Kalp Hastalığı veya Kanser Olmayan 5 Ölümcül Hastalık

Eylül 05, 2019 0 Comments

Kalp Hastalığı veya Kanser Olmayan 5 Ölümcül Hastalık - https://sagliklimiyim.com/kalp-hastaligi-veya-kanser-olmayan-5-olumcul-hastalik/

Kanser ve kalp hastalıkları, orta yaşlı kadınlarda ölüme neden olabilecek en ölümcül hastalıklardan biri olarak kabul edilir. Bu iki hastalık kadınların da% 30 ila% 55’ini etkileyebilir, yaşlarına da bağlıdır. Ancak, kalp ve damar hastalıkları dışında, sağlığa ters etki yaratabilecek başka hastalıklar da var. Bu yaygın hastalıklar ölümcül hastalıklar olarak bilinir çünkü ölümle sonuçlanabilirler ama onları önemli olarak düşünemeyebilirsiniz.





Kendinizi korumak için size yardımcı olabilecek listeye ve bunların risk faktörlerine bir göz atın.





1. Kronik alt solunum yolu hastalığı





Kronik alt solunum yolu hastalığı, KOAH veya kronik obstrüktif akciğer hastalığı olarak da bilinir. Bu, bronşit, amfizem gibi birçok kronik akciğer hastalığında kullanılan daha geniş bir terimdir. CDC istatistiklerine göre, Amerikalı yetişkinlerin yaklaşık% 5’i herhangi bir sebepten dolayı akciğer hastalıklarından birinden acı çekiyor.





Akciğerler artı organlarıdır, bu nedenle akciğer hastalıklarının en büyük faktörü KOAH’a neden olan sigara içimidir. İnşaat şantiyelerinde, yıkımda veya bazı inşaat ticaretini içeren diğer sitelerde çalışanların KOAH’a yakalanma riski daha yüksektir. Uzmanlara göre, sigarayı bırakmak her yaşta sağlığa yol açıyor.









KOAH semptomları nefes darlığı içerir ancak bu nispeten yavaş ilerleyen bir hastalıktır, bu nedenle semptomları hemen hissetmeyebilirsiniz. Solunum ve ani kısa solumadaki değişiklikleri gözlemlemek zaman alabilir. Bu, tanı koymak için zaman ayırdıkları için hastalığın erken aşamalarında bilmemenizin nedenlerinden biridir. Nefes almakta zorluk çekiyorsanız, ciddileşmeden önce doktorunuza gitmeyi unutmayın.





2. Kronik karaciğer hastalığı





Atıkların vücudunuzdan atılmasından başlayarak besinlerin emilmesine yol açar, karaciğerimiz vücuttaki birçok önemli işlevden sorumludur. Vericiler besinleri, vitaminleri emmeye yardımcı olur ve yağları enerjiye çevirir. Karaciğer sorunları CIRRHOSIS olarak da bilinen ağır ve kronik hastalıklara yol açabilir. Siroz temelde önemli karaciğer fonksiyonlarının kademeli olarak parçalanmasıdır. Bu yorgun, zayıf, bulantı, iştahsızlık, karın şişkinliği ve hatta kusma hissi belirtileri içerebilir. NIH’e göre, siroz durumunda Rodale’in 12 günlük karaciğer detoksuyla vücudunuzu iyileştirebilirsiniz.









Aşırı içme, hepatit ve diğer bazı iç hastalıklar ciddi karaciğer hastalıklarına neden olabilir. Uzmanların sağlık kaynaklarına göre, bazı kan hastalıkları ve hatta obezite, kronik karaciğer hastalıklarına da neden olabilir.





Bu doğru olsa da, kendinizi tamamen bu kronik hastalıklardan korumak mümkün olmuyor ancak yine de riski olabildiğince azaltmak için bazı ihtiyati tedbirleri uygulayabilirsiniz. Bu ihtiyati önlemler şunları içerir:





  • Kilonuza göz kulak olmak
  • Egzersiz
  • Limitlerde kalmakla içmek
  • Doğru ve sağlıklı yemek




3. Diyabet





Diyabet vücudun kandaki şeker seviyelerini düzenleme yeteneğini etkiler ve zamanla bu kalp hastalıklarına, böbrek problemlerine, sinir hasarına ve diğer bazı sağlık tehlikelerine neden olabilir.





İki tip diyabet, biri tip 1 ve diğeri tip 2’dir. Tip 1 diyabet, vücudun doğal insülini yapmayı bıraktığı bir tiptir, tip 2’de ise vücut, doğal insülini kullanmayı zor veya imkansız bulur. % 100 kişiden 5’i genellikle tip 1 diyabet hastası iken,% 95’i tip 2’den muzdariptir.% 10’u ABD nüfusu herhangi bir diyabet hastasıdır ve 4 kişiden 1’i acı çektiklerini bilmemektedir. kronik bir hastalık.









Herhangi bir diyabetin ilk belirtileri çok fazla idrara çıkma, kötü görme, susuzluk, aşırı yorgunluk ve yemekten sonra bile aç hissetmekten ibarettir.





Tip 1 diyabet genetik neden olabilir ve ayrıca bazı başlangıç ​​yaşı problemleri nedeniyle tip 2 kaçınmanız gereken dikkat etmeniz gereken bir şeydir. Tek yapmanız gereken yaşam tarzınızı değiştirmek ve ne yediğinize hızlıca dikkat etmektir. Yeteri kadar ve doğru miktarda ve çok fazla yapay şeker içermeyen ve sizi yağlamayan yiyecekler aldığınızdan emin olun. Diyabet tanısı koymadan önce bile, gerçek diyabetin oluşmasını önlemek için gerekli önlemleri aldığınız bir prediyabet aşaması var.





4. Grip ve zatürree





Grip veya grip, solunum organlarını etkileyen ve solunum ve solunum organlarının düzgün çalışmasını bozan bir virüs grubudur. Grip hasta hissetmenize neden olabilir ve sizi birkaç gün boyunca titreme ve titreme ile yatağa indirir. En sık görülen hastalıklardan biri olarak kabul edildiğinden gribi önemsemiyoruz, ancak grip yakalamak ciddi sorunlara neden olabilir. CDC’ye göre, normal bir baca, tek seferde böbrek problemlerine kalbe yol açabilir ve bu yaygın hastalık ölümcül olabilir.









Grip ayrıca, özellikle bağışıklık sisteminiz zayıfsa veya başka bir sağlık probleminiz varsa, pnömoni olarak bilinen ve ölüme neden olabilecek bir akciğer enfeksiyonuna neden olur. Grip veya zatürree olmak için yıllık grip aşısı yaptırmak önemlidir. Uzmanlara göre, genellikle gripten muzdarip insanlar zatürree riski daha yüksektir ve hastalıkları kolay almamaları kesinlikle önemlidir. Doktora gitmeli ve grip çekimleri yapmalı ve enfeksiyona karşı korunmak için bir defalık zatürree aşısı yaptırmalıdırlar.





5. Septisemi (sepsis)





Septisemi, yalnızca zaten başka herhangi bir hastalıkla mücadele eden veya zaten hasta olan insanları etkileyen bir kan enfeksiyonudur. Kan sağlığı bölümlerine göre septisemi, akciğer, böbrek, deri gibi vücudun diğer bölümlerinde ve idrar yollarında enfeksiyona başlar. Enfeksiyon kan akışından geçer ve olabildiğince çok organı etkiler. Bu bağışıklık sisteminin zayıflamasına, kan akışında kan akışını tıkayan kan pıhtılaşması ve hatta zaman zaman organ yetmezliğine neden olmasına neden olur.









Septisemi herkesi etkileyebilir, ancak özellikle vücudunda tedavi edilmemiş enfeksiyonu olan insanlar ve bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar daha fazla risk altındadır. Bunun olmasını engellemek için hiçbir şey yapamazsınız, ancak belirtileri ciddiye almanız gerekir. Belirtiler şunları içerebilir:





  • Hızlı veya hızlı solunum
  • Titreme
  • Yüksek ateş
  • Artan kalp atışı




Bunlar ciddiye alınması gereken ölümcül işaretler. Bu semptomlar genellikle grip ve titreme ile ortaya çıksa da, bu farklı bir şey olarak tanınmayı zorlaştırır. Bu, septiseminin erken aşamalarda teşhis edilememesinin sebeplerinden biridir.





Bu semptomları hisseden orta yaş veya yaşlı insanlar hiçbir şekilde hiçbir bedeli göz ardı etmemelidir, çünkü yaşları nedeniyle bağışıklığı zayıf olabilir ve bu kendilerini çok hasta ve çok hızlı hissettirebilir. Öte yandan, bağışıklık sistemi düşük olduğunu bilen insanlar, kendilerini düzenli olarak kontrol ettirmek için hastaneye gitmelidir, çünkü sağlık ihmal edilecek bir şey değildir.



#Diyabet, #KalpHastalığıVeyaKanserOlmayan5ÖlümcülHastalık, #KronikAltSolunumYoluHastalığı, #KronikKaraciğerHastalığı, #Septisemi, #Zatürree
https://sagliklimiyim.com/kalp-hastaligi-veya-kanser-olmayan-5-olumcul-hastalik/
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: