Kalp Hastalığını Önlemek İçin Sağlıklı 33 Besin

Temmuz 31, 2019 0 Comments

Kalp Hastalığını Önlemek İçin Sağlıklı 33 Besin - https://sagliklimiyim.com/kalp-hastaligini-onlemek-icin-saglikli-33-besin/

Bazı gıdaların kalbinizin sağlığını iyileştirmek için en iyi olduğu bilinmektedir. Kalbinizi sağlıklı tutmak için bu yiyecekleri düzenli olarak kullanabilirsiniz. Eğer obez bir kişiyseniz, kilo, kan basıncı ve kolesterolü kontrol etmek de önemlidir. Kardiyovasküler sağlık için 33 kalp sağlıklı gıdaların listesi aşağıdadır.





1. Domates





Domates ayrıca potasyum ve C, K ve A vitaminleri ile doldurulur. Bunlar vücudunuzu kanserden ve kalp hastalıklarından koruyabilir. Domateslerde bulunan jöle benzeri madde kanın pıhtılaşmasını önleyen salisilatlarla zenginleştirilmiştir. Günlük 1-2 domates veya 1 su bardağı domates suyu tüketmeyi deneyin.





2. Kahve





Kahve kan akışını iyileştirmede faydalıdır, kan damarlarının düzgün çalışmasına yardımcı olur ve kardiyovasküler hastalık olasılığını azaltır. Antioksidanları yüksek olan sade kahve tüketmeyi deneyin.





3. Ispanak





Ispanak, vücudunuza ekstra güç veren bir başka yeşil yapraklı sebzedir. Farklı araştırmacılar ıspanağın, A Vitamini ve K Vitamini ile zenginleştiği için kalp krizi riskini azaltacağını keşfetti. Haftada iki kez 1 bardak ıspanak çorbası iç. İnsanlar ıspanağı sandviç ve salatalarda da kullanabilirler, çünkü genel sağlığınız için iyidir.





4. Soya Fasulyesi





Soya fasulyesi, kalp hastalığına karşı yardımcı olan besinlerle doludur. Ayrıca, arter tıkanmasına neden olabilecek LDL kolesterol seviyesini azaltır. Öte yandan, soya fasulyesi yararlı HDL kolesterol seviyesini korur.





5. Keten tohumu





Bu küçük tohumlar, sadece hoş bir tat vermekle kalmayıp aynı zamanda sayısız sağlık yararları sağlayan birçok besin maddesi ile doludur. Kolesterol seviyesini azaltabilen keten tohumunda çözünür lif bulunur. Dahası, bu tohumlar sizi kalp hastalıklarına karşı da koruyabilir.





6. Çilek





Çilek, yaban mersini, böğürtlen ve ahududu bu kategoriye dahildir. Yaban mersini antioksidanlar bakımından zengindir, çilekler ise manganez ve C vitamini ile zenginleştirilmiştir. Bir araştırmaya göre, bu iki meyvelerin kadınlar arasında kalp krizi geçirme şansının% 34 daha az olduğu görülüyor. Yararlarını elde etmek için her hafta bu meyvelerden herhangi birini ½ fincan yemeye çalışın.





7. Somon balığı





Somon, mükemmel bir tada sahip olan ve aynı zamanda omega-3 yağ asitleri, protein ve D vitamini gibi birçok besini de içeren bir tür balıktır. American Heart Association, kalp hastalıklarını önlemek için her hafta 2 porsiyon yemek yemesini tavsiye etti. Ayrıca yüksek tansiyon için etkili olduğu bulunmuştur. Evde kolayca somon yemek yapabilirsiniz.





8. Yoğurt





Bir araştırma çalışmasına göre, düzenli olarak yoğurt tüketen yaşlı kadınlarda karotis arter duvarlarında daha az kalınlaşma olduğu ortaya çıkmıştır. Bu, dişilerin daha az kalp krizi ve felç geçirme şansı olduğu anlamına gelir. Yoğurtta bulunan probiyotikler, bağırsak içindeki kötü ve iyi bakteri dengesini artırarak vücuttaki mikropların büyümesini durdurabilir. Aynı zamanda iyi bir fosfor ve kalsiyum kaynağıdır, yani kemiklerinizi güçlendirir.





9. Kuru üzüm





Diş eti hastalığına ve iltihabına neden olan bakterilerle savaşabilir. Kalp sorunu, diş eti hastalığından muzdarip kişilerde daha yaygındır. Aynı zamanda kan basıncını düşürmede yardımcı olur.





10. Avokado





LDL kolesterolü azaltabilen ve HDL kolesterolü artırabildiği için iyi yağ sayılan tekli doymamış yağa sahip tek meyvedir. Ayrıca lif, C vitamini ve potasyum vardır. Bu meyve lezzette leziz ve kremsidir. Sandviçlere, tostlara veya salatalara ekleyebilirsiniz.





11. Elmalar





Elmalar antioksidanlar, C vitamini ve lif bakımından yüksektir. Günlük elma alımı, kolesterol seviyenizi düşürmede yardımcı olabilir. Teni de dahil olmak üzere bütün elmaları yemeye çalışın ve her gün öğle veya kahvaltıda bir elma yeme alışkanlığı kazanın. Bu meyveyi açlığınızı gidermek için atıştırmalık olarak da yiyebilirsiniz.





12. Granola





Granola, tekli doymamış yağlara ve omega-3 yağ asitlerine sahip olduğu için kalp için çok işe yarar. Kolesterol seviyesini düşürmede yardımcı olur ve aynı zamanda kalp hastalıklarını önler. Hem süt hem de yoğurt içine ekleyebilirsiniz.





13. Havuç





Havuç sadece gözleriniz için değil, kalp için de iyidir. Koroner arter hastalığından korunmanızı sağlayacak beta-karoten (antioksidanlar) ve K Vitamini bakımından zengindir. Ayrıca kemiklerinizi, saçınızı, cildinizi ve gözlerinizi sağlıklı tutar.





14. Lahana





Lahana, çeşitli antioksidanlar, E Vitamini, Omega-3 yağ asitleri, potasyum, folat ve elyaf içerdiği için yeşil yaprak kategorisinde bulunur. Ayrıca, plakların yapışmasını önlemek için arterlerin etrafına kaplama yapan bir proteine ​​sahiptir.





15. Kırmızı Şarap





HDL kolesterolü yükseltmede etkilidir ve kalbinizi herhangi bir hastalıktan uzak tutar. Kırmızı şarap, kan damarlarının kalbin içindeki zarını koruyan polifenollerle (antioksidanlar) zenginleştirilmiştir. Aynı zamanda kan pıhtılarını önler ve LDL kolesterolü düşürür.





16. Sarımsak





Antifungal, antiviral ve antibakteriyel gibi çeşitli sağlıklı özelliklere sahiptir. Ayrıca kan basıncını düzenleyebilir ve arterlerin sertleşmesini azaltır. Bütün bu faydaları elde etmek için her gün bir diş sarımsak yeterlidir.





17. Patates





Patates dünyanın her yerinde ünlüdür ve her yaştan insan onları cips şeklinde yemeyi çok ister. Patateslerin fiyatı daha düşük, ancak sağlıklı yiyecekler listesinin başında. Antioksidanlar, C vitamini, lif, potasyum ve sağlıklı besinlerle zenginleştirilmiştir.





18. Papaya





Papaya ayrıca sebze dükkanlarında ve marketlerde kolayca bulunabilen bir başka sağlıklı besindir. Bu meyve E, C Vitamini ile doludur ve ayrıca kolesterol seviyenizi, inme ve kalp krizinizi kontrol etmenize yardımcı olur.





19. Zeytinyağı





Zeytinyağı, yemek yapmak için kolesterol, trans yağ, şeker ve tuz içermediğinden en iyisidir. Bu yağ sadece vücut için iyi olan tekli doymamış yağ içerir. Bir çalışma, 1 hafta boyunca her gün 2 yemek kaşığı zeytinyağı kullanan kişilerin, kandaki antioksidan seviyelerinin ve kandaki kolesterol seviyelerinin azaldığını ortaya koydu. Bu yağı düzenli olarak kullanarak kalp hastalığından, meme kanserinden, sindirim problemlerinden ve erken yaşlanmayı önleyin.





20. Portakallar





Portakal, kolesterol, kalp yetmezliği ve yüksek tansiyonun azaltılmasına yardımcı olan yüksek miktarda C vitamini içerir. Portakal içinde bulunan bitki pigmentleri, tümör büyümesini geciktirebilir veya önleyebilir. Çözünebilir lifi kolesterol seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur. Portakaldaki potasyum içeriği kan basıncınızı normal tutar.





21. Elmalar





Elmalar, beyin hücrelerini herhangi bir dejenerasyondan koruyan güçlü antioksidan olan quercetin’e sahip oldukları için birçok sağlık yararı ile ilişkilidir. Bu meyve kolesterol seviyesini düşürebilir ve kalp krizini önlemede etkilidir.





22. kırmızı dolmalık biber





Vitamin C, potasyum, lif ve antioksidanlarla zenginleştirilmiştir. Kanser, kalp hastalığı ve aterosklerozun önlenmesinde yardımcı olurlar. Ayrıca cildinizi, saçlarınızı, kemiklerinizi ve dişlerinizi sağlıklı tutabilirler.





23. Mercimek





Bunlar bitki bazlı protein ve liflerin en iyi kaynağıdır. Kan şekeri seviyesini stabilize edebilir, sindirim sistemini düzenleyebilir, enerjiyi artırabilir ve herhangi bir kalp hastalığının olasılığını azaltabilir. Mercimek sadece sağlıklı değil aynı zamanda lezzetli bir tada sahiptir.





24. Brokoli





Brokoli K vitamini, C vitamini, kalsiyum, lif ve mineral içerir. Antiinflamatuar ve detoksifiye edici etkileri vardır. K vitamini kemik sağlığını arttırmada yardımcıdır.





25. Bitter Çikolata





Bitter çikolata çoğunlukla tatlı tadı nedeniyle bireyler tarafından sevilir. Ayrıca magnezyum, antioksidanlar ve fiber ile yüklenir. Kan dolaşımını iyileştirmek, bilişsel yetenek ve kan basıncını düşürmek ve pıhtılaşmayı önlemek için haftada birkaç kez tüketmeye çalışın.





26. Chia Tohumları





Bu tohumlar kalp için başka bir sağlıklı besindir. Lif, kalsiyum, manganez, omega-3 yağ asitleri ve magnezyum içerirler. Bunları diyetinize eklemek metabolizmanın iyileştirilmesine yardımcı olabilir ve aynı zamanda kan basıncını ve kan şekerini stabilize edecektir.





27. Soya Sütü





Soya Sütü normal süt gibi değildir. Kolesterol içermez ve ayrıca hem çoklu doymamış yağlar hem de tekli doymamış yağlar içerir. Bu iki yağ, kolesterol seviyesini düşürür ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Her gün bir bardak Soya Sütü içmeyi alışkanlık haline getirin.





28. Kavun





Niasin, potasyum, A vitamini, B6 vitamini, C vitamini ve lif ile zenginleştirilmiş bir başka sağlıklı besindir. Potasyumun pıhtı oluşumunu ve hipertansiyonu önlemede yardımcı olduğu zaten tartışılmıştır. Bütün gün boyunca bu meyveyi istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.





29. Tam Tahıllar





Kepekli tahıllar kanser ve kalp hastalıklarını önlemek için iyi bulunmuştur. Bunlar karbonhidrat bakımından yüksektir ve sinir sisteminize, beyninize ve kalbe enerji sağlar. Sağlığı korumak için bu taneleri soya sütüyle birlikte yemeye çalışın.





30. Yulaf ezmesi





Kahvaltınızda yulaf ezmesi tüketmeniz tavsiye edilir çünkü kan basıncını, kolesterol seviyesini düşürür ve diyabeti önler. Ayrıca atardamarlarınızı temizler ve kalp hastalıkları tehlikesini azaltır. Lif içeriği size daha serin bir his verir ve iştahınızı bastırır.





31. Kabuklu deniz ürünleri





Bu balık hakkında hiç bir şey duymamış olabilirsiniz ama bunun besinlerle dolu olduğunu bilmek sizi şaşırtacaktır. Kabuklu balık örnekleri arasında karides, ıstakoz, istiridye, yumuşakçalar, istiridye bulunur ve hepsi omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.





32. Mantarlar





Mantarlar ateroskleroz ve kalp hastalıkları riskini azaltan zengin niasin kaynağıdır (vitamin). Ayrıca, prostat kanserinin önlenmesine yardımcı olan selenyum içerir. Japonca bir araştırmaya göre, mantarlar yüksek glutamik asit içeriği nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirebilir.





33. Kuruyemiş





Fındık yemenin sayısız yararı var. Harvard araştırma çalışmasına göre düzenli olarak fındık yiyen kadınlarda tip II diyabet görülme olasılığı% 20 daha azdır. Ayrıca arterlerin astarını iyileştirir, kan pıhtılarını önler ve LDL kolesterolünü azaltır.





Sonuç





Bu 33 gıda, kalbiniz için süper sağlıklı gıdalar olarak kabul edilir. Kalp hastalığından kaçınmak istiyorsanız, günlük diyetinize bunları eklemelisiniz.



#BitterÇikolata, #Brokoli, #ChiaTohumları, #Granola, #KalpHastalığınıÖnlemekİçinSağlıklıKalpBesinleri, #KırmızıDolmalıkBiber, #Papaya, #SoyaSütü, #TamTahıllar
https://sagliklimiyim.com/kalp-hastaligini-onlemek-icin-saglikli-33-besin/
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: