Kırmızı örümcek nedir? Neden olur? Nasıl yok edilir? Doğal mücadele nasıl yapılır?

Temmuz 17, 2018 0 Comments

Kırmızı örümcek nedir? Neden olur? Nasıl yok edilir? Doğal mücadele nasıl yapılır? - https://www.sagliklimiyim.com/kirmizi-orumcek-nedir-neden-olur-nasil-yok-edilir-dogal-mucadele-nasil-yapilir/



Kırmızı örümcek, keneye benzeyen, sekiz bacağı olan, derisinin üst kısımları tüylü çok küçük canlı türüdür.


Kırmızı örümcek nedir, ne demek?


Kış mevsiminde ağaç kabuğunun içerisinde yaşayan bu canlılar ağ örmektedir. Senede tahmini olarak 10’a yakın döl vermektedir. Bıraktığı yumurtanın sayısı ise yüzü bulur. Bu canlıların kendi arasında türlere ayrıldığı ifade edilir. Bu türler akdiken akarı, yassı akar, iki noktalı kırmızı örümcek, meyve kahverengi akar ve Avrupa kırmızı örümcektir. Kendini gösterdiği aralık mart ayının sonu ve nisan ayının başlarıdır. Genel olarak taze yaprak ve dallar üzerinde var olmaktadırlar.


Kırmızı örümcek hangi bitkilerde görülür?


Zarar verdiği ağaç çeşitleri kiraz, şeftali, vişne ve kayısıdır. Akarların yaşam tarzları bitkilerin öz suyunu emmeleridir. Yaprakların damarlarında bulunan öz suyu emdikleri zaman ilk olarak yaprakların üst alanlarında beyaz renkte lekeler oluşmaktadır. Sonrasında ise bu renk kahverengiye dönüşür ve bitkinin yapraklarını sarar. Sonrasında ise yapraklar görevini yapamaz hale gelmekte ve bitkiyi besleyememektedir. Bu süreç içinde yapraklar kurumakta ve alınacak olan ürün azalma gösterir.


Kırmızı örümcek nasıl yok edilir?


Kırmızı örümcek ile mücadele edilebilmesi için üreme şekillerinin bilinmesi gerekir. Kış mevsiminde uygulanan kimyasal yöntemler yüksek bir seviyede ölmelerine yol açmaktadır. Nisan ayının başlarında yaprakların büyüteç yardımı ile gözlemlenmesi gerekir. Ortaya çıkan duruma göre ziraat mühendisine danışılır. Canlılar bitkiyi sarmadan ziraat mühendisinin tavsiyesine göre ilaçlama yapılması önerilir. İlaçlama esnasında nem, sıcaklık oranı ve rüzgar gibi faktörlere dikkat edilmesi önemlidir. İstikrarlı bir şekilde mücadele edilmesi halinde süreç başarıyla sonuçlanmaktadır.


Kırmızı örümceklere doğal mücadele nasıl yapılır?

Bu canlılardan kurtulmak için birbirinden farklı mücadele yöntemleri vardır. Bunlardan biri kültürel önlemler olarak tanımlanır. Kış mevsiminde ya da ilkbaharın başlarında ağacın gövdesi, boğaz ve kök kısmındaki kavlamış kabukların kaldırılması gerekir. Bu şekilde altında bulunan canlılar öldürülür. İşlem sırasında yere dökülen yaprakların bulunduğu alandan uzaklaştırılması tavsiye edilir. Bahçe ve bitkilerin bakım işlerinin düzenli bir biçimde yapılması önem teşkil eder.


Kırmızı örümcek ilacı nasıl yapılır? Kullanımı nasıl olur?

Örümceklerden kurtulmak için uygulanan diğer yöntem kimyasal uygulamalardır. Bu yöntemde kış mücadelesi bulunmamaktadır. Fakat öteki canlılar için yapılan kış mücadelesi uygulamasında kış mevsimini yumurta olarak geçiren kahverengi ve Avrupa kırmızı örümceklere karşı da etki sağlar. Kimyasal uygulama ilaçlamayı kapsar. Uygulanacak olan ilaçlar için ziraat mühendisine danışılması gerekir. Bunun dışında akarlar için kimyasal ilaçlamanın zamanı önemlidir. İlaçlama sürecinin belirlenmesi için bölgedeki akarların yoğunluğu bilinmelidir. On ağaçta koparılan yüz yaprak için sayım yapılması gereklidir. Tahmini olarak yapılan sayım içinde sekiz ila on adet yaprağın üst kısımlarında kırmızı örümcek var ise ilaçlama yöntemine başvurulmalıdır. Bu canlıların giderilmemesi halinde bitkiler verimliliğini kaybeder. Kırmızı örümcek probleminin ortadan kaldırılması için mutlaka ziraat mühendisine başvurulması gerekmektedir.




#DoğalMücadeleNasılYapılır, #KırmızıÖrümcek, #KırmızıÖrümcekHangiBitkilerdeGörülür, #KırmızıÖrümcekIlacıNasılYapılırKullanımıNasılOlur, #KırmızıÖrümcekNasılYokEdilir, #KırmızıÖrümcekNedir, #KırmızıÖrümcekNedirNedenOlurNasılYokEdilirDoğalMücadeleNasılYapılır, #KırmızıÖrümceklereDoğalMücadeleNasılYapılır, #NasılYokEdilir, #NeDemek, #NedenOlur, #Nedir
https://is.gd/gYoSWE
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: