Yüz Sarkması Nedenleri ve Tedavisi

Temmuz 20, 2018 0 Comments

Yüz Sarkması Nedenleri ve Tedavisi - https://www.sagliklimiyim.com/yuz-sarkmasi-nedenleri-ve-tedavisi/


Yaş almanın en acımasız ve kaçınılmaz etkilerinden biri yüz sarkması. Bu etkiyi tamamen yok etmek imkansız olsa bile bazı farkındalıklar ve yöntemler ile yavaşlatmak mümkün.








Yüz Sarkması Neden Olur?



Yüz sarkması genellikle aşağıdaki etkenlerin zamana yayılması ile belirgin hâle geliyor. Yaşlanmak da bu faktörlerin daha fazla etki göstermesine neden oluyor.






Telefon Ve Tabletlerin Aşırı Kullanımı

Kozmetik cerrahı Mervyn Patterson’un The Week’te yayınlanan bir makalesine göre akıllı telefon ve tabletlere bakmak için öne doğru sürekli eğilmek özellikle çene altında sarkmaya neden oluyor.


Bazı Yüz İfadeleri

Yüz kaslarını aşağı indiren yüz ifadeleri (somurtmak gibi) sık tekrarlandıklarında uzun vadede yüz sarkmasına neden oluyor.


Ani Kilo Kaybı

Kısa zamanda çok miktarda kilo vermek yüz sarkmasına neden olabilir. Çünkü yağlarınızdan kurtulmuş olabilirsiniz ama cildiniz olduğu yerde duruyor.


Çok Yağsız Yemek

Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri hücre zarlarının doğal yapısını destekliyor. Sağlıklı hücre zarları da gergin bir yüz demek. Sağlıklı yemeye çalışırken yağlı besinleri hepten bırakmak yüz sarkmasına neden olabilir.


Şeker

Kaçınmanız gereken bir besin varsa o da basit şeker. Şeker glikasyon adı verilen bir tepkimeye neden oluyor. Bu tepkimede şeker molekülleri protein liflerine saldırarak cildin kollajen kaybetmesine ve yüz sarkmasına neden oluyor.


Diş Bakımı

Diş hekiminiz dişlerinize bakım yaparken bazı aparatlarla yüz kaslarınızı ve cildinizi fazlaca germek zorunda kalabilir. Bu durumda da yüz sarkması yaşanabilir.


Yatış Pozisyonu

Yanınız üzerine yatarken yüzünüz fazla baskıya maruz kalırsa yüz sarkması ortaya çıkabilir.


Hormon Dengesizlikleri

Yaşlandıkça azalan östrojen hormon seviyeleri kadınlarda yüz sarkmasına neden oluyor. Çünkü östrojen hormonu elastin ve kollajen üreten fibroblast hücreleri teşvik ediyor.


Aşırı Egzersiz

Yer çekiminin zararlı etkilerinden biri daha. Özellikle koşarken yüz kaslarının ve cildin sürekli aşağı yukarı gidip gelmesi orta ve uzun vadede önemli ölçüde yüz sarkmasına neden oluyor.






Güneş

Güneşin ultraviyole ışınlarının cildimize zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bronzlaşma etkisini hemen görebilirsiniz ama belli bir yaştan sonra yüz sarkması sürprizi ile de karşılaşabilirsiniz.



Yüz Sarkması Nasıl Geçer?



1 Genel Önlemler


Aşağıdaki önlemler sayesinde yüz sarkmasına neden olabilecek etkenlerin uzun vadedeki belirtilerini azaltabilirsiniz:


  • Yan yatıyorsanız yanağınıza yumuşak bir yastığın temas ettiğinden emin olun.

  • Ani değil, aşamalı olarak kilo verin.

  • Koşu yerine başka egzersizler yapmayı düşünebilirsiniz.

  • Güneş kremi kullanmadan güneşe çıkmayın.

  • Beslenme programınızda illa ki sağlıklı yağlar olsun. Balık tüketebilirsiniz.

  • Somurtmak yerine gülümsemek için nedenler arayın.

2 Yüz Egzersizleri


Yüz egzersizleri uygulamak yüz kaslarını kuvvetlendirip gerer. Bu sayede cildiniz de daha diri ve gergin olacaktır:


  • Çenenizi öne çıkarın. Sonra alt dudağınızla yavaş yavaş üst dudağınızı kavrayın.

  • Ağzınız kulaklarınıza varana kadar gülümseyin. Sonra yanağınızı olabildiğince aşağı doğru hareket ettirin.

  • Yanağınızın bir tarafını hava ile doldurup gerin. Sonra bu havayı yanağınızın diğer tarafına kaydırın.

3 Cilt Besleyiciler


Piyasada birçok farklı cilt besleyici ürün bulunmaktadır. Bu krem ve losyonlar mikro düzeydeki cilt çukurlarına dolgu etkisi yaparak ve cilde ihtiyaç duyduğu temel ögeleri sunarak gerginleşmesini sağlar. Ancak yüz sarkması vakalarında cilt besleyici ürünler ancak belli bir aşamaya kadar yararlı olmaktadır.


4 Kozmetik Cerrahi


Fazla miktarda yüz sarkması olan kişilerde yüz gerdirme (face lift) ameliyatı uygulanabilir. Bu operasyonda amaç çene altını kaldırmak ve boyun çevresini temizlemektir. Çene hattı öne çıkarılır.






Kilo kaybından sonra ortaya çıkan yüz sarkmasında penikülektomi adı verilen fazla deriyi alma ameliyatı uygulanabilir.





#AniKiloKaybı, #AşırıEgzersiz, #BazıYüzİfadeleri, #ÇokYağsızYemek, #DişBakımı, #Güneş, #HormonDengesizlikleri, #Şeker, #TelefonVeTabletlerinAşırıKullanımı, #YatışPozisyonu, #YüzSarkmasıNasılGeçer, #YüzSarkmasıNedenOlur, #YüzSarkmasıNedenleriVeTedavisi
https://is.gd/YclDn8
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: