Kollarda Kaşıntı Nedenleri ve Tedavisi

Temmuz 25, 2018 0 Comments

Kollarda Kaşıntı Nedenleri ve Tedavisi - https://www.sagliklimiyim.com/kollarda-kasinti-nedenleri-ve-tedavisi/


Kollarda kaşıntı genellikle alerjiler nedeniyle oluşur. Bunun dışında “brakiyoradyal pruritus” adındaki bir durum da kolda şiddetli bir kaşıntıya neden olabilir. Alerjiler ve brakiyoradyal pruritus dışında birtakım cilt problemleri de kaşıntı oluşturabilir.







Kollarda Kaşıntı Neden Olur?


1 Alerjiler


Alerjiler, vücuttaki kaşıntıların en yaygın nedenidir. Alerjiye polen, toz gibi cilde temas eden faktörler neden olabileceği gibi, yediğiniz bir yiyecek de sebep olabilir.






2 Brakiyoradyal Pruritus


Cildinizde hiçbir şey olmamasına rağmen, kollarda çok yoğun bir kaşıntı mı oluyor? O zaman “brakiyoradyal pruritus” adlı bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz. Bu hastalıkta kişinin özellikle ön kolunda kaşıntı meydana gelir. Ama kolun üst tarafına ve omuzlara da yayılabilir. Brakiyoradyal pruritus, boyun omurundaki sinirlerin hasara uğramasıyla oluşur. Brakiyoradyal Pruritus genelde cildin belli bir bölgesine etki eder. Örneğin, sadece bir kolda belirti gösterir.


3 Egzama


Egzama ciltte tahrişe neden olan, genelde geceleri etkisi artan bir hastalıktır. Egzama vücudun herhangi bir yerine ortaya çıkabilir. Ama en çok dizlerin arkasında ve kollarda oluşur. Belirtisi, ciltte kızarmış, kuru ve çatlamış yaralardır. Bazen bunların içi su toplayabilir.


4 Liken Planus


Liken planus kronik bir cilt bozukluğudur. Hasta kollarda ve bileklerin iç taraflarında kaşıntı hisseder.


5 Kontakt Dermatit


Kontakt dermatit, alerjenler ve diğer tahriş edici maddeler nedeniyle oluşan bir cilt hastalığıdır. Kaşıntılı kızarıklar, kırmızı şişkinlikler ve etkilenen bölgede su toplanmaları oluşur.


6 Mantar Enfeksiyonu


Dairesel, kaşıntılı kızarıklıklar şeklinde oluşur. Kızarıklık genelde büyür, yaralar ve su kabarcıkları oluşturur. Mantar enfeksiyonu son derece bulaşıcıdır.






7 Zona Hastalığı


Zona hastalığı daha önce su çiçeği geçirmiş hastalarda herpes zoster virüsünün tekrar faaliyete geçmesiyle oluşur. Hasta etkilenen kızarık bölgede karıncalanma, acı, uyuşma ve kaşıntı hissedebilir. Kaşıntılı kızarıklık kolayca su toplayabilir. Daha sonra patlayarak, kurur.



Kollarda Kaşıntı Nasıl Geçer?



Kol kaşıntısı tedavisi altta yatan nedeni teşhis etmekle başlar. Bunun dışında kaşıntıyı hafifletmek için yapabileceğiniz birkaç şey var.


1 Güneş Işığından Korunun


Güneş ışığı kaşıntıyı artıracağı için güneş ışığının cilde direkt temasını engelleyen önlemler alın.


2 Kollarınızı Nemli Tutun


Ciltteki kuruluklar havanın ve giysilerin temasıyla kolaylıkla tahriş olabilir. Özellikle yaş ilerledikçe cilt kuruluğu artacağı için, yaşlı insanların daha da dikkatli olması lazım.


3 Buz Tedavisi


Isı kaşıntı etkisi yapar, buz da bunu hafifletir.


4 Kaşıntı Önleyici Losyonlar


Eczanelerde bulabileceğiniz bazı ürünler kaşıntıyı önlemek için geliştirilmiştir. Daha iyi etki göstermesi için bunları dolapta saklayın.


5 Cildinizi Kaşımaktan Kaçının


Kaşıyarak, belirtileri daha da kötü hâle getirebilirsiniz.


6 Diğer Tedaviler






Antihistamin kremler kaşınmayı azaltabilir. Mentol içeren topikal kremler de işe yarayabilir. Antidepresanlar da ayrıca biraz rahatlama verebilir.





#KollardaKaşıntıNasılGeçer, #KollardaKaşıntıNedenleriVeTedavisi
https://is.gd/g05S0I
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: