Yara İzleri için Lazer Tedavisi
Yara İzleri için Lazer Tedavisi - https://www.sagliklimiyim.com/yara-izleri-icin-lazer-tedavisi/
Yara izlerinin görünümlerini azaltmak için lazer tedavisi kullanılabilir. Cildin dış katmanını yok etmek için ışık terapisi kullanılabilir ya da zarar gören cilt hücrelerini yenilemek için hücreleri uyarma yoluna gidilebilir. Yara izlerini yok etmek için uygulanan lazer tedavisiyle siğil, ciltteki kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri ve keloitler de yok edilebilir. Yara izleri tamamen iyileşmese de yapılan çalışmalar lazer tedavisinin yara izlerinin görünümlerini ve yoğunluklarını azalttığını gösteriyor.
Yara İzleri için Lazer Tedavisi
Yaşam editörleri tarafından hazırlanan hastalık kartlari ilgili hastalığa ait en çok merak edilen sorulara kısaca yanıt verir.
Dikkat
Normal
Endişelenmeli miyim?
Lazer tedavisinin ağrı, şişlik, kızarıklık gibi hafif dereceli yan etkileri olabilir. Bu yan etkiler birkaç gün içinde ortadan kaybolurlar.
Hastahanede Kalır mıyım?
Yara izlerini yok etmek için uygulanan lazer tedavisi ayakta yapılan bir işlemdir. Hastanede yatmanızı gerektiren bir durum değildir. Sertifikalı bir dermatolog tarafından yapılmalıdır.
Kaç Günde İyileşir?
Lazer tedavisinin sonuçlarının aksaması gibi bir durum söz konusu değildir. 3 ila 10 gün arasında iyileşme gözlenir.
Hangi Doktora/Bölüme Gidilir?
Yara izleri için lazer tedavisi için Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) bölümüne gidilir.
Yara İzleri için Lazer Tedavisi
Lazer tedavisi, ışın demetlerini kullanarak vücutta hasar gören yerleri iyileştirir. Tümörleri yok etmek için ve büyümelerini engellemek için, göz bozukluklarını gidermek için, saç dökülmesini engellemek için ve acıyı yok etmek için kullanılabilir. Lazer tedavisi, yara izlerinin görünümlerini de hafifletebilir.
Yara izlerini yok etmek için uygulanan lazer tedavisinde hastanede kalmanıza gerek yoktur. Doktorunuz hasar görerek yara izi oluşan bölgenize ışın atar ve böylelikle yara görünümünü azaltır. Lazerle yok edilebilen izler:
- Kesik yaraları
- Yanık izleri
- Sivilce izleri
- Yaşlanma lekeleri gibi ciltte pigmentleşme sonucunda oluşan lekeler
Bu işlem ısı ve ışık içerdiğinden, ışık hassasiyetiniz varsa doktorunuz bu tedaviyi önermeyebilir. Bazı ilaçlar bu tür bir hassasiyete sebep olabilir. Lazer tedavisini kullanmak için iyi bir aday olup olmadığınızı doktorunuzla görüşerek öğrenebilirsiniz.
Ayrıca, kanama riski olabileceğinden, kan inceltici ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuz lazer tedavisini önermeyebilir.
Bunun dışında, doktorunuzun lazer tedavisini önermeyeceği durumlar:
- Aktif şekilde sivilce oluşumu
- İltihaplı cilt yaraları
- Esmer ten
Lazer Tedavisi Yaptıran Kişilerin Önceki ve Sonraki Halleri
Akne İzlerinin Giderilmesi
Lazerin yüzeye uygulanmasıyla aknenin sebep olduğu yara izleri giderilebilir.
Lazerle Cilt Soyma
Lazerle cilt soyulduğunda, cildin üst katmanı yakılır. Cilt iyileşmeye başladığında, yeni gelen cilt çok daha genç ve yumuşak görünümlü olur.
Lazer Tedavisi Ne Kadar Tutar?
Yara izlerini yok etmek için uygulanan lazer tedavisi kozmetik amaçlı olduğundan sigortanız bu tedaviyi karşılamaz.
Tedavinin size maliyeti bazı etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir:
- Yaranın boyutu
- Yaraların sayısı
- İhtiyacınız olan seans sayısı
İstediğiniz sonuçları elde etmek için birden fazla seansa ihtiyacınız olabileceğini dikkate alın. Doktora tedavi için gittiğiniz her seans için ayrı ödeme yapacaksınız.
Lazer tedavi ücreti değişken olduğundan, işleme başlamadan önce birden fazla yerle görüşüp ücretleri karşılaştırmanızda fayda var. Bazı yerlerde tedavi işlemine ek olarak danışmanlık ücreti de ödeyebilirsiniz.
Bu tedavinin sonrasında istirahat etmeniz gerekmediğinden işinizden izin almanıza da gerek yoktur. Ertesi gün bile işinize gidebilirsiniz.
Lazer Tedavisi Nasıl İşe Yarar?
Lazer tedavileri, yaranın kaybolmasını sağlamazlar. Sadece yaranın daha az görülür hale gelmesine yardımcı olurlar.
Vücutta yara oluştuğunda yarayı iyileştirmek için bir süreç başlar. Yarayı mikroplardan korumak için yara kabuğu oluşur ve iyileşme süreci tamamladığında bu yara kabuğu düşer. Bazen, yara kabuğunun altındaki cilt, vücudun geri kalanıyla aynıdır. Ancak, yaranın derinliğine bağlı olarak, yara kabuğu düşse bile yara orada kalabilir.
Bu tür yaraların görünümleri zamanla azalabilir. Yaralar kalıcı bir iz bıraktığında hasar gören cilt lazerle soyulur. Bu işlem, cildin tonunu ve görünümünü hafifletir.
Bu lazerler, yaralı dokudaki kan damarlarını hedef alarak kızarıklığı azaltmaya çalışırlar. Aynı zamanda, cildin yüzeyini uyararak yeni cilt hücrelerinin oluşmasını sağlar.
Yara İzlerini Yok Etmek için Lazer Tedavi İşlemleri
Yara izini geçirmek için dermatoloğa danıştığınızda sizin için en iyi işlemin hangisi olduğuna karar verecektir. Bu işlem için size önerebilecekleri yöntemler:
Ablatif Lazer
Bu tip lazer tedavisinde, yara görünümü, siğil ve kırışıklıklar hedef alınır. Cildin üst yüzeyi soyularak, cilt yüzeyindeki hasarlı tabaka götürülür. Daha derin yaralar için doktorunuz karbon dioksit ya da erbiyum lazer kullanabilir.Fraksiyonel Lazer
Pigmentleşen hücrelerin oluşturduğu koyulaşan cilt yüzeyine nüfuz ederek bu hücreleri yok eder. Bu işlem, kolajen üretimini de artırarak cilt yenilenmesi sağlar. Böylelikle yara izleriniz daha az görünür hale gelirler.Non-Ablatif Lazer
Kızılötesi ışınlar, cildin iç katmanına gönderilir. Bu ışınlar, kolajen üretimini destekleyerek hasar gören cildin yenilenmesini sağlar.Yara izlerini yok etmek için uygulanan lazer tedavileri, hastanede kalmanızı gerektirmeyen, uyanık bir şekilde işlem gördüğünüz tedavilerdir. Tedavinin uzunluğu değişkenlik gösterir. Tedavi sırasında hafif bir rahatsızlık hissedebilirsiniz. Doktorunuz acı hissetmemeniz için uygulamanın yapılacağı bölgeye anestezi uygulayacaktır. Daha büyük bir yara için lazer uygulaması yapılıyorsa sedasyon da isteyebilirsiniz.
Lazer Tedavilerinin Herhangi Bir Riski ya da Yan Etkisi Var mıdır?
Bu işlem, hasar görmüş cilt hücrelerini tedavi etmek için ışık ve ısı kullandığından bazı yan etkiler yaşayabilirsiniz:
- Yaralanma
- Şişme
- Kaşıntı
- Kızarıklık
- Kanama
- Acı
Lazer Tedavisi Yapıldıktan Sonra Ne Yapmalısınız?
İyileşme süreci kişiden kişiye değişse de, genellikle 3 ila 10 gün arasında cildiniz iyileşir. Doktorunuz tedaviden sonra uygulamanız gereken bazı tavsiyelerde bulunabilir. Bu tavsiyeler:
- İşlemden sonraki 4 – 6 hafta boyunca işlem yapılan bölgeye doğrudan güneş ışığı gelmesini engelleyin.
- Şişmeyi önlemek için uygulamayı yaptırdığınız bölgeye buz torbası ya da nemli bir bez koyun.
- İhtiyacınız olursa ağrı kesici için.
- İşlem sonrasında doktorunuzun belirteceği günden itibaren bölgeyi yıkayın ve nemlendirici sürün.
- Yüzünüze işlem yapıldıysa, birkaç gün boyunca makyaj yapmaktan kaçının.
Lazerle ciltteki yaraların tedavisi kısa süren bir işlem olsa da, sonuçları kalıcı olmayabilir. İlerleyen dönemde tedaviyi tekrarlamanız gerekebilir.
Sonuçlarını her zaman anında göremeyebilirsiniz. Farkı hissetmek için birkaç hafta hatta bazı durumlarda birkaç ay beklemeniz gerekir.
Lazer Tedavisi Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar
Lazer tedavi yaptırmaya karar verdikten sonra, doktorunuz sizi işleme hazırlamak için bilgi verecektir. Tedaviden önce bazı önlemler almak isteyebilirsiniz:
- Tedavinizden önceki en az iki hafta boyunca sigara kullanmayın.
- Aspirin, vitamin ve mineral takviyesi ya da iyileşme sürecini yavaşlatabilecek başka ilaçlar kullanmayın.
- Retinol ya da glikolik asit içeren cilt bakım ürünlerini işlemi yaptırmadan önceki 4 hafta boyunca kullanmayın.
- Güneş koruyucu krem kullanın. İşlemden önce güneşe maruz kalmaktan kaçının.
- Lazer tedavisini yüz bölgeniz için yaptırıyorsanız ve dudaklarınızda uçuk varsa, doktorunuz tedavi sonrasında yayılma olmaması için antibiyotik verebilir.
Lazer Tedavisini Yaptıracak Yeri Nasıl Bulabilirsiniz?
Yara görünümlerini azaltmak istiyorsanız, lazer tedavisi istenen sonuçları sağlayabilir.
Bu işlemi yapması için sertifikalı bir dermatolog bulmanız çok önemlidir. Fiyat ve işlemin detaylarıyla ilgili bilgi almak için lazer tedavi yapılan hastanelere danışabilirsiniz.
#LazerTedavilerininHerhangiBirRiskiYaDaYanEtkisiVarMıdır, #LazerTedavisiNasılİşeYarar, #LazerTedavisiNeKadarTutar, #LazerTedavisiÖncesiYapılmasıGerekenHazırlıklar, #LazerTedavisiYapıldıktanSonraNeYapmalısınız, #LazerTedavisiniYaptıracakYeriNasılBulabilirsiniz, #YaraİzleriIçinLazerTedavisi, #YaraİzleriniYokEtmekIçinLazerTedaviİşlemleri
https://is.gd/aowsAX
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: