Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur?

Temmuz 25, 2018 0 Comments

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur? - https://www.sagliklimiyim.com/hamilelikte-karin-sertlesmesi-neden-olur/


Hamilelikte, zihinsel ve fiziksel birçok değişikliğin olması gayet normaldir. Karında ve midede sertlik hissetmek de bunlardan biri. Karında sertlik genelde önemli bir duruma işaret etmez.





Hamilelikte Karın Sertleşmesi Kısaca


Yaşam editörleri tarafından hazırlanan hastalık kartlari ilgili hastalığa ait en çok merak edilen sorulara kısaca yanıt verir.



  • Dikkat


  • Normal


Endişelenmeli miyim?


Hamilelikte karın sertleşmesi son derece normal bir durumdur. Genelde önemli bir duruma işaret etmez.




Hangi Doktora/Bölüme Gidilir?


Hamilelikte karın sertleşmesi durumlarında Genel Cerrahi bölümüne gidilir.








Hamilelikte Karında Sertlik Nedenleri



Uterusun (Rahim) Büyümesi

Uterus, mesane ve rektum arasındaki leğen boşluğuna yerleşmiş bir organdır ve bebek uterusun içinde büyür. Bebeğin büyümesiyle uterus da büyür ve karın bölgesine baskı yapmaya başlar. Hamilelikte karında sertliğin en temel sebebi karnın ve midenin bu baskı sonucunda gerilmesidir. Bu durum kesinlikle normaldir ve endişelenmeye gerek yoktur.






Ceninin İskelet Sisteminin Gelişmesi

Karında sertlik genellikle altı aydan sonra başlar. Çünkü bu sırada bebeğin iskelet sistemi gelişir ve genişler. Bebeğin vücudundaki kemikler şekillendikçe annelerin de karınları sertleşir. Özellikle hamileliğin sonlarında doğru karın ve mide iyice sertleşecektir.


Zayıf ve Kilolu Kadınlar

Karında sertlik kişinin fizyolojik durumuna göre farklı zamanlarda ortaya çıkar. Zayıf kadınlar genellikle hamileliğin ilk üç ayında karında sertlikten şikayetçi olurken, kilolu kadınlar ise daha çok son üç ayda bunu hissederler.






Cilt Çatlakları

Birçok hamile kadın aynı zamanda ciddi karın ağrıları ile karşılaşır. Ağrı son üç ayda oluşuyorsa, bu gayet normaldir. Çünkü uterusun büyümesi karında baskı yaratacağı için ağrı da oluşturabilir. Ağrı ve sertliğin bir sebebi de cilt çatlakları olabilir. Ama cilt çatlakları karın bölgesine uygulayacağınız çatlak kremleri ile kolayca geçme eğilimindedir.


Kabızlık

Karında sertliğin ana nedenlerinden biri de kabızlıktır. Kabızlık dengeli beslenmeme ve kötü yeme alışkanlıklarından (hızlı yemek gibi) meydana gelir. Kabızlıktan kaçınmak için bol bol lifli gıdalardan tüketmeye özen gösterilmesi gerekir.


Braxton Hicks kasılmaları

Braxton Hicks kasılmaları rahim kaslarında meydana gelen kasılmalardır ve karında sertlik ve sıkılık hissettirebilir. Bu kasılmalar genelde fazla rahatsızlık vermez ve herhangi bir zararı yoktur.






Hamilelikte karında sertlik hissetmek normaldir. Ama size fazla rahatsız veren sertlik ve ağrı durumunda doktorunuzdan yardım isteyin.





#BraxtonHicksKasılmaları, #CenininİskeletSistemininGelişmesi, #CiltÇatlakları, #HamilelikteKarınSertleşmesiNedenOlur, #HamilelikteKarındaSertlikNedenleri, #Kabızlık, #UterusunRahimBüyümesi, #ZayıfVeKiloluKadınlar
https://is.gd/4DQLcs
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: