Anksiyete Bozukluğu Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır?
Anksiyete Bozukluğu Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır? - https://www.sagliklimiyim.com/anksiyete-bozuklugu-nedir-tedavisi-nasil-yapilir/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/Anksiyete-BozukluC49Fu-Nedir-Tedavisi-NasC4B1l-YapC4B1lC4B1r.jpg
Sinsi bir ruhsal hastalık olan ve toplumun önemli bir bölümünde görülen anksiyete bozukluğu, ruhsal problemler ile birlikte günlük aktivitelerden zevk alamama, içe kapanıklık, can sıkıntısı tuhaf psikolojik takıntılar gibi bazı belirtiler ile etkisini gösteren psikolojik bir rahatsızlıktır. Tedavi edilebilir bir sağlık sorunu olan anksiyete hastalığı, birçok faktörlere bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Tedavi edilemediği takdirde etkisini yaşam boyu devam ettirebilen ansksiyete bozukluğu rahatsızlığı tedavi edilemediğinde ayrıca iş ve sosyal alanlarda da olumsuzluklara neden olabilmektedir.
Anksiyete Bozukluğu Nedenleri Nelerdir?
Birçok nedenlerinin bulunduğu anksiyete bozukluğu rahatsızlığı psikolojik yönden meydana gelen bunalımlar, yoğun ve stresli iş kolları, aşırı veya kronik durum alan kaygılar ve özgüven eksikliği gibi olumsuz etkenler sonucunda meydana gelebilmektedir.
Anksiyete Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?
Sinsi bir işleyişe sahip olması sayesinde belirtilerini geç zamanlı gösterebilen anksiyete bozukluğunda bu sebeple belirtiler kolayca fark edilemeyebilmektedir. Anksiyete bozukluğunda görülen belirtiler ise şunlardır;
- Uyku bozuklukları
- Dalgınlık
- Yorgunluk
- Unutkanlık
- Sürekli devam eden panikleme durumu
- Hareket etmede güçlük
- Çevreye karşı güvensizlik hissi
- Dikkat bozukluğu gibi birçok belirtiler anksiyete bozukluğu rahatsızlığında görülmektedir.
Anksiyete Bozukluğu Daha Çok Kimlerde Görülmektedir?
Herkeste görülebilen ruhsal bir hastalık olan anksiyete bozukluğu daha çok sinirsel rahatsızlıkları bulunanlarda, kronik stres hastalığına sahip olanlarda, farklı psikolojik hastalıkları bulunanlarda( psikolojik takıntılar gibi) ekonomik yönden uzun süreçli olarak problemler yaşayanlarda, psikolojik yönden travmalar geçirenlerde anskiyete bozukluğu daha fazla görülmektedir.
Anksiyete Bozukluğu Nasıl Tedavi Edilmektedir?
Kolayca tedavi edilebilir olan anksiyete bozukluğu tedavisinde ilaç tedavisi, psiko terapi uygulaması ve psikolojik tedavi olmak üzere 3 farklı tedavi uygulaması söz konusu olmaktadır. İlaç tedavisi sayesinde hastalığın nükseleri azaltılması söz konusu olurken, psiko terapi uygulaması sayesinde hastanın kendisi ve çevresi ile daha barışık olması ve özgüvenini yeniden kazanması sağlanmaktadır. İleriki düzeylere ulaşması durumunda hastane yatışı gerektirebilen anksiyete bozukluğu rahatsızlığı tedavisi genellikle kısa süreçli olup, etkili ilaçlar ve terapiler sayesinde hastalığın etkileri ortadan kaldırılabilmekyedir.
Ansiyete Bozukluğu Hastalığını Tetikleyen Farklı Etkenler Söz Konusu Mu?
Yukarıdaki faktörler dışında bazı etkenlerin de anksiyete bozukluğu hastalığını tetikleyebilmektedir. Örneğin, sigara, alkol, uyuşturucu, kronik stres, ekonomik problemler, işsizlik, evlilik boşanması, çocukluk dönemlerinde maruz kalına olumsuz durumlar sonucunda oluşan psikolojik travmalar gibi birçok olumsuz etkenler de anksiyete bozukluğuna neden olabilmektedir.
Anksiyete Bozukluğu Tehlikeli Bir Ruhsal Hastalık Mı?
Anksiyete bozukluğu tehlikeli bir ruhsal hastalık değildir.Toplumdaki birçok bireylerde varolabilen anksiyete bozukluğu rahatsızlığı tedavi edilemediği takdirde bireylerde ruhsal yönden sürekli olarak devam edebilen gerginlik, huzursuzluk, anlamsız kaygılar, stres, yorgunluk, takıntılar gibi birçok farklı olumsuz etkenlere neden olabildiğinden belirtilerinin fark edilmesi ile birlikte psikiyatri doktoruna başvurulmalıdır. Tedavi edilemediğinde hayatın her alanında etkisini gösterebilen anksiyete bozukluğu, özellikle ileri düzeye ulaştığında bireylerin ciddi anlamda ruhsal huzursuzluk ve gerginlik yaşamasına neden olmaktadır.
#Hastalıklar
https://goo.gl/M7nGk8
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: