Büyüme Hormonu Nedir ?
Büyüme Hormonu Nedir ? - https://www.sagliklimiyim.com/buyume-hormonu-nedir/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/bC3BCyC3BCme-hormonu-nedir.jpg
Büyüme hormonu nedir, sorusunun cevabı basit bir şekilde insanlarda ve hayvanlarda büyümeye ve hücrelere etki eden hormon olarak cevaplanmaktadır. Fakat durum bu kadar basit olmamakla birlikte bu hormonun düzgün çalışmaması durumunda insanların hayatını çok ciddi şekilde etkileyen sorunlar ortaya çıkmaktadır.
Büyüme Hormonu Nedir ?
Genellikle çocuklarda görülen bu durum çocuğun yaşına, cinsiyetine ve vücut kitlesine göre beklenen büyümenin altında gerçekleşmektedir. Bu durumun ailevi, iltihap, tümörler, genetik sebepler, radyasyon gibi nedenlerden kaynaklandığı bilinmektedir. Büyüme hormonu eksikliği tedavisinde DNA yöntemi ile hazırlanan biyosentetik insan büyüme hormonu kullanılmaktadır. Bu hormon her gün cilt altına uygulanmaktadır. Bu tedavinin olumlu etkisi hastanın yaşı ve tedavi öncesi büyüme hızına göre değişmektedir.
Büyüme hormonu fazlalığı da bir başka büyüme hormonu bozukluğu türüdür. Bu durumun hipofizde meydana gelen bozukluklarla ilgili olduğu düşünülmektedir. Birçok hipofiz hastalığında da şekil bozuklukları görülmektedir. Bu hastalık sebebiyle hastada büyüme geriliği görülmektedir. Bu durum da hastanın üretkenliğini azaltmakta ve hatta hastanın yaşam süresini de azaltmaktadır. Bu sebeple büyüme hormonu nedir sorusunun cevabı basit bir tanımdan çok daha fazlasıdır.
Bu hastalıkta anormal şekil bozuklukları görülmektedir. Büyüme hormonu nedir sorusuna verilen tanımla birlikte hastanın büyüme sorunu giderilerek bu hastalığın giderileceği gibi basit bir durum söz konusu değildir. Bu hastalığa tam olarak nedeninin anlaşılması ve tam olarak doğru tedavinin uygulanması bazen yıllar sürmektedir. Bazı durumlarda da hastanın durumunun yaşamı boyunca kontrol edilmesi gerekmektedir.
#BüyümeHormonoNedir, #BüyümeHormonu, #BüyümeHormonuEksikliği, #BüyümeHormonuIğnesi, #BüyümeHormonuNedir, #BüyümeHormonuTakviyesi, #BüyümeHormonuTedavisi, #SağlıkBilgileri
https://goo.gl/YWphMc
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: