Şişmanlatmayan Çikolata (Dr.Ender Saraç’ın önerisi )

Ekim 06, 2018 0 Comments

Şişmanlatmayan Çikolata (Dr.Ender Saraç’ın önerisi ) - https://is.gd/dvveTU

3 top=68 kalori =1 elma bilgisi altında, keçiboynuzu tozu gerçek bir demir kaynağı, cevizde doğal yağ.


Şişmanlatmayan Çikolata ( 35-36 top )


1 su bardağı çekirdeklerinden ayrılmış gold hurma (Medine hurma kullanırsanız, belki biraz suda bekletmeniz gerekir )

1 çay bardağı ceviz

1 çorba kaşığı bitter kakao ( yağ oranı düşük )

1 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu

süslemek için ; 1 çay bardağı kadar hindistan cevizi

Yapılışı:


Rondoya çekirdeklerinden arınmış hurma + cevizi koyup,çekin.

Bu karışımı rondodan çekerken, hemen toparlanıp,sert top olacak.

İçine 2 çorba kaşığı ılık su ekleyin.

Suyu ekledikten sonra kakao + keçiboynuzu tozunu da koyup,karıştırın.

Sonra elinizi ıslatıp, minik toplar yapın.

Benim toplarım oldukça ufak oldu, tam 1 yudumluk.O yüzden 35-36 tane çıkıyor.

Bir tabağa hindistan cevizini döküp,topları içine atın.

Tabağı ileri geri sallayarak hurma toplarını hindistan cevizine bulayın.

Buzdolabında saklayın.



#ŞişmanlatmayanÇikolataDrEnderSaraçInÖnerisi
https://is.gd/dvveTU
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: