Göğüs Kafesi Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Temmuz 30, 2018 0 Comments

Göğüs Kafesi Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi - https://www.sagliklimiyim.com/gogus-kafesi-agrisi-nedenleri-ve-tedavisi/


Göğüs kafesi ağrısı genellikle bu bölgedeki bir yaralanmadan dolayı oluşur ve bunu göğüs ağrısı ile karıştırmamak gerekir. Göğüs kafesi ağrısı bir hastalığın veya kalple ilgili bir problemin de habercisi olabilir.


Göğüs kafesi ağrıları genelde göğüs ağrılarıyla karıştırılır, bu da paniğe sebep olur. Fakat bu ağrı genelde dolaşım sistemi değil, göğüs kemiği kaynaklıdır. Göğüs kafesi ağrısı genelde kendini göğüs kemiğinde gösterir, ama yaygın olarak sol üst tarafta da ortaya çıkabilir. Göğse baskı yapmak veya vücudun üst tarafını germek ağrıyı daha da kötüleştirir. Farkı durumlar göğüs kafesinin farklı bölgelerinde de ağrı oluşturabilir. Ayrıca ağrı bölgesinde kıtlama sesi de duyabilirsiniz.








Göğüs Kafesi Ağrısının Nedenleri



Mide Ekşimesi

Mide ekşimesi ağrının alt göğüs kafesinden yayılmasına neden olabilir. Bu hamilelerde daha yaygındır. Mide ekşimesi göğüs bölgesinde yayılan ve zonklayan bir ağrıya sebep olabilir. Bu durum kalp kriziyle karıştırılabilir. Eğer ağrı göğüs bölgesiyle sınırlıysa ve bele ve kollara yayılmıyorsa veya sıkışma ve baskı hissi uyandırmıyorsa, panik yapmaya gerek yoktur.






Tietze Sendromu (Kostokondrit)

Tietze sendromu göğüs kafesi ağrısının en yaygın sebeplerinden biridir. Tietze sendromu göğüs kafesinde bir yaralanma olması sonucunda ortaya çıkar. Göğüsteki kasları ve bağları aşırı zorlamak bu duruma sebep olabilir. Veya rahatsızlığa sebep olan bölge zedelenmiş olabilir. Kaburgalarınızın göğüs kafesiyle birleştiği noktaya baskı yaptığınızda acı hissediyorsanız, bunun tietze sendromu olma ihtimali vardır. Eğer ağrı şiddetliyse veya bir kaza geçirmişseniz, göğüs kafesi kırığı (veya çatlağı) veya kaburga zedelenmesi söz konusu olabilir.


Ameliyat

Göğüs bölgesinden ameliyat olan insanlar göğüs kafesinde ağrı çekebilirler. Eğer iyileşme süreci problemsiz geçmezse, ağrı normalden uzun yıllar boyunca kalabilir. Bu ağrı zamanla azalabilir, fakat stresli aktiviteler ve hava değişiklikleri gibi durumlarda yeniden ortaya çıkabilir.


Eklemin Zarar Görmesi

Göğüs kafesinde veya göğüsteki herhangi bir eklemde görülen ağrı eklemlerin zarar görmesinden kaynaklı olabilir. Eğer ağrı omuzlarda, köprücük kemiğinde veya kaburgalarda hissediliyorsa kireçlenme sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu da eklemlerinize zarar verir. Ağır yük kaldırma gibi aktiviteler ağrıyı daha da kötüleştirebilir. Göğüs kaslarının zarar görmesi de göğüs kafesinde ağrıya sebep olabilir ve derin nefes alıp vererek hafifletilebilir.


İltihaplanma

İltihaplanma göğüs bölgesinde oluşursa göğüs kafesinde ağrıya sebep olabilir. Tietze sendromu, veya kaburga bölgesinde iltihaplanma, hareket ettikçe ve nefes aldıkça artan keskin bir ağrıya sebebiyet verebilir. Aşırı fiziksel egzersiz de iltihaplanmaya ve göğüs kafesinde ağrıya yol açabilir. Aşırı şiddetli vakalarda iltihaplanma akciğer zarı iltihabından dolayı olabilir. Bu enfeksiyon tüberküloz, zatürre, akciğer ve kemik kanseri gibi sonuçlar doğurabilir.






Panik Atak

Anksiyete bozukluğu olanlar panik atak sırasında göğüs kafesinde ağrı hissedebilir. Bu ağrı kalp krizine çok benzer, fakat stres ve kaygı kaynaklıdır. Anksiyete atağı sebeplerini kalple ilgili sorunların belirtilerinden ayırt etmek önemlidir. Böylece yardıma ihtiyacınız olup olmadığına karar verebilirsiniz.



Göğüs Kafesi Ağrısı Tedavisi



Sindirimle alakalı sorunlar için

Eğer rahatsızlığınız sindirimle alakalıysa bunu gidermek için ilaç almanız gerekir. Mide ekşimesi ve reflü ilaçları atak sırasında alınmak için uygundur. Herhangi bir olumsuz etki görmemek için ilaçların talimatlarını okuduğunuzdan emin olun.


Anksiyete atakları için

Anksiyete atağı sırasında kendinizi sakinleştirmek için bir takım şeyler yapmanız gerekir. İnsanlara genelde kalp ritmini normal düzene sokmak için derin nefes alıp vermeleri önerilir. Bir kese kağıdını şişirmek suretiyle nefes alıp vermek bunun düzene girmesine yardımcı olabilir.


İltihaplanma ve Tietze Sendromu için

İltihap sökücü ilaçlar sıkışma hissini ve göğüsteki baskıyı gidermeye yardımcı olabilir. Göğüs bölgesine buz koymak da ağrıya sebep olan sıkışma hissini azaltabilir. Konstrokondriti olanlar bölgeye sıcak kompres uygulayarak rahatlama sağlayabilirler. Dolaşımı etkilememek için bunlarda aşırı kaçmamaya dikkat edin. Eğer göğüs kafesiniz bir yaralanma sebebiyle iltihaplanmışsa bolca dinlenin ve düzelene kadar ağır iş yapmaktan kaçının.


Göğüs kafesi kırıkları için

Eğer bayılıyorsanız, ateşleniyorsanız, solunum problemleri yaşıyorsanız, kanlı kusuyorsanız, karında, sırtta veya göğüs bölgesinde ağrı hissediyorsanız, veya göğüs kafesinde ağrıya ek olarak çarpıntı hissediyorsanız göğüs kafesinde kırılma veya çatlama olabilir. Durumun daha da kötüleşmesini ve kaburgalara zarar vermemesi için mümkün olduğunca çabuk tıbbi müdahalede bulunulmalıdır. Doktorunuz MR, tomografi veya X-ray yoluyla kırılma var mı karar verebilir. X-ray ayrıca zatürre gibi iltihaplanma durumlarını da gösterebilir.






Kalple ilgili sorunlar için

Eğer kalple alakalı bir problem yaşadığınızı düşünüyorsanız derhal tıbbi müdahale almanız çok önemlidir. Acil tıp servisleriyle iletişime geçin ve onlar yardım etmeden önce neler yapabileceğinizi öğrenin. Size yardım gelinceye kadar kalp krizi etkilerini azaltmak için sizden aspirin almanız istenebilir.





#Ameliyat, #AnksiyeteAtaklarıIçin, #EkleminZararGörmesi, #GöğüsKafesiAğrısıNedenleriVeTedavisi, #GöğüsKafesiAğrısıTedavisi, #GöğüsKafesiAğrısınınNedenleri, #GöğüsKafesiKırıklarıIçin, #Iltihaplanma, #İltihaplanmaVeTietzeSendromuIçin, #KalpleIlgiliSorunlarIçin, #MideEkşimesi, #PanikAtak, #SindirimleAlakalıSorunlarIçin, #TietzeSendromuKostokondrit
https://is.gd/C9U4di
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: