Ayak Parmaklarında, Bileklerinde, Topukta Kaşıntı Neden Olur Nasıl Geçer?

Şubat 04, 2018 0 Comments

Ayak Parmaklarında, Bileklerinde, Topukta Kaşıntı Neden Olur Nasıl Geçer? - https://www.sagliklimiyim.com/ayak-parmaklarinda-bileklerinde-topukta-kasinti-neden-olur-nasil-gecer/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/ayak-parmaklarinda-bileklerinde-topukta-kasinti-neden-olur-nasil-gecer-1484921695.jpg



Ayak altı kaşıntısı, ayak parmaklarında, topukta, ayak bileklerinde kaşıntı,mantar enfeksiyonundan karaciğer hastalığına, diyabetten uyuz hastalığına kadar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Sağ veya sol ayak altı kaşıntısının, ayak bölgesindeki kaşıntının tedavisi, nedenine göre değişmektedir. Siz de bu sorundan muzdaripseniz, en kısa zamanda bir Cildiye doktoruna başvurmalısınız. İşte ayak altı kaşıntısının en sık karşılaşılan nedenleri ve tedavi yöntemleri:


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Kaşıntıya Bitkisel Çözüm



Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kaşıntı için bitkisel çözüm yollarını anlatıyor; Vücutta kaşıntılar meydana geldiği zaman özellikle siyah üzüm çekirdeği ya da süpürge tohumu oldukça etkilidir. Tarifler ise şöyle, Siyah üzün çekirdeği bir tatlı kaşığı kadarını, havanda dövülerek birkaç yudum su ile tüketiyoruz. Bu uygulama alerjilere karşı, vücudun direnç kazanmasını sağlıyor.


Özellikle sebebi bilinmeyen ve strese bağlı kaşıntılar için önerilerde bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, 1 tatlı kaşığı süpürge tohumunu yine havanda ezerek birkaç yudum su ile içilmesi gerektiğini öneriyor. Üzüm çekirdeği ya da süpürge tohumu havanda dövüldükten sonra yoğurt ile karıştırılarak da her sabah ve akşam bu şekilde tüketilmesi gerekiyor.


Limon-melisa çayını da bu tariflerden biri ile günde iki kere tüketilmesi gerekiyor. Bu uygulamanın 1 ay boyunca yapılması etkili çözüm için gerekiyor. Yulaf samanı çayı ise, bu kaşıntıların dayanılmaz derecede olduğu boyutta tüketilebilir. Kaynamış olan 1 bardak suya, 1 tutam yulaf samanı atın ve 10 dakika demlettikten sonra süzün ve bir fincan olarak tüketin.


Ayak Çevresinde Kaşıntı Neden Olur?


    Ayakta mantar enfeksiyonu (Atlet ayağı)


    Atlet ayağı, ayak parmakları arasında başlayıp ayağın altı dahil, ayağın çeşitli bölgelerine yayılan, ayakta kaşntıya neden olan bir mantar enfeksiyonudur. Atlet ayağı isminden de anlaşılabileceği gibi, bu hastalıkla, atletizmle uğraşan kişilerde sıklıkla karşılaşılır. Oldukça bulaşıcı bir mantar türüdür ve çorap, ayak havlusu, ayakkabı gibi eşyaların ortak kullanımı ile bulaşabilir. Ayak mantarı enfeksiyonunun tedavisi, antifungal ayak spreyi ve ilaçlardır. Doğal tedavi yöntemi ise, tuz serpilmiş suda yahut elma sirkesi katılmış suda ayakları bekletmektir.


    Sedef hastalığı


    Sedef hastalığı, bulaşıcı olmayan, ayak altı kaşıntısına, ayak parmaklarında, topuğunda, bileğinde kaşıntıya yol açabilen kronik bir hastalıktır. Cilt hücrelerinin normalden hızlı çoğaldığı, cilt soyulması ve ciltte döküntüye neden olan bir sağlık sorunudur. Sedef, her yaşta görülebilir ancak 15 ile 35 yaş arasında daha yaygın görülür. Bu hastalığın kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik ve bağışıklık sistemi ile ilgili olduğu düşünülmektedir. Ciltte kuruma ve pul pul döküntülere yol açar. Sedef hastalığının tedavisi yoktur, ancak doğru tedaviyle belirtileri en aza indirebilirsiniz. Dermatologlar, nemlendiriciler, salisilik asit, topikal retinoidler, D vitamini ve ışık tedavisinin, hücrelerin büyümesini yavaşlatıp sedefin tedavisine yardımcı olabileceğini bildiriyor. Bu hastalığa karşı alınabilecek herhangi bir önlem yoktur, ancak sedef oluşumunu tetikleyebilecek sigara kullanımı ve stres gibi faktörlerden uzak durmalıdır.


    Kontakt dermatit


    Kontakt dermatit, alerji kaynaklı, kaşıntı yapan cilt iltihaplanmasıdır. Sabun, deterjan, ayak için kullanılan kozmetik ürünler, bakım kremleri ayak cildinize alerji yapıp, kontakt dermatite yol açabilmektedir. Antihistaminikler, kortizonlu ilaçlar, kontakt dermatit tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleridir.


    Uyuz


    Uyuz da, ayak altında, ayak parmaklarında kaşıntıya yol açabilir. Uyuz, uyuzböceğinin neden olduğu, ciltte kaşıntıya yol açan bulaşıcı bir cilt hastalığıdır. Yalnızca insan derisinde yaşayabilen uyuz böceği, insandan insana yakın temas ile bulaşır. Giysi veya eşya ile bulaşma riski daha düşüktür. Uyuz tedavisi, doktorun verdiği uyuz geçirici kremin, losyonun cilde sürülüp, 8-10 saat bekletilip yıkanmasıyla gerçekleşir. Doktor başka ilaçlar da reçete edebilir.


    Liken Planus


    Liken planus, ayak tabanı dahil cildin çeşitli yerlerinde meydana gelebilen iltihabik cilt hastalığıdır. Genellikle orta yaşlı insanlarda yaygın olarak görülür ve ciltte döküntü, kaşıntı gibi belirtiler verir. Hafif vakalar kendi kendine geçebilirken, daha şiddetli durumlarda doktorunuz kortikosteroidler, antihistaminikler, antistinoid kremler ve retinoidler reçete edebilir.


    Egzama


    Egzama, ayak parmaklarında, ayak altında, topukta ve ayak bileğinde kaşıntıya yol açabilen bir cilt hastalığıdır. Doktorun vereceği kremlerle tedavi edilebilir.


    Cilt kuruluğu


    Ayak altında, ayak parmaklarında, topukta, ayak bileklerinde kaşıntının en sık karşılaşılan nedenlerinden biri de cilt kuruluğudur. Cildiniz kuru ise bu durum ayaklarınızda da belirti verir, ayak tabanlarınız pütür pütür görünür ve kaşınır. Özellikle kış aylarında ayak altındaki kaşıntı sorunu artar. Ayağınızın altındaki kaşıntı cilt kuruluğundan kaynaklanıyorsa günde 10-12 bardak su içmeye devam etmeli ve ayak tabanınız için nemlendirici kremler, losyonlar kullanmalısınız.


    Ayak altı, ayak bileği, ayak parmakları arasında kaşıntıya yol açan hastalıklar


    Diyabet (şeker hastalığı), karaciğer hastalığı, polisitemi vera, böbrek yetmezliği, lenfoma, troid hastalıkları, AİDS, Crohn hastalığı ve vücutta çeşitli vitamin eksikleri de belirti olarak, ayak altında, ayak parmaklarında, topukta ve ayak bileklerinde kaşıntı yapabilmektedir.




    #AnneÇocuk, #Diyet, #KadınSitesi, #KadınaÖzelKonular, #MaviKadın, #ProfDrİbrahimSaraçoğluKaşıntıyaBitkiselÇözüm, #SaçBakımı, #Sağlık
    https://goo.gl/L8qmjz
    Sagliklimiyim.Com

    Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

    0 yorum: