsüz yerden tutup arkaya doğru kaldırmaya başlayın. Ardına öne doğru eğilin ve sol elinizi uzatın.


Vücudun ağırlığını uzatılan kol ve dengeleyen ayak üzerinde yoğunlaştırarak ortalayın. Bunun ardından, en fazla 20 saniye bu pozisyonda bekleyin. Bunu her gün, her setten sonra derin nefes alarak, her iki ayağınız için üçer defa tekrarlayın.


Bu egzersizi dizleriniz düz bir şekilde zemine oturarak gerçekleştirin. Ardından avuç içlerinizi ayaklarınıza dokunmak için uzatın ve bu pozisyonu 20 saniye kadar koruyun. Bu da bacakta sinir sıkışması ağrısını azaltmak için başka iyi bir yoldur.


İlaç tedavisi

İbuprofen, aspirin ya da başka bir iltihap ilacı alın. Bu, şişmeyi indirecek ve hissedebileceğiniz ağrıyı azaltacaktır.


Buz kompresi

Başta sakatlığınızı takip ederek 48 saat içerisinde sıkışan sinirinizi buzla soğutun. Sadece, bir havluyla sarılmış buzları 20 dakikadan az olmak üzere, her 2 saatte bir uygulayın.






Sabitleme

Sıkışan sinirin bacağınızdaki yerine bağlı olarak, etrafını sabitlemek bacakta sinir sıkışması için ev tedavisinde uygulanabilir. Özellikle, dizler ve kasıklar gibi bazı eklem yerlerinde esneme miktarını azaltmak, bu yapıları saran sinirlerdeki baskıyı azaltabilir. Sabitleme ayrıca, etkilenen sinirlerinizdeki daha fazla aşınma ve yırtılmayı da azaltır.





#AşırıKullanım, #BacaktaKasSıkışmasıTedavisi, #BacaktaSinirSıkışmasıBelirtileri, #BacaktaSinirSıkışmasıBelirtileriVeTedavisi, #BacaktaSinirSıkışmasınınNedenleri, #BuzKompresi, #DuruşBozukluğu, #Egzersizler, #İğnelenmeVeKarıncalanmaHissi, #İlaçTedavisi, #İncinmeVeYaralanma, #KasÇekilmesi, #KasYorgunluğu, #Obezite, #Sabitleme, #Uyuşma, #YanmaHissi, #YayılanAğrı
https://is.gd/AuYNt9
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: